MotoGP: Pedrosa'dan Bridgestone'a Ani Geçiş Kararı

yazar:

kategori:

Dani Pedrosa, sürpriz bir şekilde sezon ortasında lastik tedarikçisini değiştirecek. Repsol Honda’nın İspanyol sürücüsü önümüzdeki Indianapolis GP’sinden itibaren Bridgestone lastiklerini kullanacak.

Bridgestone’a geçiş söylentileri bu hafta sonu Misano’da yükselmeye başladı ve Michelin sonunda Pedrosa’nın bundan sonra rakip firma Bridgestone’a geçeceğini doğruladı.

Son zamanlarda Michelin kullanıcılarının geride kalması sonucu Honda’nın sağlayıcılığını da yapan firma oldukça sert eleştirilere maruz kalmıştı. Pilotlar, Brno’da antrenmanlarda Michelin lastiklerinin kötü olması sonucu boykotu bile düşündüler.

Bu hafta sonu Michelin 2.lik ve 4.lük aldı ancak bu Pedrosa’yı tutmaya yetmedi.

Michelin yaklaşık 24 seneden bu yana Honda motorsikletlerine lastik tedarik ediyor ve iki firma toplam 14 şampiyonluk yaşadı.

Pedrosa’nın bu geçişi ile griddeki 18 sürücüden sadece 6’sı Michelin kullanıyor olacak.


Yorumlar

  1. ROSSI cok ıyı bır pılot ama PEDROSA da onu geçebilecek kapasitede. Bu kadar da aşağılamayın. Bence gayet iyi bir pilot. Heyecan katıyor. o kaza onu çok etkiledi. Ondan önce neler olduğunu düşün. Kim öndeydi acaba. Ayrıca lastik faktörü bu moto gp de çok önemli. Performansı ona baglı düştü bence. Hadi hayırlısı. İnşallah "B" la iyi şeyler yaparsın.

  2. recep ivedik avatarı

    aslında bu lastik kuralnı seviyorum mtogp nin her pilot istediği lastiği kullanıyor..

  3. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    en azından rakipleriyle aynı lastik olması önemli,kötüyse hepsine kötü,iyiysede hepsine iyi olur…

  4. Ertan Akkaş avatarı

    Allah allah acaba niçin böyle bir karar vermiş 😀

  5. arada 2 puan kalmasını da göz önüne alarak pedrosa stoner'ı bu sene için gözüne kestirmiş olabilir. yoksa sezon sonunu beklemesi daha uygun olabilirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir