Renault, Avustralya GP Öncesinde Kaygılı

yazar:

kategori:

Renault, kendileri için sıkıntılı geçen kış testlerinin ardından sezonun ilk yarışı Avustralya GP’yi kaygılı bir şekilde beklediğini kabul ediyor.

Fransız üretici yeni turbo motorunda hem performans hem de dayanıklılık konusunda ciddi sorunlar yaşadı.

Rob White “Melbourne kaygılı bir hafta sonu olacak. Her takımdaki her iki aracın her seansta sürüş yaparak normal bir yarış hafta sonu geçirmesi halinde büyük bir rahatlama olur.”

“Umarım takımlarımızı ve sürücülerimizi araçlarından performans çıkarabilecekleri şekilde destekleyebilir ve yarışta sportif sonucun olmasını sağlarız.”

“Avustralya’dan önceki son test seansında önceki testlerde kaybettiklerimizi telafi etmeyi ve yarış hafta sonu için çalışmayı hedefliyorduk.”

“4 takımın da gerekli prosedürleri baştan savma yapmadan, normal bir yarış hafta sonuymuş gibi çalışmasını istedik.”

“Ancak  tüm takımlarda programımızı tamamlayamadığımız, Melbourne için bazı çalışmaların tamamlanmadığı gerçeğinden kaçamayız.”

“Bunun yanında sıralama seansı simülasyonu, start, yarış mesafesi ve uzun bölümler gibi her türlü şeyi yaptık. Bir kez daha gerçekten gelişme kaydettik.”

“Daha fazla sürüş yaptıkça yeni sorunlar çıktı ve artık çözülmemiş, sürüşü etkileyen yeni sorunlar çıktı. Bu da takımlarımız için hayal kırıklığı yarattı.” dedi.

White, motoru kendi dynolarındaki gibi pist üstünde kullanmaya yakın olduklarını söyledi.

White “Motorları Viry’deki dynoda kullandığımız ayarlara çevirmeye başladık.”

“Güç ünitesinin performans seviyesini arttırdık ve pistte enerjinin kullanımı konusunda gelişmeler kaydettik.”

“Bunlara ek olarak kontrol sistemimizdeki sorunlarda ilerlemeler kaydettik.” dedi.


Yorumlar

“Renault, Avustralya GP Öncesinde Kaygılı” için 13 yanıt

  1. Yok arkadaş yok.
    Reanult çok üstün durumda. Ne olursa olsun.
    Anlayamazsınız.

  2. reno da her zamanki gibi bir baltaya sap olamadı 😀

    1. Ama sen sap geldin sap gidiyon ;9

  3. Şimdi böyle konuşarak gidilirse ifade özgürlüğünün nereye gittiği sorgulanır.

    Kaliteli yorum yazmak vardır birde normal kahvehane yorumu yazmak vardır atrox bunu bir düşünmek lazım hangi çizgide gidiyorsun bir sor bakalım kendine ilk çizgi olmadığı kesin.

    Yazılanlara saygı karşı yazılarda belli olur.Ne demişler karşısında söyleyemeyeceğin kelimeleri ve cümleleri söyleme.

  4. Güzel bir açıklama yapmış White olumlu olumsuz. Olumlu yönüne bakarsak Jerez de garajdan çıkamayan sorunlarla boğuşan Renault’un geliştiğini görebiliriz.

    “Bunun yanında sıralama seansı simülasyonu, start, yarış mesafesi ve uzun bölümler gibi her türlü şeyi yaptık. Bir kez daha gerçekten gelişme kaydettik.” Bu temelin üzerine ekleyerek gelişeceğiz. Bir sorun daha var Dyno da ki verilerin şaside sorun çıkarmasıydı şimdi ise bu da çözülmüş. Ben burada ki açıklamanın olumlu yönlerine bakıyorum olumsuz yönü ise bildiğimiz duyduğumuz şeyler bunlarda giderilme ve gelişim aşamasında zaten 4 müşteri takımın yaptığı açıklamalara göre.

    Son olarak bir şey daha demek isterim. Ben bu siteye 2008 den beri bir fiil olarak giriyorum ben burada saygılı seviyeyi düşürmemek için elimden geleni yapıyorum ama bazı kişiler burada birilerine çatma bulaşma yolunda. Burası tarafsız bir site platform buraya yorum yazma hakkını site vermiş bana ben burada kurallar çerçevesin de istediğimi yazarım isteyen katılır isteyen katılmaz bu benim en doğal hakkım.

  5. Rob White kabul etmiş bazı şeyleri. Remi Taffin bu kış döneminde tüm açıklamalarında kibirli davrandı ancak hiç bir gün dediği olmadı bariz şekilde.

    1. Muammer UYAR avatarı

      Abdullah bey siteye mobil optimizasyon ayarı çekseniz çok iyi olacak. Mobilden girince site gerçekten çok kötü

  6. bazı ferari ve mersedesçi arkadaşlarıma söylüyorum aslında siz reno motorundan harbiden korkuyorsunuz.yokasa renoyu bukadar yakın takip etmezdiniz
    şunun şurasında 16 marta ne kaldıki.

    1. Ben su crasher a sallıcaktım ama hadı boswer dedım ama sen burda madem bızı cagırdın ben sahsen ferrarı takımını tuttuğum ıcın cewap atma ıstegı uyandırdın bende yanı ısın kısası sen kasındın 340 kmh yapan bır arabanın motoru ıle 308 cıwarlarında takılan bır araba motoru hangı mantık bıkere bır tutabılırkı bu durumları hangı mantık gerıye ne kalıyor aero eee orda ıddaanız warmı yıne yok neyıne guvenıyonuz sız zırlıyonuz ben anlamıyom ulan merco cular faworı olduğu halde temkınlı takınırken sız neyın kafasını yasıyonuz anlamıyorum tam bır komedı unsurusunuz warya

      1. sen önce okuduğunu anla sonra cevap yaz.
        cümlenin başında

        bazı

        kelimesi var

  7. Öyle diyenler cevabını layığıyla alıyor merak etme 🙂

  8. enerji geri kazanım sisteminde çığır açmış motorun performans seviyesinin Jerezden son Bahreyn gününe kadar artırıldığını gören varsa yorumuma beri gelsin, bekliyorum. Renault F1 takımlarının mağduriyeti gizlenecek boyutta değilken bunlar güç ünitesinde testler boyunca açamadıkları çığırı herhalde on beş günde açabileceklerini zannediyorlar. hatta enteresan bir şekilde ilerlemeyi kaydettiklerini de söylüyorlar. Sitemimin sebebi bu takımın taraftarları var, biraz net ve dürüst olmak lazım.

  9. thechosenone avatarı

    Renault kaygilu, Vettel kaygili, ilk yaris icin favori olmadigimiz acik diyor, bizim sitemizdeki cok ustun bilgili arkadaslar ilk yaris icin kendilerinden eminler, hatta ve hatta pol ve galibiyet bizde diyenler bile var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir