Vettel: “Zirveden Uzakta Olduğumuz Sır Değil”

Sebastian Vettel, Red Bull’un şu an için performanstan ziyade dayanıklılık olduğunu söyledi.

Red Bull, Jerez’de aracını tanıttıktan sonra sürekli olarak sorunlarla boğuştu. Zamanla aracın iyileşmesi bekleniyordu ancak Red Bull bir türlü umduğu adımı atamadı.

Vettel bugün 77 tur atarak testleri 7. sırada tamamladı.

Vettel “Zirveden uzaktayız, bu sır değil. Şu anda çeşitli sebeplerden dolayı zirvedekilerin yaptığı dereceleri yapamayız. Şu anda performanstan çok daha büyük sorunlarımız var.”

“Bugün çok fazla tur attığımız için mutluyum. Çok fazla şey öğrendik. Ancak yine de daha fazla tur atmalıyız. Bunu yapmak isteriz ancak testler sona erdi.”

“Kendimizi favori olarak görmüyorum, yeterli sayıda tur atmadık ve bazı takımlara kıyasla hızlı da değiliz.”

“Avustralya’da nasıl olacağımızı bekleyip göreceğiz. 2 hafta içerisinde her şey biraz daha sakinleşecektir. O dönemi değerlendirip araca yeni parçalar ekleyeceğiz.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: “Zirveden Uzakta Olduğumuz Sır Değil”” için 19 yanıt

  1. Olur mu Vettel ? Sen nereden biliceksin. Sitedeki arkadaşlar çok daha iyi bilir, sen ne anlarsın ki ?
    2,3 saniye kadar hızlısınız en az. En az o da bak. Motoru iyice toparlarsa Renault 3,4 saniye fark atarsınız. Kulvarınız farklı sizin bi kere. Niye alt kulvarlara bakıyorsun ki sen. Mercedes Ferrari falan… Bırak eğlensin çocuklar. Sen kendi kulvarında rekorlar kırmaya devam et.

    1. Malesef başlık yorumcularının yaptığı analizler bazı konularda gerçeği değiştirmeye yetmiyor 🙂 Şekil üzerine görüldüğü gibi.

      Burda Vettel RBR üzerindeki baskıyı kaldırmak ve takımı üstündeki spekülasyonları engellemek için verdiği demeçlerden sadece bir tanesi.

      Bunu yapan çok takım var mesela Ferrari sürekli beklentiyi düşük tutuyor.Alonso Ferrari İstediği Yerde değil diyor ne yani Ferrari sence kötümü pist verileri tersini gösteriyor demekki Renaultdan daha kötü noktada açıklamaya bakarsak 🙂

      Vettelin burda ne demek istediğini biz her gün diyoruz takımda bazı ufak tefek sıkıntıların büyük sıkıntılar gibi gösterilmesine karşı olduğumuzu söylüyoruz.Yapılıcak işler var ama araç konusunda çokta büyük bir sıkıntı durumu yok motor konusunda da bunu Vettelde belirtiyor performans yönünden çok daha farklı sorunların olduğunu bilmemek sır değil.

      Zirveye oynamak tabiri tabiki podyuma ilk 3 içerisinde yer almak tabiridir.Bunu ben dahi söylüyorum zaten ilk 5 öncelik ilk 5 e bir renault takımını sokmak bu lotus olur Rbr olur Torro Rosso olur.Hiç bir zaman yarışın galibi olucak lafı kullanmıyoruz (rambo dışında)

      Anlayamadığın nokta hypercım aracın aero durumu ve motor durumunun tam performans hangi noktada olduğu şu an için kimsenin kestirememiş olması.

      Her pilotun yorumuna bakarsak Montemezelloda RBR nin gücünü arka plana atılmaması gerektiğini Alonso aşığı Hamiltonun RBR nin güçlü bir şekilde en kısa zamanda döneceğini söylüyor.Helmut 165 beygir güç farkından bahsediyor öyle her konuşulan noktaya itibar edersen işin içinden çıkamazsın 🙂

      Bu arada

      Resime iyi bak Hyper o resimdeki yeşil çizgiler bas bas bağırıyor toparlanma süreci bittiğinde ancak arka tarafımdaki Renault logosunu görürsünüz diyor.

      F1 Böyle bir yerdir Hyper Havasını soluman lazım Padok ta.

      1. Aynen sen her gün F1 havasını soluyorsun padokta doğru. Red Bull Racing’de çalıştığını unuttum bir an, pardon.
        Hamilton’ın Alonso’nun laflarına itibar edelim, Vettel’inkine etmeyelim. Ferrari konuşunca direk gerçekler olmaz, beklentiyi düşük tutuyor olur, ama Hamilton açıklama yapınca temkinli konuşmak değil Red Bull gerçekleri olur.
        Sen kafana göre istediğin açıklamaya itibar et. İşine gelen açıklamaya inan madem.
        Bu Helmut Marko’nun açıklamasına ben de itibar etmedim onun yaptığı ortalığı karıştırmak ama diğerlerinin hepsi temkinli konuşmaya çalışıyor. Durum ortada.

        1. Ben sana basit bir şey söyledim okumamışsın bile karmaşık şeyler anlatsam kim bilir kaç satır yazıcaksın 🙂

          Beklentiyi yüksek tutsa takım içi baskının nasıl olucağını bilmeden makul bir noktada bu baskının azaltılması için yapılan yorumları analiz etmeyi bilmek gerekir.

          Bugün Mercedes dahi baskın bir test sürecinden sonra hala ilerlememiz gereken çok nokta var favori değiliz diyorsa oturup düşünmek lazım hepsimi kötü bunların diye 🙂

          Bu her zaman yapılan bir şey 2013 yılında ilk test sürecinde de Vettel RBR henüz hazır değil diyordu.Hatta Helmut Araçla ilgili öğreneceğimiz çok şey var tam performansa sahip değiliz şeklinde açıklamalar yapıyordu.Bunları bu sitenin arşivlerinden rahatça bulabilirsin.

          Sonuç ne oldu dominant bir araç ve sezon içi inanılmaz gelişim evresi.

          Vettelin dediğini biz her gün söylüyoruz zaten ama sizin gibi 1 e bin katarak değil normal olanı araç sıkıntılımı sıkıntılı fazla tur atamadı ama bunlar bu aracın özelliklerine engel bir nokta değil.Bu sorunlar çıkmasaydı belki vites kutusunda sorunlar çıkabilirde veya başka sorunlar ama bunlar zaten tespit edilip düzeltilmesi için Renault tarafında sıkı bir çalışma varken denenen 100 lerce parçanın teknik analizi yapılırken ERS ve Soğutma kanallarının en güncel versiyonları yarış için hazırlanırken programda oluşan bu sıkıntılar yerindemi duruyor hepsinin sebepleri zaten belli ve gideriliyor.

          Adam RBR aracı iyi dese kabahat kötü dese kabahat şu anki durumu söylüyor ama bu böyle gitmeyeceğini ilerleyen dönemlerde toparlanacağını cümle alem F1 takımları söylüyor biliyor.Onlardan daha iyi bilen varmı peki 🙂

          Bak ne diyorum aracın %60 ını kullanan bir takım bu daha düşün o boyalara dikkatli bak test fotolarında orda gözükenler elle çizilmiş şeyler değil.

          1. Bu rambogil arkadaş neden herkese sataşıyor türkler şöyle türkler böyle olmaz bilader olmaz . Ayıp

            1. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
              Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

              bizim kimseye sataştığımız felan yok siz geliyosunuz vettel ve red bull haberlerine iğneleyici yorumlar atarak bizi çıldırtıyonuz bizde size gerekli cevapları veriyoruz oldu mu şekerim

            2. Söylediklerim sanırım epey bir sinirlendirmiş seni ama neden insanlar sinirlenir bilirmisin çünkü karşındaki kişi senin içinde olduğunu söylediği o gerçeği yüzüne vurmasından dolayıdır. 🙂

          2. Aynen doğru diyosun tam olarak %60 hatta tam değerini bildin tebrikler.
            Ne %59 ne %61 tam olarak %6ını kullanıyormuş RBR.
            Yine çok teknik konuştun bak verecek cevap bulamadım.
            Şaka gibisin cidden başka hiç bişey değil. Sanki pistte bi tek Red Bull gelişiyor diğerleri armut topluyor.
            O çok gelişen 2013 aracının da durumu ortada zaten. Belçika’ya kadar olanlarla Belçika’dan itibaren birden ortaya çıkanları zaten herkes gördü. Siz kendinizi inandırmaya devam edin araç gelişime çok açıktı da yaz arasında muazzam bi gelişim yaşandı diye.
            Zaten istediğiniz kısımlara inanıp istemediklerinize itibar etmediğini gösteriyosun açık açık 2 gündür.

            1. Hyper benim kelimelere harcayacağın enerjiyi başka yerlerde harcasan inan prof olurdun 🙂

              Yine içi boş söylemler silsilesi 🙂

              1. Az kaldı Prof olmak üzereyim zaten.

  2. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
    Fer.Alo|Yavuz|

    Son konu bura olduğu için buraya yazayım.

    Biz F1 fanlarına ellerinden geldiğince bilgilendirmeye çalışıp testlere ilgili bilgi sahibi olmamızı sağlayan TRF1 admin ekibine bu çalışmalarından dolayı teşekkürü bir borç bilirim. Emeğinize ellerinize sağlık. Allah çalışmalarınızı devamlı kılsın 🙂

  3. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    zirveden uzakta felan değiliz elini ayağını öpeyim şöyle demeçler verme vettelim

    ilk yarışta pol de bizim zaferde bizim aksini düşünmek bile istemiyorum

    1. Eskiler ne demiş;

      İnş.Canım yaa . 😀

  4. Çözmemiz gereken bir kaç şey var bunlar hazırlanıyor yarın takım reklam çekimi için pistte olacak büyük ihtimal buraya yetişmemiş parçalar denenecektir. Geçen sezon da pek iyi başlayamadık ama sonradan harika işler çıkarttık neler olacağını Avustralya da göreceğiz.

    1. Geçen sene ile bu yılın testlerini görece aynı tutamayız. Bu yılın daha büyük sıkıntılarla başladığı gerçek. Seb’i çok yetenekli bulduğum söylenemez, yeteneklerinin yarış belirleyecek derecede olduğunu düşünmüyorum. son yılları domine etmiş bir takımın bir anda son sıralarda yarış kovalayacağına inanmak da gerçeklikten uzak geliyor bana.

      1. Kesinlikle bir tutamayız ama şu var ekip yine aynı ekip maddi olarak daha da güçlenmiş bir ekip var şuan. Maalesef sıkıntılarla başladı ama Renault adına Jerez deki sıkıntıları burada görmemek güzeldi halen yapılacak bir çok iş var toparlanmak için şuan RBR VE RENAULT ERS üzerinde çalışıyorlar bu en büyük sıkıntı buradan performans kazancı elde etmek mümkün Turbo aynı şekilde gelişime açık. Yetenekli bulup bulmamanız size kalmış bir şey bana göre de çok yetenekli neden derseniz hiç bir başarı tesadüf değildir.

        2006 Türkiye Grand Prix haftasonunda, Cuma günkü antrenman seansında, 19 yaş 53 günlükken, piste BMW Sauber takımının üçüncü pilotu olarak piste çıkan Vettel, Formula 1 tarihinin en genç pilotu ünvanını kazanmıştır.17 Haziran 2007 tarihinde koşulan ABD Grand Prix’inde, “bir Formula 1 yarışında start alan en genç 6. pilot” ünvanını kazanmakla kalmamış, aynı yarışta “bir Formula 1 yarışında puan alan en genç pilot” rekorunu da kırmıştır. 30 Eylül 2007 tarihindeki Çin Grand Prix’ine bir ara liderlik eden Vettel, bu yarışta da “bir Formula 1 yarışına liderlik eden en genç pilot” rekorunu kırmıştır. 2008 İtalya Grand Prix’inde “bir Formula 1 yarışında pol pozisyonunu kazanan en genç pilot” ve “bir Formula 1 yarışını kazanan en genç pilot” rekorlarını kıran Vettel, “farklı iki takımda yarış kazanan en genç pilot” rekoruna da sahiptir. Vettel Abu Dhabi Grand Prix’i sonunda 2010 yılında pilotlar şampiyonluğuna ulaşarak “f1 şampiyonu olan en genç pilot” ünvanını Lewis Hamilton’ın elinden almış ve yeni bir rekorun sahibi olmuştur. Bir anlamda rekorların adamı olan Michael Schumacher’in izinden gittiğini göstermiştir. 2011-2012-2013 DÜNYA ŞAMPİYONLUKLARINI DA KAZANDI ALMAN PİLOT. Ve her defasın da o 7 kez dünya şampiyonu olmuş MİCHAEL SCHUMACHER DEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİĞİNİ DİLE GETİRDİ. RENAULT PATRONU Briatore’nin dediği gibi Schumacher’in ardından yeni bir kana ihtiyaç vardı ve bu İSİM VETTEL DEMİŞTİR. Schumacher ise vatandaşı Vettel’e Bebek Schumi lakabını takmıştır.

        1. Sayısal veriler konusunda münakaşa edemem, sayılar dogrulayicidir ancak yeteneği belirlemez. Ben cetirus paribus bu adamın bireysel yetenegine vurgu yaptım. Alonso, raikkonen ve zamanında Button’da gördüklerimi seb’de göremedim. Siz gorebildiyseniz ne ala, formula 1i farklı bakış acıları ile izlediğimiz gerçeğiyle yapılmış iki farklı takdir çıkıyor ortaya.

          1. Görüşler ve analiz etmeler farklı yorumunuz için teşekkür ederim söylediklerine sonuna kadar saygım var karşı çıkamam.

    2. Başka takım yapınca harama hile katıyorlar; RBR yapınca ne var canım hem reklam hem test oluyor he mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir