Massa "Kimi'yi Yenmeye Devam Etmek İstiyorum"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, son yarışlarda aldığı iyi performanslar ve takım arkadaşına karşı göstermiş olduğu üstünlüğün ardından yaptığı açıklamada bu başarıyı sürdürmek istediğini söyledi.

"Fantastik bir hafta sonuydu ve daha önce de söylediğim gibi pole pozisyonu, hızlı tur ve dürüst olmak gerekirse tek bir sorun ile bile yaşamamam ile mükemmel bir hafta sonu oldu. Herşey cuma günü antrenmanlardan itibaren yolunda ilerledi."

"Bu simulasyon programında göstermiş olduğumuz çalışmaya bağlı. Ancak bu tür şeyler % 100 kesin olmuyor ve pist yüzeyi ve asfaltın ne kadar sürede gelişeceği gibi piste inmeden öğrenemeyeceğiniz şeyler de var. Ancak pisti öğrenme bakımından simulasyon yardımcı oluyor ve önemli bir araç. Sürmeye başladığımızda nelerin olabileceği konusunda bir fikrimiz oldu."

"Pistin kendisi ise kağıt üzrinde gerçekte olduğundan çok daha iyi. Kağıt üzerinde çok ilginç görünüyordu ancak yarış beklendiği kadar geçişe sahne olmadı. Ancak yarışın yanında pistte sürüş eğlenceliydi ve bir çok pistte sürüşten daha iyiydi."

"Oraya gitmeden önce muhtemel kazalar ve güvenlik aracı hakkında bir çok şey konuşuldu ancak bunlar olmadı. Bu bakımdan pist beklenenden iyiydi. Kişisel olarak ben yarışın içerisinde duraklama evreleri olmadığı için mutluyum. Bu sefer oldukça agresif bir strateji seçtim çünkü rekabetçi bir aracım vardı. Agresif bir strateji seçtiğinizde poleden kalkıp kalkmayacağınızı bilmediğinizde eğer sıralamalarda hedeflerinize ulaşamazsanız stratejiniz aleyhinize çalışabilir. Hızlı bir aracınızın olduğunu bildiğinizde pole pozisyonunu kazanmak için her şeyi yapmalısınız çünkü bu yarışa başlangıç için en iyi yer."

"Kimi’nin motoru iflas ettikten sonra kesinlikle üzücüydü ancak kendi motorum için çok endişe duymadım. Kimi’nin hatası Budapeşte’de de benim yarış dışı kalmama neden olan motor parçasından kaynaklandı. Takım Kimi’yi bu dar pistte büyük grid cezası ile yarıştırmaktansa Kimi’nin motorunu risk etmeyi seçti. Benimkisi ise zaten değiştirilmek zorundaydı. "

"Valensiya’daki galibiyetim beni şampiyonada Kimi’nin önünde 2. sıraya yerleştirdi. Bazı medya mensupları tarafından sezonun geri kalan 6 yarışında Ferrari’nin beni mi desteklemesi gerektiği konusunda sorularla karşılaştım: Buna diyebileceğim tek şey kazanmaya devam etmek istediğim, sadece takım arkadaşımı değil tüm herkesi yenmek istediğimdir. Bu konudaki kararların benimle ilgisi yok. Ben sadece takım için mümkün olan en iyi işi çıkarmaya çalışıyorum ve gerisini takım yönetimine bırakıyorum."

"Pazar gecesi Valensiya’da kaldım ve galibiyeti ailem ve bazı arkadaşlarımla kutlayıp pazartesi günü Monaco’daki evime gittim. Ancak hemen salı günü bugün (çarşamba) testlerde Belçika GP öncesinde 2 gün F2008’i kullanacağım Monza pistine geldim. Önümüzdeki günlerde yaşam oldukça yoğun ve heyecanlı olacak." dedi.


Yorumlar

  1. ozan yalçınkaya avatarı
    ozan yalçınkaya

    neyse massa sen kımıyı gecersın bılıoz senı bakalım 2 yarışta nasıl tempo olucak spada kımı senın önünde olmasın dııkat et kımı kolay lokma dııl bence

  2. her pilot öncelikle aynı aracı kullanan takım arkadaşı ile karşılaştırılır. ve her pilot öncelikle takım arkadaşını geçrek kendi başarısını hızını ispatlamak ister. bu her zaman her pilot ve her takım için geçerlidir. bana kalırsa da massa kimi yenmekten ziyade takım arkadaşı ile birlikte herkesi yenmek istediğinden bahsediyor burada. bu da şampiyonluğa oynayan bir pilot için gayet normal bir açıklama. bazen biz taraftarlar birbirimizi yesek te, felipe ile kimi gibi her ikisinin de şampiyonluğa oynadığı 2 pilotun yaklaşık 2 senedir en küçük bir olayla dahi isimlerinin anılmaması, bu iki pilotun herşeyden önce kendi aralarındaki saygıyı gösterir. ve böyle üyük bir takımda 2 pilot sorunsuz mücadele ediyor, bu her takım için bulunmaz bir nimettir. jpm-kimi, hami-alo, fisi-alo, trulli-ralf, albers-monteiro gibi uyumsuz örnekler de var…

  3. tolga soydan avatarı

    kimi ile massa arasında sorun yok zaten.kimi zaten diğer takım arkadaslarıma göre felipeyle daha çok ortak yönüm var demişti.başlık biraz haberle alaksz olmuş.çarptlrılmış gibi .

  4. ILGIN CELEBİ avatarı

    evet başlık biraz carpıtılmış sanki, her pilot herkesi yenmek ister, takım arkadası da dahil. bunu cok büyük olay gibi göstermek yanlıs sanki.bunları yaparak Kimi ve Massa'nın birbirlerine düşman olmasını istiyolar.

  5. çalışmasının sonunda meyvesini alıyor.helal diyorum su 2yarısıda bu sekılde cıkarırsa cok ıı olucak.artık iyice guvenıde gelıyor.bu sene cok ıstıyor sampıyonayı inşallah olucak

  6. çalışan kazanır bu ne olursa olsun geçerlidir

  7. kimi taraftarı olmama rağmen, çalışıp hakedip bunları söylemesinden dolayı massayı tebrik ediyorum. çalışmadan konuşmak var, çalışıp hakedip konuşmak var. darısı diğerlerinin başına ne diyelim.

  8. massa birilerine meşaj gönderiyor arkadaşlar

  9. recep ivedik avatarı

    neden böyle bir başlık atılmış acaba massa sadece kimiyi deil herkesi yenmek istediğini söylemiş..yani bunu bu şekilde yazmak doğru değil sanırım..massa yada gelinceşu durumda geçersin..kimi yide artık iyi durumda görmek istiyorum gerçekten kabus gibi kazanılabilecek onca yarıştan sonraböle bir duruma düşmesi kimi taraftarlarını sıktı…bir an önce dönmeli..

  10. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    tabiki geçmeye çalışacaksın massacımm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir