2009 Şasileri Geçişi Arttıracak

yazar:

kategori:

Gelecek seneki aerodinamik yapılar ile ilgili yapılan detaylı bilgisayar simulasyonları yeni kuralların geçişi arttıracağını gösteriyor.

Kasım’da yapılan olan Brezilya yarışı ile sezonun bitmesinin ardından ortaya çıkmaya başlayacak olan 2009 araçları öncekilere göre oldukça farklı olacak; küçük kanatlar ve aracın üzerindeki parçaların çoğu olmayacak.

Bunun yanında arka difüzör de tamamen değişecek. Geçtiğimiz Avrupa GP gibi geçişin çok zor olduğu yarışlara neden aranacak olsa bu difüzörler büyük sorumluluk sahibi olabilirler.

Auto Motor Und Sport’a konuşan Vettel " Toyota bu konuda özellikle kötü. Onlara 1 saniyeden daha fazla yaklaşamazsınız." demişti.

Auto Motor Und Sport ayrıca McLaren test pilotları Pedro De la Rosa ve Gary Paffett’in Woking’de simulasyonda yaptıkları 2009 çalışmalarından çok fazla heyecan duyduklarını belirtti.


Yorumlar

  1. İşte bu yüzden gelecek sene difüzörler küçültülecek ve açılarıda azaltılacak. Böylece arkadaki araca daha az kirli hava gidecek.

  2. herhalde 1snden fazla yaklaşamamaları toyotadan gelen kırlı hava akımının arakda sollama yapmak ısteyen aracı kötu yonde etkılemesı olabılır.ben böle dusunuyorum.çunku difüzör hepinizin bildigi üzere arabaların altından akan havayı duzenleyım down force arttırıyor.belkıde toyota bu yonden zayıftır

  3. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Aslında ilk olarak 60-70 turluk yarışları 35 er turluk 2 ayrı yarış yapsalar ve tes grid olsa ilk yarışın galipleri geriden başlayacak şekilde tabi bu kuraldan bir şekilde yararlanmak isteyenler içinde önlem alınabilir ama kim ne derse desin 70 turluk yarışta heyecen olmaz. Bu arada tıyota da rakiplerinde kurtulmak için önlemini almış demekki ben diyorum bu truliye neden kimse yaklaşamıyor 🙂

  4. Fatih Gülmez avatarı

    Takımlar arka difüzörleri arkadan takip eden pilotları en kötü şekilde etkilemesi içinde geliştirmeler yapıyordur heralde. Bunun için AMD ile birlikte geliştirilen CDG kanat sistemi kullanılacaktı. Ama takımlar bunun geciktirilmesini istemişti. Şimdi de kers için benzer şeyler isteniyor.
    http://www.paddocktalk.com/news/html/images/f1/fia/05/fia-cdg-airflow-graphic.jpg
    http://www.paddocktalk.com/news/html/images/f1/fia/05/fia-cdg-graphic.jpg
    Ne kadar faydası olur bilmiyorum ama kötü bir görüntü olacak gibi.

    Bunun yerine yer etkisi gibi aerodinamik sistemler kullanılsa daha rahat geçiş olması gerekir. Ama güvenlik sebebiyle kullanılmıyor sanırım. TC de güvenlik sebebi ile kullanılmıyordu ama ortada tehlikeli bir durum yok.

    Aslında yapmaları gereken tek şey sıralama formatını değiştirmek. Biraz fantastik kaçabilir ama öyle bir sistem olmalıki en hızlı araçlar gridin ortasına yerleştirilmeli. Ozaman görün bakın geçiş nasıl oluyormuş. Şuandaki sistemde en hızlı olanlar zaten en öne yerleşiyor sıradışı bir olay olmadıkça bir birlerine yaklaşamıyorlar bile. Yani böyle bir ortamda geçiş beklemek zaten mantıksız.

    Yönetimin daha cesur ve kararlı adımlar atması gerekiyor bence.

  5. murat korkut avatarı

    Bu kurallarında bir işe yarayacağını sanmıyorum,öncelikle 19000 devir kuralını kaldırmalılar,motor geliştirmeyi serbest bırakmaları gerek zaten bazıları dayanıklılığı artıryoruz diye deldiler bütün kurallar arapsaçı oldu kers midir nedir oda balon gibi geliyor bana.

  6. Kers te her takım aynı şirketle anlaşacaksa bir fayda göremeyiz:) McLaren ve Bmw yi biliyoruz zaten kendileri yapacaklar.Williams farklı yöntem deniyormuş ama boş cıkacak hissi var.Japonlar umarım bir süpriz yapar

  7. tolga soydan avatarı

    TC de geçişleri arttıracaktı ama =). inşallah artarr.

  8. 2009 F1'in tekrar eski heyecanlı yıllarına dönüşü olur inşallah yoksa eski videoları izlemeye devam.

  9. kaan kaanhan avatarı

    motor dondurma geçişi artırmadan çok maliyetleri düşürmekle ilgili deilse motoru dondurup, 19K rpm ile nasıl geçişi artırmayı düşünebilirsinki.

  10. farkı 1 snyeye düşürdükkten sonra daha fazl yaklaşamazlarmış

  11. Vettel " Toyota bu konuda özellikle kötü. Onlara 1 saniyeden daha fazla yaklaşamazsınız." demişti. ne demek isteniyor burda anlamadım

  12. 2009'u iple çekiyorum ama diğer yandan "FIA'nın aldığı hangi karar işe yaradıki bu yarasın" diye de aklımdan geçiriyorum. Hesapta motor dondurma kuralıda geçişleri artıracaktı ama ters etki yaptı.

  13. Evet öyle olacak.:))

  14. Şener  SALİH avatarı

    Modelleri daha rahat yaparsın artık 🙂 ….

  15. 2009 da sade araçlara dönecegiz o açıdan mutluyum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir