Ferrari "Mclaren Temiyizi F1'i Zedeleyebilir"

yazar:

kategori:

Eğer 2007 şampiyonluğu Kimi Raikkonen’den alınıp Lewis Hamilton’a verilirse Formula 1 büyük zarar görecek. Bu görüş Ferrari’nin avukatı Nigel Tozzi’ye ait. Tozzi bugün yaptığı açıklamada "Eğer şampiyonluk Bay Raikkonen’den alınırsa bu ciddi bir adaletsizlik olur." dedi.

Mclaren takımı Brezilya yarışında bazı takımların gereğinden daha düşük sıcaklıkta yakıtla yarışmasından dolayı verilen kararı temyize götürmüştü.

Eğer bu takımların pilotları diskalifiye ile cezalandırılırsa Hamilton 4.lüğe yükselerek Formula 1 tarihinin en genç ve ilk çaylak şampiyonu olabilir.

Finlandiyalı Raikkonen, 17 yarış sonucunda Hamilton’u yalnızca 1 puan ile geride bırakarak şampiyon olmayı başarmıştı. Temyiz mahkemesinin kararı yarın açıklanacak.

Tozzi "Eğer şampiyonluk bu şekilde kazanılırsa taraftarlar şampiyonluğun direksiyon başındaki yeteneklerle değilde avukatlar aracılığı ile kazanıldığını düşünecek ve bu spora büyük zarar verecek."

"Mclaren’in de her zaman söylediği gibi şampiyonluk pist üzerinde kazanılmalı, mahkemede değil." dedi.

Lewis Hamilton konu hakkında daha önce yaptığı açıklamada şampiyonluğu mahkemede değil, pist üzerinde kazanmak istediğini söylemişti.

Mclaren’in avukatı ise Hamilton’un şampiyon olması gerektiğini söylemişti. Avukat Ian Mill "Kurallar açıktır. Eğer kuralları çiğnemek varsa bu performans arttırıcıdır. Ceza diskalifiye olmalıdır." demişti.

Mill aynı zamanda yargıçların olaydan etkilenmemesi gerektiğini söyledi.

Mill "Bu olayın herhangi bir takımın başına gelmiş gibi incelenmesini istiyorum. Daha önceden diskalifiyeler olduğunda yarış sıralamasıda tekrar yapılmıştı. Sizden istediğimiz normal olanı yapmanız." dedi.

Mclaren eylül ayında puanlarının silinmesiyle karşılaşmış ve 100 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı Ferrari ile yaşanan casusluk skandalı sonucunda.

Ancak Mclaren pilotları verilen cezalara rağmen olaydan uzak tutulmuş ve herhangi bir ceza almamıştı.

Mill konuşmasına şöyle devam etti: "Belki pilot tamamen suçsuz… ancak kurallara aykırı araçtan faydalanıyorlar"

"Eğer takım diskalifiye oluyorsa pilotlarda puanlarını kaybetmeli. Diğer olayda pilotlara FIA’ya yardım etmeleri halinde dokunulmazlık verileceği belirtilmişti."

 

 


Yorumlar

  1. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    her ne kadar mclaren pilotları ferrari casusluğunda oılayın dışında tutulmuş olsada avukat kendi basına ne geldiğini düşünmeden konusmus biraz.

  2. pofff,Hamilton sampiyon icimde boyle bir his var,mclarenin avukati disli cikti 🙂 Bu sene hem takimlar sampiyonlugu hem de pilotlar sampiyonlugu masa basinda alinmis olcak ve f1 en rezalet yilini gecirmis olcak tabi bana gore

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir