Ferrari: "Kimi, Gerekirse Massa'yı Destekleyecek"

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali’ye göre 2008 şampiyonluğu için eğer Felipe Massa’nın desteğe ihtiyacı olursa son dünya şampiyonu Raikkonen’in Brezilyalı pilota destek vereceğini söyledi.

Fin pilotun şu anki performansı ile birlikte bir çok otorite, İtalyan takımın Raikkonen’in Massa’ya destekler konuma getirmesi ve Brezilyalı pilotu da ‘1 numara’ olarak belirlemesinin zamanını geldiğini düşünüyor.

La Gazetta dello Sport’a konuşan Domenicali: " Eğer zorunda kalırsa, Kimi Felipe’ye yardım edecek, senenin başında söylediğimiz gibi."

" Ama ilk önce, işlerin nasıl geliştiğini görelim."

Şampiyona lideri Hamilton’un 6 puan gerisindeki Massa, sezonun bitimine 6 yarış kala takım arkadaşı Raikkonen’in 7 puan önünde.

Favori pisti gelirken Raikkonen, ünvanını korumada henüz pes etmiş değil.

Cuma günü Monza’da teste katılacak olan Raikkonen: " Sezonun halâ üçte birlik bölümü duyruyor ve yeniden mücadele etmek için bu yeterli."

Monza testinin ardından Formula 1, Raikkonen’in son üç yarışı kazandığı Spa’ya gidecek.

Raikkonen: " Pisti (Spa) seviyorum ve açıkçası orada bütün bir yıl boyunca yarışmaya bayılırım."

" Umarım orada araç istediğimiz gibi çalışır."


Yorumlar

  1. ÇİĞDEM  KADAKOĞLU avatarı
    ÇİĞDEM KADAKOĞLU

    kimi dönecektir tekrardan domi de sacma sacma konuşuyor.adamın başına gelmeyen kalmadı ya bir lastik bir motor bir lewis birde fazla yük alıyor kimi suclu oluyor bende olsam bende bu ortamda calısmam ya ferrariciğim ama artık ne yaptıgını bilmiyor ferrari massa iyi bir pilot ama kimi bu sorunları yasamasaydı durum cok daha farklı olurdu eminim.

  2. Şener  SALİH avatarı

    Bakın arkadaşlar unuttuğunuz veya unuttuğumuz bir nokta var daha evvelde yazdım F1 bir takım oyunu ve takım içi işleyişleri onlar belirliyorlar takımın menfaati hangi doğrultudaysa veya hangi taraftan karlı çıkacaksa takımlar onlara kanalize olur sırf seyirci zevk alacak diye (2007 Monaco örneğini vermek isterim Hamiltonla Alonso birbirlerinden az bir farkla ayrılırken Hamiltona pozisyonlarınızı koruyun dendi seyirci izlesin diye kapışın denmedi) bazı kararlar vermezler kandilerini düşünmek zorundadırlar ,bu bir şampiyona takımlar iki araçla iki pilotla yarışıyor menfaatlerine hangisi geliyorsa ona kanalize olmak zorundalar başka türlü şampiyonada başarılı olamazlar haaa yok benim seyir zevkimi bozuyor diyorsanız Mclaren için Ferrari benim veya benim gibi düşünenlerin 5 yıl boyunca seyir zevkimizi bozdu ,Rubensi belkide daha iyi olmaktan alıkoydu buyurun birde buradan bakın olaylara ,unutmadan menfaatimize görünen şeylere hoş tarafından zararımıza olan şeylere ters tarafından bakmaya devam ettiğimiz sürece ancak takım tutarız ve bizim için F1 denen motorsporundan bahsetmek oldukça güç bir hale gelir ….

  3. Arkadaşım tekrar söylüyorum kimin kime nerde yol verdiği önemli değil. Konuyu buraya getiren de ben değilim. Konu bizi objektif olmamakla suçlayan zihneyetle bu duruma geldi.

  4. F1, "Objektiflik?? Bu olayı anlayamadım ben. Objektif olmayan ferrari taraftarı mı? Sezon başından beri kovalainen, lewise yardım ediyordu şimdi de ediyor."
    cümlesi sana ait, senin bu hiç bir şekilde hiç bir veriyle destekleyemeyeceğin cümlene istinaden yazdım, bu konuyu başlatan ben değilim, kimin başlattığı önemli de değil,sonuçta konu kendiliğinden bi şekilde böyle yol almış ,sorun bu değil..sorun insafsızca yorum yapmakta, buyur anlat hangi yarışta kovalainen lewise nasıl yol verdi? tek bir sefr kova hamiltona yol verdi, oysa sezon başından beri 10 yarış yapıldı..haa, kovalainen , sırf hamiltona yardımcı olmak için yavaş pilot ayağına yatıp sıralamalarda ve yarışta hep hamiden kötü turlar atıyor diyorsan onu da tartışırız, yok bunu demiyorsan,göster hocam kova tek bir sefer hariç ne zaman hamiltona yol verdi?

  5. Sondan bir önceki yazımı okudum ve tekrar söylüyorum. Objektif olmaktan mı bahsediyorsunuz diye? Sizler görünenleri görmeyecek kadar aciz değisiniz elbette. Bizlerde görünmeyenleri ama açık şekilde olanları göremeyecek kadar aciz değiliz.
    Aslında söylemek istediklerimi söylüyorsun. Dedin ya biz daha unutmadık startta yavaşlamaları, yol vermeleri diye. İşte bizde bunları bu şekilde sizlerden görmek istiyoruz. Pitte geçilmeleri ya da gizli kapaklı takım emirlerini değil. Yok illaki sizler böyle yapacaksınız bu işleri o zaman objektif olmaktan bahsetmeyin.

  6. Şener  SALİH avatarı

    F-1. onları demek istemiyorsun fakat diyorsun sondan önceki yazını okuyabilirsen tekrar nasıl olduğunu anlayacaksın kanaatindeyim ;illaki birşeyleri birşeylerle kıyaslayacaksınız bırakın bunları bence Mclaren Mclarence ,Ferrari Ferrarice davransın ayrıca bu olayın kıstas koyucuları bizler değiliz ki kıyaslayalım üstelik her yaptığımız kıstasta illaki başkalarına dokunduracağız diyede birşey yok ,vermeyiver misal ne olur yani ayrıca sen veya daha nazik olarak siz biliyorsunuzda (görünmeyenleri) ben veya biz görüneni bilmekten acizmiyiz biz start-finish düzlüklerinde yavaşlamaları (bir kez olsa iyiydi) yol vermeleri daha unutmadık onun için kıyas yapmaktan vazgeçin kıyas kıyası ve beraberinde kısası doğurur ….

  7. Arkadaşım bak burda olay kimin kime, nerede ne şekilde yol verdiği değil.
    Mc laren adına geçmişte bunun bir sürü örneği vardır. Ama bu konulara girmek istemiyorum. Eğer bu olaylara girilirse konu amacının dışına çıkmış olur.
    Benim söylemek istediğim takım arkadaşı ondan daha iyi durumdaysa ve bir üst sıra için yarışıyorsa bu hangi takım hangi pilot olursa olsun ona yardımcı olmak zorunda. Yok eğer ki buna rağmen iki pilot hala birbirleri ile kıyasıya yarışıyorsa bunun adı puan mücadelesi değil aptallıktır.

  8. "her yarışta lewisin tur dereceleri kovalainenkinden ortalama 0.5 saniye daha kötü," cümlesinde kötü yerine iyi yazmak istemiştim pardon : ) ve, bazılarının anlayabileceği, derken de, buraya yazan arkadaşların idraklarını sorgulamak değildi amacım, sadece, işine gelmeyen şeyleri anlamak istemeyenler için yazıldı.

  9. Biraz insaflı olun, hangi yarışta kovalainenin tur dereceleri lewisinkine 0,2 derece bile yakın oldu ki lewise yardım etsin..her yarışta lewisin tur dereceleri kovalainenkinden ortalama 0.5 saniye daha kötü, hatta,Erhanf1 in kastettiği ( fransa ve almanya demiş, ama yanılmıyorsam ilgiltere ve almayna yı kastediyor ) İngiltere yarışında bu fark neredeyse 1 saniyeydi..ve o yarışta kovalainen onu takip edip ona yaklaşabilen tüm pilotlara geçildi, ki, o yarışın start anını izleyen herkes startta kovalainenin lewise geçilmemek için neler yaptığını gördü, haa, siz yarışların fikirlerinizi desteklemeyen karelerini hemencecik unutuyorsanız, o ayrı bi olay, der ve size hatırlatırım, buyrun o yarışın startını yeniden izleyin.Almanya yarışında ise yine kovalaininen lewisten 1 saniye daha yavaş turlar atıyordu,lewis onu en fazla bir tur daha takip edecekti eğer kovalainen yol vermeseydi ona..evet o yarışta kovalainen lewise yol verdi, ama kendi yarış kazanma olasılığını zayıflatmadı , kendi yarış sıralamasına etki etmedi o yol verme..yani yarışta ona herhangi bir kayba yol açmadı o yol verme, bazılarının anlayabileceği bir örnekle, geçen sene massanın raikonene kendi yarış galibiyeti pahasına yol vermesi, ya da geçmişte baricellonun aynı şekilde 1 iken şumiye yol vermesi gibi bir durum değildi..yani, şu ana dek kovalaien tek bir sefer hamiltona kolaylık sağladı, bu hamiltona yardım etmek midir, tartışılır..bana kalırsa, tur yemiş pilotların diğerlerini engellememek için yol vermeleri gibi bir olaydı..çünkü aralarında bariz hız farkı vardı.Eğer kovalainen hamiltona yardım etmek için yarışıyor olsaydı, son yarışta, arkasında massa ve raikonen varken,ve hamilton pite girmeden önce massa ile arasını kapatmak için hızlı turlar atmaya çalışıyorken yavaş turlar atıp hamiltonun rakiplerini yavaşlatırdı, ki, bunu yapsaydı hamilton pit stoplardan sonra massanın önünde dönebilirdi.

  10. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    kimiyi 2. plana atmaya kimsenin hakkı yok dediği gibi daha yarış var nerden biliyorsunuz Kimi'nin şampiyon olmayacağını?

  11. Objektiflik?? Bu olayı anlayamadım ben. Objektif olmayan ferrari taraftarı mı? Sezon başından beri kovalainen, lewise yardım ediyordu şimdi de ediyor. Ferrari de yıllardır bu hep böyleydi. 1 ve 2 pilot mantığı hep vardı. Bu yıl iki pilotta birbirine çok yakın olduğu için biraz gecikti. Ama bu hiç bir zaman ne ferrari de ne de ferrari taraftarlarınca gizlenmedi. Bu olay mc larende her zaman gizli tutuldu. Ve takım emirleri yok dendi. Sence objektif olmayan kim?

  12. kaan kaanhan avatarı

    7 puan farkta, artık 1. pilot belli olsun diğeri yardım etsin diyen taraftar grubu, 30 puanlık farkta neden aynı objektifliği gösteremiyor garip.. :S

  13. evet piquette yol verdi daha dogrusu vermek zorundaydı o lastıklerle savunma yapmak aptalca olurdu:D

  14. Zaten bir savunma şeklinizde o oldu Massada yol vermiş o zaman piquet de yol vermiş bu nasıl mantık kardeşim kendinize gelin hala savunmayın o olayı herşey ortada !!!

  15. Sizin mantıgınızla bakalım o yarısta herkes lewis e yardım etti 😀

  16. Lewis'in kimsesi yoksa Fransa ve Almanya'da gördüğümüz şey hayalmiydi?

  17. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ferrai pilotlari önce kendine yardim etsin her yaris motor patlatiyollar kimi kendine yardime der bence finliler böyle 2002 de mikka devite yardim etmiyceni söylemisti kovva da lewise yardim etmeyip kendi puanlari icin yarisacagini söylemisti bu yardim isini ben anlamiyorum ne yapacak yani baricellonun yaptigi gibi A1 ring decizgiye 10 mt kala masaya yolmu verecek yoksa diyer pilotlarimi bloke edecek ***** larin isi zor gercekten oklar <<<lewis i gösteriyor ya lewisin bir kedisi bile yok suraya bak kiminin masasi var :))

  18. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    EEEEE hani kovva lewise yardim etdi diye yirtiniyodunuz :)))) vah vah sadece gülüyorum

  19. ozan yalçınkaya avatarı
    ozan yalçınkaya

    kimiden 2. pılot olmaz olsa olsa 1. pılot olur bu adam gerı dönecek sadece cadde pıstlerınden umdugunu bulamadı bakalım herseyın hayırlısı hak eden kazansın bence

  20. mike shinoda avatarı

    Together we will made it… Ferrari ve Ferrari pilotlarından birisi şampiyon olsunda kim olursa olsun…

  21. tolga soydan avatarı

    olmaz o 2.pilot. 2 tane iyi yarış geçirsn geri döner o =)).

  22. oda olur eğer performansı yeterli değilse onu da yapıcak artık kendi bilir başka pilot mu yok 😀 eğer kendi o buz adam havasını yakalayıp yeniden başı çekecekse sözüm yok ama böle giderse yok yanii 😀

  23. tunç ayoğlu avatarı

    yorum bile yapmaya değmez ama kimi 2. pilot olacaksa F1'i bıraksın daha iyi

  24. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Ha bu arada ferrari geçen yıl mercedes in yaptığı hataya düşmemek istiyor mercedes 1. pilotun kim olduğuna karar verememişti (açıkladı mı hatırlamıyorum ama ikisi arasındaki mücadele 1. pilotun olmadığını gösteriyordu bence ) çünkü 2 pilotun da puanı neredeyse hep aynıydı. Birbiriyle mücadele ederken şampiyonluk kimi ye gitti şimdi ferrrari bence 1. pilotunu seçti. Kimini massaya uyetişmesini beklemek tam bir aptallık olur sezon bitimine 6 yarış kalmışken. Ben kimi hayranı olarak üzüldüm ama kiminin formsuzluğu da ortada. Kazanmak istemiyor zevk almıyor diyoruz ama valencia daki pitstopta saniselik bir avantaj yakalamak için yeşil ışlık yanmadan gazlayıp pit ekibini yere serince anladım ki kiminin kazanmamak gibi bir düşüncesi yok. Tabiki kaznmak istiyor Sorun başka.

  25. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Ferrai 1. piolutun açıklamış oldu böylelikle

  26. recep ivedik avatarı

    inansan da inanmasanda işler iyigitmediği zaman bitiyor…kiminin kazanabileceği yarışlar vardı.kanada -fransa -ingiltere vs işte geçmiş geçmişte kaldı.öneml olan bundan sonra ne olacağıdır.gecen yılda massa kimiyi geçmişti hatırlarsanız puan sıralamsında ama massa nın şampiyonluğu gibi bir durum çıkarsa mutlaka yardım etmeli.. her ne kadar olsada ferrari ve kimi taraftarı olarak bu pek hoşumuza gitmeycektir ama massa buna değer….

  27. Yardım etmesinde yarar var gibi görünüyor.

  28. Bana kalırsa Kimi de artık Ralf gibi düşünüyor:D

  29. Şener  SALİH avatarı

    Yarışanlardan yorum okumak hoş vede gayet güzel ;cesaretten fazlası demişsin Anıl Uğur ALICI arkadaşım bana kalırsa bu ''inanmakla'' alakalı insanoğlu inanmadığı sürece insanoğluna hiçbir şeyi yaptıramazsınız belki buna şimdiki literatürde ''konsantrasyon'' diyorlar fakat ne derseniz deyin istediğiniz gibi adlandırın konu burada tıkanır kalır İNANMAK ,bunu başaramadığız vakit elinizin altında dünyanın en iyi imkanları olsada hiçbir halt beceremezsiniz ayrıca inanmayı ateşleyici duyguları bir yerlerden bulmanız gerekir ….

  30. anil uğur alıcı avatarı
    anil uğur alıcı

    15 yaşında biri olarak 7 senedir f1 takip ediyorum 4 senedir go kart yapıyorum ve bence kimi artık yarışmaktan zevk almıyor çünkü dişli bir rakibi yok 2003 teki schumi yada 2005 teki alonso yok bu duyguya bende kapılıyorm g etkisini az hissetmek salakça yollardan gitmek istersin gereksiz yere zorlayıp 3 4 tur yavaş döner 3 5 puan alırsın.ama disli bir rakibin olursa resmen ortalık lastik kokusundan geçilmez virajlara şeytani hızlarla girip dıştaki lastikleri yalarsın boynunuzun halini söylemiyorum ayrıca raikkonenin 2004 yılında spa da schumi ile nasıl kapışıp eou rouge da geçti orada atak yapmak cesaretten fazlasını ister apexi kaçırmak yarışına patlıyabilir orda ….

  31. olaya birde şu açıdan bakalım. Kimi bu performansla nasıl massaya yardım edecek? Yardım edebilmesi için en az massa kadar hızlı olması ve hamiltonun önünde yer alması lazım ki massa aradaki puan farkını kapatsın.
    Ama bırakın kiminin hamiltondan hızlı olmasını kovalainenden bile yavaş. Son dört yarışta 23 e 14 puan farkı var.
    Belki biraz duygusal davranıyorum ama kimi ferrariye şu şekli ile yakışmıyor.

  32. Kimi artık kendine gelmeli. Son 4 yarışta en iyi sıralama turu derecesi 3.lük. Araçta tek turda sorun var. Bahane hep bu. Massada aynı aracı kullanıyor ama onda böyle bir sorun yok.
    Hadi bu bahane kabul edilebilir ama kaç yarıştır hep ağır yakıt yükü ile sıralama turlarında kötü dereceler elde ediliyor.
    Hafta sonunda pitte yapmış olduğu hata affedilemez. Dikkat ederseniz eğer ki normal yeşil ışık yandığında çıksaydı pitten kovalainenin önünde çıkacaktı ve belkide hiç zorlamadan aracını finişe kadar götürebilecekti.
    Bana göre artık kimide yarışma arzusu kalmamış. O yüzden massaya yardım etmeli. Gerçi bu sıralama ve yarış performansı ile ne kadar yardımcı olur onu bilemem.

  33. tolga soydan avatarı

    şimdi kimi SPA yı kazanırsa yine 1.pilot olayı olmuycak.felipe kötü yarış geçirdi dielim sorun yaşadı kimi 1.pilot olmıyucak

  34. forzaferrari avatarı

    yahu hepimiz boşa yorum yapıyoruz, adam demişti "Kimi, GEREKİRSE Massa'yı Destekleyecek" önümüzdeki 2 yarışta herşey belli olacak.eğer kimi önümüzdeki 2 yarışı massanın önünde bitirirse şampiyonluk şansı hala devam ediyodur.yok kapatamayacağı kadar geride kalırsa massa'ya yardım eder, tıpkı geçen yıl massa nın yaptığı gibi, bunun altında ne arıyosunuzki

  35. Ahmet Bridges avatarı

    abi bu kadarina da pes bi yourumlari okudum da
    sanki kimi 50 puan arkada ve sampiyonluk 100% gitmis gibi yorumluyosunuz
    ne demek yardim ya adam massa nin 7 puan arkasinda alooo
    o domi de biraz pilot lara bakcana arac larin dayanikliligi yla ilgilensin
    jean todt un tirnagi bile olamaz
    hemen 3.parti firmasiymis felan diyo
    biraz da kendilerinde arasin sucu
    bu gelen parcalar analyse edilmiyo mu
    yok yaa
    cikmis orda demecler vermesini biliyo
    tamam kimi nin sansi biter se tabi ki felipe ye yardim etcek
    bunu da kimi yapar herkez biliyo
    ama adami hemen silmeyin
    sasirdim yani bu yorumlara sanki kimi bittmis gibi tzzzzzzzzzzzz

  36. Ya arkadaşlar bukadar yorum yapmaya gerek yok. Görünen köy klavuz istemez. Massa daha iyi gidiyor. Ama Massa nasıl gerekirse yardım ederim dediyse. Kimi de yardımcı olabilir. Kaldı ki kimi bu konularda herkesten uyumlu. Takım emri filan bi yana. Yardım konusu şu anda olması gereken bi durum. Aynı şey Mclaren içinde geçerli. Ha. yardım dediysekte kazanacağın yarışı ver demedik. Bir zamanlar olduğu gibi demi.

  37. recep ivedik avatarı

    desteklesin

  38. bide 2006 da alonso-schumi olayını hatırlatayım, alonso açık ara farkla sezon sonuna gelirken reno birden en hızlı araç özelliğini yitirmeye başladı, daha sonra monzada motor patlattığında schumi için inanılmaz olan ufukta göründü.
    vaybe schumi yinemi şampiyon olacak derken suzukada motor patlatarak şampiyonluk uçtu gitti. geçen yıl hamiltonun son iki yarışta neler yaptığınıda gördük.normal şatlarda diye başlayan cümlelerin formula1 de yeri yok. olacak olan herzaman olduktan sonra belli oluyor f1 de.o yüzden kesin konuşmayalım arkadaşlar hele hele bi piloto gıcığız diye saçma sapan şeyler söylemeyelim.

  39. yıllarca en avantajlıların nasıl dezavantajlıya geldiğini gördük tabi tersinide. 2003 te kimi az kalsın sezon boyunca aldığı tek galibiyetle şampiyon oluyordu, 2005 te üstün performansına rağmen alonsoyla eşit sayıda (7) galibiyetle şampiyon olamadı, geçen sene 6 gibi görece az sayıda galibiyetle şampiyon olmayı başardı, o yüzden ben zannetmiyorum sanmam ondan bi cacık olmaz diyenler geçmişte sadece kiminin yaşadıklarına değil diğer tüm şampiyonlarında sezonlarını incelesinler.

  40. ILGIN CELEBİ avatarı

    evet massa'da gelmedi zaten Kimi'ye yardım etsin demiyoruz, etmedi ve etmiyecegini biliyoruz. Kimi buna alısık, 2si aynı seviyede olmalı aynı jpm'yle oldugu gibi. ayrıca cok üstün değiller, puan farkları gecen sezona göre daha da az.

  41. Kimi'nin 2. pilot falan olduğu yok. Şu an Massa daha formda ve puan olarak daha önde, bu yüzden Massa'nın desteklenmesi normal. Kimi, Ferrari'ye 2. pilot olmak için gelmediyse Massa'da gelmedi. En büyük rakibiniz tek pilotuna odaklı çalışırken sizde 1. pilotunuzu seçmek zorundasınız yoksa geçen yıl McLare'in başına geldiği gibi şampiyonluğun gidişine ağlarsınız.
    Ben açıkçası Kimi'den bu yıl bir yükseliş falanda beklemiyorum. Belki puan olarak öndekilerden kopmaz ama şampiyon olmasıda çok zor. Hamilton ve Massa çok üstünler şu anda Kimi'ye göre.

  42. inşallah artık şeytanın bacagını kımıde kırıp geçen senekı gıbı cıkıs yapıcak.ben 1-2yarıs once olsa bu kadar umutlu olmazdım ama bu yarısa ayrı hazırlanacagını belkıde sırf kaznamak ıcın sımulator olsun calısmalar olsun denıcektır.sankı kazanıcak gıbı bı hıs var ıcımde.en basarılı oldugu pıst burası.hayırlısı ınsallah alırda bende varım der

  43. Sanki arada 20-25 puan fark var kovalainen midir kimi? Ferrari eğer böyle devam ederse Kimiyi kaybeder.

  44. ILGIN CELEBİ avatarı

    ege'ye katılıyorum, massa aynı Kimi'nin yaptıgı gibi Brezilya'ya Kimi'ye göre üstün ama kritik bir puanla gelirse yada farklar bariz bi şekilde acılırsa bu acıklama haklı olabilirdi ama simdi zamanı ve yeri diil. tam da spadan önce Kimi'nin begenmedikleri motivasyonunu düzeltmesini beklerken…

  45. birde geçen yıl takım patronu jean todtu.ama neden bole bı acıklama yapılmadı bılmıyorum.

  46. Bence bu açıklama çok erken yapılmış bir açıklama.İki pilot arasındaki fark bu kadar az iken ve Kiminin iddialı olduğu var iken.Ama kimi için işler yoluna girmese tabi ki yardımcı olacaktır.Bunu Kimi de ister bence

  47. ILGIN CELEBİ avatarı

    artık schumi döneminde oldugu gibi 1. 2. pilot uygulaması yok, ferrari bunu yasak olmasına ragmen hala yapmak istiyo olabilir, ama bunu acıklayamaz. ayrıca Kimi ferrariye 2. pilt konuma düşmek için geçmedi.

  48. ama massa kendı agızıyla kımı ıcın elımden gelenı yapıcam demıstır.yardımcı olucam demıstır.zaten en krıtık yarıs brezılyaydı.diğer yarıslarda yardım edebılecek bır pozsıyonda deıldı kı?fujı desen cok farklı pozısyonlarda çinde yine öyleydı.ama brezılayda startla beraber ılk ıkı pozısyonda ferrari vardı.o yuzden yardım etmek rahat oldu.

  49. bu ferrari bi enteresan ya, massanın bütün avantajlarına rağmen kiminin massaya yardımı için hala gerekirse diyorsa demekki bu işte başka bir iş var diyorum.

  50. ILGIN CELEBİ avatarı

    domenicalli neden Kimi gecen sene şampiyonlugu kovalarken Massa için aynı acıklamayı yapmadı? Massanın tek yardımı brezilyada oldu ki bu da olmak zorundaydı. Kimi yavas yavas 24 puanı kapatırken, massayı da gectiğinde neden işe yaramaz takımı mahveden domenicalliden boyle bi acıklama duyamadık?

  51. aracımızın tek tur perfonmansı kotu denıldıgı arttırılması gerekıldı denıldıgı halde nasıl oluyor grıdın en ıı start pozısyonu massada ve 4.kimi.yanı gayet ıı yerdeler.biri ilk cızgı dıerı ıkıncı cızgıde.ıkı takımın pılotları var.ve ısıtma problemını bır nebze cozdugumuz ortada.

  52. aracın tek tur perfonmansıda ole abartıldıgı kadar sorun yok.yoksa massa nasıl 4pole alıcak.hatta bahreynde mucıze ıle2 oldu 5olcuaktı.ıkısıde yanı aracı kullanmıyor mu bunların.brıdgeestone da acıklamasını yaptı ferrari artık adha ıı ısıtıyor o eskı fark yok tek turda mclarenle.kımı aracı tanker gıbı doldurmadan bıseler denemelı.nitekım fransaya bakınız 2tur kadar hafıftı pole aldı.agır olarak bı ıspanyada pole aldı.raıkkonen sıralamada cok ıı deıl.bu sene ılk pole alıncaya kadar en son pole pozısyonu belçika 2007de.tek turu zayıf olsa aracın massa en cok pole alan olmazdı geçen yıl ve bu yıl

  53. Şener  SALİH avatarı

    Neden düşük takım Mercedes motorlu (bu dondurulmuş motor kurallarında gayet iyi) bir Prodrive (Mclarendende şasi destekli) bence çok güçsüz değil Redbull dan Toyotadan belkide Renault ve Williamstan daha iyi bile olabilir kısaca Mclaren 2 🙂 ….

  54. Bakıyorum yine Kimi taraftarları "O 1 numara", "Hırslı", "Kapak edecek herkesi" demeye başlamış. Bir kere herkes şunu kabul etsin Kimi'nin McLaren'deki mücadeleci ruhu ve hırsı yok. O istediğini aldı şampiyon oldu ve bundan sonra ondan çok birşey beklemek yanlış olur çünkü o bu sporu sadece yarışmak için seviyor ve istediğini elde ettikten sonra kesinlikle ayrılacaktır. Dikkat edin de çok güvendiğiniz soğukkanlı (!) Kimi kazanamadığı şampiyonluktan sonra La Gazetta della Sporta'a kapak olmasın =)

  55. ozan yalçınkaya avatarı
    ozan yalçınkaya

    şener kardeşim bu adamsız f1 düşünülemez alanso kımı bunlar saygı duyulacak pılotlar nedenmı ben bunların sayesınde f1 hastalıgı başladı bende bunlar kolay kolay pes edecek pılotlar dııl ve ayrıca kımı egerkı düşük 1takımda 2010 dayarısacaksa bence emeklılık kararı hakkıdır

  56. Şener  SALİH avatarı

    1991 mi ? o zaman 12 yaşındaydı yapma gözünü seviyim 🙂 ….

  57. Katılıyorum.

  58. Şener Hocama katılıyorum..kiminin hısr kavramı çok faklı, her yarışı kazanmak ister, ama ille de kazanayım efsane olayım 1 numara olayım gibi bir hali yok bence..bu anlamda diğer tüm pilotlardan farklı..bi eğlence gibi bakıyor olaya :)bu ,büyük ihtimalle kendine olan özgüveni ile ilgili bir durum, kendisini kanıtlama gibi bi sorunu yok bu adamın..aşmış derler hani..ondan işte :))

  59. ozan yalçınkaya avatarı
    ozan yalçınkaya

    stefano amca sen öle boş boş oturana kadar kalk şu mekanıkerlerınle görüşte patlamayan 1 araç ve lastık ısıtan 1 denge kur bence kımı sezonun başından beri her defasında dıle getırıo tektur perfonması zayıf dıe arabanın ne yapak sımdı allahla pazarlıkmı yapıcanda 40 50 derece sıcaklıgı nerden bulup sana getırecez takımın başındaysan akıllı ol ve pılotlara ne yapması gerektıgını dııl arabanın nasıl olucagını düşün bu kimiyi 91 den buyana izlerım bu adamın pistte korkusuz tek pılot bütün o italyan medyasınada kapak yapacak bundan sonrakı yarışlara bakalım kımı yıne 1 numara goo kımı

  60. Şener  SALİH avatarı

    Ozan arkadaşım birşey rica ediyim senden Kimi ve hırs bunları aynı cümlede kullanma lütfen çünkü onda hırs yok kanaatimce sadece zevk almak diye bir duygu var çünkü hırs olsaydı 2009 dan sonrası için buradayım gitmiyorum derdi fakat o sadece sürmek ve zevk almak istiyor baksana sadece SPA da bir yıl yarışabilirim diyor ,o f1 e değil SPA ya doyumsuz ….

  61. inşallah 🙂

  62. ozan yalçınkaya avatarı
    ozan yalçınkaya

    kimi spada dönecek bundan emınım ve herkese gereken cevap verılecek o hala pıstlerın 1 numarası gecen yıl da herkes konuştu ama o şampıon oldu massayı sezon sonunda puanlamada gececek bunada emınım onda bu hırs soguk kanlılık oldugu sürece kazanmak hakkıdır

  63. Şener  SALİH avatarı

    Raikkonen: "Pisti (Spa) seviyorum ve açıkçası orada bütün bir yıl boyunca yarışmaya bayılırım"
    Bu adamı biraz tanıyorum ve zevklerimiz hemen hemen aynı belkide aynı model olmamızdan kaynaklanıyor 🙂 ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir