Belçika GP Öncesi Williams

yazar:

kategori:

Nico Rosberg: " Geçen sene Spa’da harika bir yarış çıkardık. Altıncı sırada tamamladım ve bu kariyerimdeki en iyi sonuçlardan birisiydi. Şu anda takım için öenmli olan FW30’da geliştirilebilecek noktların nereler olduğunun tanımlanması ve final yarışlarına götürecek gerekli ayarların yapılması. Fabrikada çalışan herkes Spa’da bize yardımcı olabilecek şeyler üzerinde çalışıyor. Çok büyük bir sıçrama yapmayacağız fakat doğru yönde adımlar atacağız. Belçika Grand Prix’ini gerekten dört gözle bekliyorum çünkü Spa myhteşem bir pist. Burada puan kazanmak zor olacak fakat Spa gibi pistlerde nelerin olacağını önceden tahmin edemezsiniz. Bu yüzden bekleyip göreceğiz."

Kazuki Nakajima: " Formula 1 aracıyla Spa’da ilk kez yarışacağım bu yüzden önceliğim pisti öğrenmek ve aracın pistte nasıl davrandığını bulmak olacak. Elbette Spa’da yarıştın GP2 serisinde yarıştığım yıllarda bu yüzden ne kadar müthiş bir pist olduğunu biliyorum. Gerçekten takvimdeki en harika pistlerd birisi bu yüzden FW30’umla burada ilk turumu atmak için gerçekten sabırsızlanıyorum."

Sam Michael Teknik Yönetici, Williams F1: " Ziyaret ettiğimiz en harika pistlerden birisi Spa. Olağanüstü virajlarıyla çok üretken bir karakteristiğe sahip ve tarihle demlenmiş bir pist. Yaklaşık 7 kilometre uzunluğuyla takvimin en uzun pistinde kusursuz bir tur ortaya koymak için pilotlar arasında gerçek bir mücadele yaşanır.

Spa olduka akıcı bir pist, virajlar birinden diğerine yumuşak bir şekilde akıcılığını koruyor. Orta ve yüksek hızların bir arada olduğu bir yer, birinci şart aracın iyi bir dengeye sahip olması ve pistin ilk bölümlerinde yaptığınız hatanın telafisi çok zor olabilir. Aracın kerb geçişlerine dayanıklı olması gerekiyor özellike Bus Stop şikanından tam gaz geçmek önemli.

Hava durumunun önceden tahmin edilememesi Spa’daki en önemli nokta. Pisti çevreleyen dağlar bölgede kendi arasında ufak bir iklim oluşturuyor ve gözle görülür bir şekilde pistin bir bölümüne yağmur yağarken diğer bölümü kuru kalıyor ve bu yüzden lastik seçimi bir başka mücadeleyi doğuruyor. Stratejiye bakacak olursak geleneksel olaral bir ya da iki pit stop taktiğiyle Belçika’ya geliniyor ve Bridgestoen buraya orta ve sert lastik bileşenlerini getirecek."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir