Rosberg Dayanıklılıktan Endişeli

yazar:

kategori:

Nico Rosberg Mercedes’in halen yeni aracının dayanıklılığından endişe duyduğunu itiraf etti.

Mercedes şimdiye kadar tur zamanlarında ve sayılarında önde oldu, ancak W05 bir çok dayanıklılık sorunu ile karşı karşıya geldi.

Takım Cumartesi günkü test gününden önce önlem olarak motoru değiştirdiler ve bu da Rosberg’in son test gününü geciktirdi.

Takım bugün de vites kutusu sorunu sebebiyle ilk üç saati kaçırdı.

Rosberg Cumartesi günü 100 turdan daha fazla sürdü ve günün ikinci en hızlı ismi oldu. Ancak Alman pilot Mercedes’in ilk yarıştan önce çözmesi gereken daha fazla sorunu olduğunu hissediyor.

“Bazı iyi testlerimiz oldu ancak dayanıklılık diğer herkes gibi bizim için de bir endişe konusu. Aracı %100 hazır etmek çok zor.”

“Diğer bazı takımlardan daha iyi konumda olabilir, ancak yarışın sonunu getirmek hala büyük bir mücadele.”


Yorumlar

“Rosberg Dayanıklılıktan Endişeli” için 18 yanıt

  1. rüyamda gördüm.ilk yarışı rosberg kazanıyordu.tabi gönül ister ki kimi raikkonen kazansın.

    1. Ben de rüyamda Richard Branson’la röportaj yapıyordum, F1 takımı hakkında sorular soruyordum 😀

  2. Bütün takımlar biran önce vites kutusu değişimine motor değişimine acilen bir çözüm üretmeleri gerek. V8 motorlar da şasiye motoru entegre edip kurulumu 40 dakika sürüyordu ama maalesef V6 Motor da bu Üç saat sürüyor. Vites kutusu aynı keza Antrenmanlar da böyle bir sorun yaşayan takım tüm seansı kaçırabilir buda hiç iyi olmaz.

    1. Dostum doğru söylüyorsun bu konuda en şanslı yine biziz sanırım.Diğer takımlarda sorunlar son testlerde iyice kendisini göstermeye başladı.Tabi zamanda artık kısıtlı takımlar başta bu sorunları yaşasaydı bizim gibi belki döndürebilir veya çözüm için çalışabilirlerdi.Kimbilir daha ne sorunlar bu takımlarda yarış haftasonu meydana çıkıcak.

      Şimdi artık motor ve vites kutularıda tam bir sıkıntı.Hani yarış içinde vites kutusu problemi olsa bitti zaten veya sıralamarda olsa yetişmesi güç. bela sağlanıcak.Bu konuda acil düzenlemelerin yapılması lazım

      1. Haha, hala mı kendini avutmaya çalışıyorsun. Şanslıymış. Şans görmesek inanıcaz.
        Aynı sorunları onlarca defa yaşamaktan doğru düzgün tur atamadınız pistte. Daha anca o baştaki sorunları çözüyorsunuz. Diğer takımlar 3 test boyunca sürüp hala son haftalarda sorunlar yaşayabiliyor. Kim bilir sizin daha nası sorunlarınız var ortaya çıkmayan. Testleri uzun uzun verimle şekilde geçirseydiniz ortaya çıkacak ve çözülmesi gereken, ancak doğru düzgün tur atamadığınız için kaç bin tane sorun kaldı arka planda çözülemeyen…

        1. Avutmak mı arkadaşım sizin takımlarıda görüyoruz pit sonuna bile gelemiyor bazen hani çok hor gördüğünüz Renaultun ilk testlerde yaşadığı sorunları yaşamaya başladınız dikkatinizi çekerim.

          Başktaki sorun dediğin nokta biteli yıl oldu dostum sen hangi zamanda yaşıyorsun motor sorunu bitti haritalandırma güç üniteleri takır takır çalışıyor soğutma sistemi için RBR ve Renault fabrikada ortak çalışma içerisinde yağ sızıntısı frenler ise normal sıkıntılar varmı başka sorun yok.

          RBR bahreyn de olduğundan ötürü parçaları zamanında geliştirip yetiştiremediklerini avusturyada bu durumun olmayacağını söylerken nerdeydin

          Doğru düzgün tur atamamak kötü bir durum değil yarışta yolda kalmaktan iyidir en azından veya son test sürecinde yarım gün tam gün kaybetmek ve sorunu anlayamamaktan iyidir.

          Sizin veriminiz ilk günlerdi sonrası kaç defa yolda kalıp araçları pert edip spin atıp çıkmalarını saymıyorum bile avutma tabirini ilk yarış görücez bakalım hala cevap verebilme şansınız olucakmı.

          1. Bak bu mesajını sevdim.
            Özellikle son cümlende “bakalım hala cevap verebilme şansınız olacak mı ?” demişsin.
            İlk yarış hele bi geçsin de görelim bakalım gerçekten. Ama eğer bizim dediklerimiz çıkarsa umarım bu söylediğin lafa kendin uyarsın ilk önce de yine gelip pişkin pişkin “testler bitsin bi görelim, ilk yarış geçsin bi görelim, Avrupa sezonu açılsın görelim, sezonun ilk yarısı bitsin görelim” bilmemne gibi safsatalarla ortaya çıkmazsın da adam gibi olanları kabullenip, olayı gerçekleriyle yorumlarsın… Bu aralar pek kabullenecek gibi gözükmüyorsun..

            Böylesine bi sezonda sorunların yarışlarda çıkmasındansa testlerde çıkmasının, ve testlerde tur atamamanın sorun olmadığını, hatta daha iyi olduğunu savunur hale gelmişsiniz neredeyse.
            Diğer takımlar 2 kat tur atıp sorunlarla karşılaşabiliyor iken, o atamadığınız turlarda ortaya çıkacak milyon tane sorundan habersiz sezona başlıyorsunuz gelmiş hala neler diyorsunuz bi de ya.. İki tane kaçak inşaat yapıp sidepodların sağına soluna delik açmaktan aracı eroinmana çevirdiniz bi de yetmezmiş gibi sorunlar çözüldü, mis gibi de çalışıyor araç diyorsunuz.
            Takımın kendisi sorunları kabullenmiş ve Avustralya’ya kadar çözmeyi umuyoruz diyor ama size göre her şey güllük gülistanlık sanki. Bu kadar gözü kör fan olmayın lütfen. Yakışmıyor.

            1. İki tane kaçak inşaat yapıp sidepodların sağına soluna delik açmaktan aracı eroinmana çevirdiniz

              Yılın yorumuydu.

        2. Hyperion tonla yazı yazmışsın ama içerisinde elle tutulur bir veri yok bunuda biliyorsundur umarım kişisel sataşmalar ilk yarışta olucakları değiştirmez.Ben bir konuda iddamı ortaya attım Renault motorlu bir takım ilk 5 te olucak orda bu gerçekleşmezse neler yapacağımıda olursa sizlerin neler yapıcağınıda söyledim ha biraz teknik bilgine belgene güveniyorsan orda yazarsın bu kadar basit.

          Yoksa lafla peynir gemisi yürümüyor dostum haberin olsun.

          Bu arada sizin turlar atarken karşılaştığınız sorunların bizde olmadığını ne zaman öğreniceksiniz merak etmiyorda değilim şasi ve donanımla ilgili hiç bir sorun yok takımlarımızda ufak tefek sıkıntılar haricindeki onlar günü birlik çözülebilmekte.Hani sizde 100 tur attığınızda bizim gibi sorunlarla karşılaşacaksınız demek F1 bilgisi motor teknolojisinden anlamamak demektir.

          Biz sizin gibi standart V6 motor yapıp da RBR veya diğerlerine entegre edebilirdik.Ama bizim kulvarımız başka dostum sizin standart teknolojinizdeki motorları Renault yıllardır yapıyor ama bizim burda isterlerimiz farklı ve başardığımızda 5.sezonda aynı şekilde bitebilir aracın aero noktasının nasıl oldugunu boyanın yayılma çizgisinden bakabilirsin(o noktayı bilmiyorsan öğretebilirim statik ayrıştırma teknikleri vardır makinelerde)

          Hani o yüzden söylediklerin bir balonun içindeki helyumdan farksız.

          1. Heh tabi haklısın valla. Benim söylediklerim hiç anlam ifade etmiyor, tamamiyle boş laflar ama senin söylediklerin muhteşem teknik laflar.
            Yeni işin de hayırlı olsun bu arada. Red Bull’da işe başlamışsın anlaşılan. Kimse bişey bilmezken sen bakıyorum da takım hakkında her şeyi en ince detayına kadar biliyorsun. Boş konuşan benim ama hiç bir dayanığı olmadan şasi ve donanımla ilgili bi tane bile sıkıntı olmadığını söyleyen sensin.
            Yok neymiş Renault standart V6yı yıllardır yapıyormuş ta kulvarı farklıymış, başka işlerin peşinden gidiyormuş… F1’den kimin anladığı kimin anlamadığı gayet belli haklısın.
            Benimkisi anlamamak, seninkisi çok güzel anlamaksa ben şükürler olsun ki anlamıyorum bi halttan. Umarım da senin gibi olmam bi gün.
            Tebrik ediyorum gerçekten. Bu kafayla devam edin siz. Nasıl olsa hüsrana uğrayacak olan da sizlersiniz.
            Biz her türlü duruma alışkınız ama sizin gibiler kazanan takımın peşinden habire taraf değiştirdiği için artık bu sene zorluk çektiğiniz durumlarda kendinizi kaybediyorsunuz.
            Yeni bi nick ve yeni takımınla sezon içinde tekrar görüşmek dileğiyle diyorum.
            Pek bilgili, aerodinamist makarnacığım.

        3. Kendini yorma.Bu arkadaş ilk yarıştan sonra bile sallamaya devam edecektir.

          1. 12 Gün sonra neyi sallayıp neyi sallamadığımı cümle alem görücek zaten.Biz rahatız sözlerimizin arkasındayız ama sanırım sizin içinizde bu yorumlardan dolayı bir huzursuzluk var pembe tablonuzu biraz beyaza çevirdik 🙂

      2. Dostum çok haklısın yaşayacağımız ne varsa yaşadık 🙂 Bakalım hayırlısı olsun Yarın ve diğer gün Red Bull Renault pistte olacak reklam çekimi adı altında.

        1. Allah set ekibine kolaylık versin

      3. Ferrari fazla zorlamadı ferrari için olabılır ama mercedes motorlular ıcın dedıklerıne katılmıyorum onlar sorunlarını gordu bence ve 2 haftaya da rahat sekılde cozerler 1. lıge oynarlar herturlu

  3. ilk 7-8 yarış tamamen piyango şeklinde geçecek

  4. Özellikle vites kutusu sorunu tüm mercedes motorlu araçların başını agrıtabilir.umarım biran önce bu sorunun üstesinden gelebilirler.

    1. Fazladan güç ve tork yüzünden materyal dayanım sınırlarında dolaşıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir