Vettel, Red Bull’da Sorunların Devam Etmesine Şaşırdı

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Red Bull’un testlerde son günlere gelmelerine rağmen hala sorun yaşaması karşısında şaşırdığını kabul etti.

Red Bull ve Vettel, bugünkü testlerde sadece bir kez piste çıkabildiler ve bu turda sürüş sadece 4 viraj sürdü. Elektrik ve batarya sorunları nedeniyle Red Bull RB10 pistte kaldı ve takım günü erken kapattı.

Vettel “Bu hafta, geçen haftaya göre çok daha iyi olmayı bekliyorduk. Ancak pek öyle olmadı.”

“Şu aşamada çok fazla duygusal olmanın bir anlamı yok. Gerçekten adım adım ilerlememiz lazım.”

“Durumun takım içerisinde ve Renault tarafında ne kadar ciddi olduğunu biliyoruz. Son 5 senedir bir takımız ve şu ana kadar her şey harikaydı.”

“Zor günler ce zamanlar oldu. 2010’da sezonun bitmesine 2 yarış kala motor patlatmıştık ve neredeyse şampiyonluğu kaybediyorduk. O zaman harika değildi. Takımın ya da sürücünün yaptığı hatalar oldu. Ancak biz bir takımız. Bu tür şeyler olabilir.”

“Her şeyi karalara bağlamanın anlamı yok. Zor bir zaman olduğunu biliyoruz ancak herkes bu durumun farkında ve bu durumdan kurtulmaya motive olmuş durumda.” dedi.

Vettel, sezonun ilk yarışına kadar bazı yeni parçaların geleceğini ve durumun biraz daha iyileşeceğini söyledi.

Vettel “2 hafta içerisinde bazı şeyler sakinleşecek. Yeni parçalarımız olacak.”

“Açıkçası çok fazla sorun yaşadık ve bir sürü parça hasar gördü. Bahreyn’de olduğumuz için bazı şeyleri çözmek kolay değil çünkü akşam parçalar hazır olmuyor. Avustralya’ya  gittiğimizde durum daha iyi olacak.”

“Attığımız az ama hızlı turlarda araç iyi göründü. Araçtan memnun kaldım.”

“Genel yol tutuşu açısından geçen seneye göre geriledik ancak fena değildi.”

“O açıdan umutluyuz.” dedi.


Yorumlar

“Vettel, Red Bull’da Sorunların Devam Etmesine Şaşırdı” için 8 yanıt

  1. Birileri ağlıyor sızlanıyor falan diyordu herhalde kendi pilotları ile karıştırdılar 🙂

    Güzel arkadaşlarım Vettel gibi karakteri araç gelişimi ve takım odaklı bir ruhu olduğundan gerekirse aracınıda iter gerektiğinde takımı ile üzülmesinide eğlenmesinide bilir.

    Ben Vettelin bu konudaki olgunluğuna hayranım.Baız pilotlar gibi takımı suçlamadan rakiplerini aşağı görmeden kendi işini yapan özel hayatında örnek bir insan olan yarış içerisinde iyi kötü agresif olabilen başka bir pilot görmüyorum açıkcası genelde son 6-7 yıldır Vettelin burun buruna geldiği noktalarda dahi çok fazla sukunetini bozmamıştır.Hal böyle olunca tabi en ufak leke oldukça büyütülebilmekte.

    Takımına sahip çıkması bu ruha sahip olması bebek schumi lakabını her daim taşıdığını gösteren bir referedir.E boşuna Schumi velihatım demedi kendisine gerçi Schumi taraftarları pek sevmiyor kendisini ama dediğim gibi zamanında Schumiyede bütün F1 takımları taraftarları ve pilotları sevmiyordu doğaldır.

  2. bu sene vetteli enine boyuna göreceğiz

    yada o bize ispat edecek yada tam tersi..

  3. Aynen bu sene olgunlaşacak yavaş bir RBR le mücadele edecek ilk başlarda yada bütün sezon bilemeyiz.Benim anlamadığım RBR yavaş olsa bu sezonda mercolar uçarsa sezon zevksizleşirse(umarım olmaz) bu RBR gıcık alan arkadaşlar bu seferde Mercolaramı kafayı takacaklar 😀

  4. Bir ekip beraber kazanır beraber kaybeder. Her zaman diyorum başarı şasi-motor-pilot kombinasyonu ile gelir. Bu gün yaşananlar olmasa iyiydi ama testler de sorunların çıkması ve sorunun ne olduğunu bilmek önemlidir: örneğin Williams gibi sezon boyunca coanda egzozu kullanıp bu sistemi çıkarttıktan sonra performans artışı olduğunu görmek pek hoş değil oysa bu daha önceden görülebilseydi bir nevi daha iyi olurdu. RBR bu gün iki farklı sorun yaşadı biri elektriksel bir problemdi ERS sistemi de işin içine dahildi neyse ki Renault sorunu giderdi 1.5 saat de ama maalesef takım bu sefer de yakıt kaçağı olduğunu tespit etti ve günü erken bitirdiler. Takım bu gün garajda oldukça zaman geçirdi umarım yarın sorun yaşanmadan kardeş takım STR gibi aynı vites kutusunu kullanan aynı motor kullanan Caterham gibi fazla tur atabiliriz.

  5. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    işte tam yerine geldik aracı sorunlu olmasında yavaş olsun yeter bakalım neler yapacak ilk 5’e giremeyen bir araçla nasıl geçişler veya defanslar yapacak eğer dayanıksız ve hızlı olursa o zaman yine yorum yapamayız

  6. Vettel’in olgunlaşma sezonu olacak. İyi bir kazanan olabilmek için iyi bir kaybeden de olabilmek gerek.

    1. ayrıca her yükseliş döneminin bir inişi vardır

      önemli olan bu zor dönemi atlatmak pes etmemektir

      bunu idrak edemeyen afadersin bacak kadar çocuklar var bu sitede

      bu yeni kurallar ile birlikte Mercedes dönemi başlayacaktır

      geçmişte bu tür dönemler mevcuttur

      çok gereksiz,cahilce,alay etmeye bayılan insanlar mevcut sitede

      son olarak yorumun da gayet mantıklı (zaten hayatın ta kendisi böyle)

  7. Vettel geçen dört yıldan sonra bir anda bu hale düşmüş olmanın büyük psikolojik baskısı altında. benim gözümde kim ne derse desin hala bir sözde-şampiyon. umarız işler redbull adına iyi gider. bize mclaren şampiyonluğu kadar yarış seyir zevki de lazım 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir