MotoGP: İtalyanlar'ın 700. Galibiyeti Rossi'den

yazar:

kategori:

San Marino’nun Misano pistinde gerçekleştirilen yarışı ev sahibi Valentino Rossi kazandı. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Casey Stoner iyi bir start aldı ve yerini korumayı başardı.

En göze çarpan çıkışı Dani Pedrosa gerçekleştirdi ve 6. sırada başladığı yarışta startla birlikte Rossi’yi geride bırakarak ikinci sıraya yükseldi. Pedrosa ve Rossi’nin ikincilik mücadelesinden yararlanan Stoner ikinci tur geride kalırken farkı 3 saniyeye kadar çıkarmayı başardı.

İlk turun sonunda motorunun dengesini kaybeden Rossi bir anda taraftarlarını korkuttu fakat motorunu toparlamayı başardı ve Pedrosa’yı geride bırakarak ikinci turda starttaki yerini geri almayı başardı.

Lorenzo ve Pedrosa arasında yaşanan üçüncülük mücadelesi Toni Elias’a yaradı ve ön gruba yaklaşmasını sağladı. Dördüncü tura girildiğinde Lorenzo, Pedrosa ile girdiği üçüncülük mücadelesini kazanmayı başardı. Bir tur sonra bu kez Elias, Pedrosa’yı geride bırakan isim oldu.

Ducati pilotu Casey Stoner rahat bir şekilde lider durumda sürdürdüğü yarışın 7. turunda motorunun kontrolünü kaybetti ve kendisini bir anda yerde buldu. Avustralyalı pilot şanssız bir şekilde yarışı terketmek zorunda kaldı ve liderliği ev sahibi pilot Rossi’ye devretti. Aynı tur içerisinde Dovizioso Nakanoyu geride bırakarak beşinci ıraya yükseldi. Bir tur sonrasında bu kez Toseland, Nakano’yu geride bırakan isim oldu ve altıncı sıraya yerleşti.

Rossi evinde kazandığı galibiyetle Casey Stoner ile puan farkını 75’e çıkarmayı başarırken Avustralyalı pilotun şampiyonluk şanslarını da mucizelere bırakmasına neden oldu. Rossi’nin bu galibiyet ayrıca Misano’daki ilk zaferi, kariyerinin 68. ve İtalyan pilotların dünya şampiyonalarındaki toplamda kazandığı 700. Garand Prix galibiyeti oldu.

Chris Vermeulen gerilerden geldiği yarışta Toseland, Dovisiozo gibi isimleri geride bırakarak 5. olurken son tturda 6.lık mücadelesi nefes kesti.

Suzuki’nin diğer pilotu Capirossi son turda önce 6. sıradaki Toseland’ı geçti ancak bu geçişinde diğer virajda dışarıda kalması ile hem Toseland’a hem de Dovisiozo’ya geçildi. Ancak Capirossi aynı tur içerisinde tekrar atağa kalktı ve Dovisiozo’yı geride bıraktı. Bu 3 pilot damalı bayrağı ard arda gördüler.

Yarış

Pos. Driver Team Tires Time
1 V. Rossi Yamaha Factory Racing Team 44:41.884
2 J. Lorenzo Yamaha Factory Racing Team + 3.163
3 T. Elias Team Alice + 11.705
4 D. Pedrosa Repsol Honda Team + 17.470
5 C. Vermeulen Rizla Suzuki MotoGP + 23.409
6 J. Toseland Tech 3 Yamaha + 26.208
7 L. Capirossi Rizla Suzuki MotoGP + 26.824
8 A. Dovizioso JiR Scot Racing Team + 27.591
9 M. Melandri Ducati Marlboro Team + 33.169
10 C. Edwards Tech 3 Yamaha + 36.529
11 S. Guintoli Team Alice + 42.081
12 Shinya Nakano Honda Gresini + 43.808
13 A. West Kawasaki Racing Team + 54.874
14 J. Hopkins Kawasaki Racing Team + 55.154

Yarışdışı

15 C. Stoner Ducati Marlboro Team + 21 laps
16 A. de Angelis Honda Gresini + 26 laps
17 R. de Puniet Honda LCR + 28 laps

 

Yarış Özeti 

 


Yorumlar

  1. rossi için dönüm noktası ilk tur ya da 2. turda motorun arkasını attığında kurtulabilmesi oldu. tebrikler.

    stoner virajda motoru çok yatırdı ve arkayı kaptırdı. bu yüzden motor döndü ve tamamen kendi hatasıyla şampiyonluk mücadelesinden oldu artık. pedrosa vasat kaldı bu yarışta lorenzo ise iyi bir dönüş yaptı çok güçlüydü. yarışın en zevkli anları ise bana göre son anlardaki 5.lik ve 6.lık mücadelesi oldu.

    spikere gelince olayları çok kaçırıyor. mesela rossi geçmiş bir tur sonra rossi geçti diyor ya da rossinin ilk baştaki sorununu gösteriyor, onu daha yeni olmuş gibi anlatıyor. ama yine de fena değil. farklı bir isim olması iyidir. onu da artık serhan acar sunacak değil ya..

  2. stoner kafa kafaya yarıştığı yarışlarda rossi ye geçildi devamlı. o yüzden son yarışlarda bunu bildiğinden çok zorluyor ve arayı açmaya çalışıyor. bu da devamlı hataya sürüklüyor stoner i. geçen sene çok güçlü motoru vardı yarışları hep açıkara kazandı, fazla zorlanmadı. bu sene ducatiye yetişebilen hızlı bir yamaha var. burada rossi pilotajını konuşturarak stoneri defalarca hataya itti.
    keşke yarış dışı kalmasaydı mücadele izleyebilseydik. ama rossi bu sene şampiyonluğa çok yaklaştı.
    ne diyelim deli doctordan yeni galibiyetler bekliyoruz.
    bu arada allahtan 1 gün belediye başkanı olmuş :p yoksa şehir kafayı yerdi :))

  3. Valla NTV deki spiker Eurosport taki ile kıyaslıyınca harika bir spiker diyebiliriz.:))

  4. Sabahki antrenmanlardan sonra Stoner bu yarışı çıkaramaz demiştim çünkü çektiği ağrı belli oluyor üstüne baskı da gelince hata yapması bence doğaldı. Rossiyi buradan kutluyorum. Çok güzel bir galibiyet aldı.

    Biri spikeri sustursun

  5. arkasında rossi olması fobisine yakalandı stoner geçmiş olsun 🙂 ducati'nin hızı rossi arkada görününceye kadar yetiyor, sonrası stoner'ın pilotajına kalıyor ve hooop stoner yerde. yeni bir nicky hayden olma yolunda hızla ilerliyor stoner..

  6. tifosi_sercan  avatarı

    evet rossi yakalayacaktı..keşke düşmeseydi casey daha zevkli bir yarış olurdu..
    bu arada stoner avustralyalı değilmiydi??

  7. mehmet karahanlı avatarı
    mehmet karahanlı

    Rossi Rossi Rossi .. Stoner ile farkı kapıyordu yane stoner düşmese bile ileriki turlarda yakalıyacaktı zaten keşke düşmeseydi zevkli bir yarış olurdu ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir