Belçika GP Öncesi BMW Sauber

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld: "Spa, eşsiz virajları ve özel karakteri ile harika bir pist. Bu zamanda V8 motorlarla Eau Rouge’dan tam gaz geçmek problem olmasa da kendine has özellikleri var. Baskı kesinlikle fiziksel olarak sorun olmuyor aksine çok özel bir duyguyu anımsatıyor. İzleyiciler için de, bu bölümü tavsiye edebilirim."

"Araçların yokuş alağı inip sonra yeniden yukarıya doğru hızlanmaları çok etkileyici. Mevcut takvimde Spa Mönchengladbach’daki memleketime en yakın olan pist ve bu da benim için Belçika GP’si için sabırsızlanmak adına başka bir neden. İyi sonuçlar almayı amaçlıyorum."

Robert Kubica: "Benim açımdan, Spa’daki yarış takvimdeki en iyilerden biri. Yüksek hızdaki virajları ile eşsiz bir pist, farklı yarış çizgileri bulabiliyorsunuz. Spa-Francorchamps’daki en ünlü virajlar kesinlikle Eau Rouge ve Bus Stop şikanı."

"Pist oldukça uzun ve hileli. Tur zamanı kaybetmek istemiyorsanız, doğru denge ve konfigürasyonu bulmanız gerekiyor. Belçika’da diğer bir önemli nokta da hava durumu. Bir sektörde yağmur yağarken, diğeri kuru olabiliyor. Bu yarış için gerçekten sabırsızlanıyorum."

Mario Theissen, BMW Motorsport Direktörü: "Spa-Francorchamps, Formula!takvimindeki özel yerlerden biri. Doğal bir pist olarak adlandırlına bu pistte yarışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Beklenmedik hava koşulları olacak."

"Spa, en yüksek hızdaki pist olmayailir, bu Monza’ya ait ancak Spa’da en uzun tam gaz geçilen viraj var. Ünlü Eau Rouge virajındaki düzenlemelerin ardından V8 motorlarının da kullanılmasıyla sürücüler o bölümü tam gaz geçebiliyorlar. Geçen yılki yarışta, sürücülerimizin 1.865 metre ya da 24 saniye boyunca tam gaz gittiğini hesapladık. Motor gücü ve dayanıklılık buradaki kilit noktala olacak."

Willy Rampf, Teknik Direktör: "Spa, takvimin son doğal pistlerinden biri. Sürücüler burayı seviyor ancak bunun için de nedenleri var. Eau Rouge, V8 motorlarına rağmen, Formula 1’de seyir zevki en iyi olan virajlardan biri. Spa pisti orta downforce ayarları gerektiriyor. Bu yüzden Montreal’le benzeyebilir. Yüksek aerodinamik etkinlik, orta sektördeki hızlı virajlarda ihtiyaç duyduğunuz downforce için seviyesi adına çok önemli."

"En önemli etkenlerden biri de lastiklerin kullanımı. Spa’da iki en sert lastik bileşenlerini kullanıyoruz, eğer hava sıcaklığı düşük olursa, sıkıntı yaratabilir. Spa’daki hava durumu da tahmin edilemiyor."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir