“Schumacher Asla Tam Olarak İyileşemeyecek”

yazar:

kategori:

Oxford Üniversitesi Sinir Hastalıkları Profesörü Tipu Aziz, 2 ay önce kayak kazasında kafasından yaralanan Michael Schumacher’in tam olarak iyileşebileceğini düşünmüyor.

2 ay önce Fransa Alpleri’nde kayak kazası geçiren Schumacher, kafasına büyük darbe almıştı. O süreçten beri hastanede tutulan Schumacher, bir süre komada tutulduktan sonra uyandırılma sürecine girdi. Ancak uyandırılma süreciyle ilgili pek bir gelişme olmadığı düşünülüyor.

Schumacher’in tedavisiyle bağlantısı olmayan ancak durumu değerlendiren  Dr. Aziz “Gelişmeler iyiye işaret değil. Henüz uyanamamış olması yaralarının çok ağır olduğunu gösteriyor ve tam anlamıyla iyileşme olası değil.”

“Olumlu yönde bir işaret olmuyorsa bu gittikçe endişe verici olur. ” dedi.

Ancak King’s College Londra’da nörolog olan Anthony Strong “İyileşmenin % 90’ı 9 ile 12 ay arasında olur bu açıdan henüz daha erken. Ancak birisi ne kadar uzun süre komada kalırsa iyileşme o kadar zor olur.” dedi.

Dr. Colin Shieff “Röntgenler, beyin yapısındaki orta dereceli bozulmaları gösterebilir.” dedi.

Shieff, Schumacher’in beyninin direkt olarak kazadan etkilenmeyen bölümlerinin daha önceden görünmeyen, endişe verici işaretler verme ihtimalinin olduğunu söyledi.

Shieff, Schumacher’in komadan tam anlamıyla çıkması halinde, koma süresinin uzun sürmesi nedeniyle ciddi sakatlıklarla karşılaşabileceğini belirtti.

Benzer durumda aylarca, hatta yıllarca komada kalıp iyileşen insanlar olmasına rağmen Shieff, Schumacher’in o kadar şanslı olabileceğini düşünmüyor.


Yorumlar

““Schumacher Asla Tam Olarak İyileşemeyecek”” için 5 yanıt

  1. inşallah schumi iğleşecek ve bu olumsuz konuşanlara kapak yapacak schuminin durumunu bilmeden yorum yapmak ailesine saygısızlıktır

  2. Sabina Kehm’e yem atıyorlar yine. Yarın okuruz.

  3. Sen büyük efsanesin! Kader senin için nasıl yazıldı ise o olsun(gönül ister ki eski sağlığına kavuş dön) ancak yaşasan da göç etsen de sen unutulmazlardansın, sen şampiyonlar şampiyonusun Şumi!

  4. Allah rahmet eylesin.

  5. İnşallah yanılıyorsundur doktor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir