Alonso: “Massa Güçlü Bir Rakip Olacak”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, eski takım arkadaşı Felipe Massa’nın 2014 sezonu için güçlü bir rakip olacağını düşünüyor.

Ferrari’de geçirdiği 8 yılın ardından geçtiğimiz sezonu sonu İtalyan takımdan ayrılan ve Williams’a geçen Felipe Massa 2014 sezonunun kış testlerinde yeni aracıyla güçlü bir performans gösterdi.

Brezilya Globo’ya konuşan Fernando Alonso, Felipe Massa’nın güçlü bir rakip olacağını düşünüyor.

“Williams büyük bir takım ve güçlü bir geçmişi var. Onlar güçlü bir test süreci geçirdiler ve hızlı gözüküyorlar”

“Ön sıralar için yarışabilirler. Felipe bu yıl güçlü bir rakip olacak”

İspanyol pilot ayrıca yeni takım arkadaşı Kimi Raikkonen ile rekabet yaşamalarının normal olduğunu düşünüyor.

“Beraber takımın daha ileriye gitmesi için çalışıyoruz. Takımlar içerisinde her zaman bir mücadele olmuştur. Bu yüzden Kimi ile rekabet yaşamamız çok normal. Ancak ben Ferrari’ye yardımcı olmak istiyorum”


Yorumlar

“Alonso: “Massa Güçlü Bir Rakip Olacak”” için 22 yanıt

  1. Ne diye tartışıyorsunuz ki?

    Alonso’nun Williams için söyledikleri: (3 cümle)

    Williams büyük bir takım ve güçlü bir geçmişi var. Onlar güçlü bir test süreci geçirdiler ve hızlı gözüküyorlar. Ön sıralar için yarışabilirler.

    Massa için söyledikleri: (1 cümle)

    Felipe bu yıl güçlü bir rakip olacak

  2. http://formula1.ferrari.com/es/news/kimi-en-australia-todo-abierto Kimi açıklama yapmış. Simülasyona parça deniyoruz, F14T çok dengeli bir araç gibi görünüyor demiş. Haberin diğer tarafında Ferrari ile çıktığı 2. dönemde ilk yarışı kazanma ihtimaline yer verilmiş. Ferrari ile çıktığı ilk yarışı kazanan pek az isim var. En sonuncusu Alonso denmiş. Raikkonen bir araça dengeli demişse o araç büyük olasılıkla dengelidir. İçim rahatladı. Geçen sezon başı da lotusla ilgili olan hisleri doğru çıkmıştı. Araç lastiklere iyi davranıyor ama en hızlıyız diyemeyiz demişti. İlk yarışta duble hiç fena olmaz.

    1. Ferrari ruzgar tuneli sorununu düzeltti mi? Gecen yil en buyuk bahaneleri buydu cunki

  3. Aah ah.Keşke şu “Cuma Günü Çocukları” nı yarıştan sonra da buralarda görebilsek.Ben iki sezondur toplamda 2 yada 3’ten fazla göremedim.Acaba ben mi göremedim, yoksa o yarım sayfa iddaalarının boş çıktığını mertçe ifade edecek cesaretleri var mı ?

  4. 4 sezondur ağzından çıkan her şeyin emir kabul edildiği, ayaklarının önüne yüzlerce milyonluk bir kaynağın döküldüğü, tüm ferrari talukatı ve italyan sülalelerinin peşine düştüğü ve domenicali’nin bile “ben neciyim” diye düşünemez halde hiç sıkılmadan “alonso’nun takım içinde çok önemli görevleri var” dediği mühendis alonso’nun talimatlarıyla üretilen araç bu kadar oluyor demek ki, hayret. biz de “mclaren’e 0,6 saniye getirdim” sözlerinden bir şey sanmıştık halbuki.

    beri tarafta felipe ise, daha ayağının tozuyla geldiği takımda, her şeyden önce beyefendiliği, olgunluğu ve açık kalpliliği ile wiiliams’ın havasını bir anda değiştirdi. patronlarının deyimiyle herkes üstündeki pası attı, kollar sıvandı. takıma bu coşkun havayı getiren felipe, pastanın kreması misali, 2 test gününü lider tamamlayıp, arada test rekorunu da kırarak gönülleri fethetti ve bağıra bağıra geliyor. felipe bu, mühendis filan değil; ağzından “filanca saniye getirdim cebimde” gibi laflar filan da duymazsınız. işini yapar, bu kadar.
    ———
    alonso akıllı adam.
    başına geleceği anlamış ki şimdiden altını yapıyor.
    “ben dediydim” diyecek 3-5 aya kadar, bu onun provası.

    darısı özgüveni hit yapmış bazı taraftarlarının başına.

    bu kadar yırtınmalarının nedeni,
    biricik dayanakları alonso’nun (taraftarlarının deyimiyle “bile”) felipe’ye işaret edip yelkenleri salmış olmasından, bu yıl da tamamen kendi geri beslemeleri ve mühendislik bilgisiyle ortaya çıkan araçtan bir şey beklememeleri gerektiğini, meşhur saniyeyi cepten çıkarma hikayesinin başka baharlara kaldığını ufaktan ufaktan haber vermesinden mütevellittir.

    o nedenle, takılmayın fazla. üstlerine gitmeyin bu arkadaşların, yazıktır.
    bırakın onu bunu çağırsınlar, arasınlar 🙂

    1. valla massabest tam yerinde yorumlamışsın herşeyi detayına kadar alonso iyi ama kendine felipenin şampiyonluğunu yedi 2008 de böyle karekterde olan bir alonso benim gözümde kos koca bir hiç bu sene rai le ne yapacak acaba çok merak ediyorum geçen yıl felipe 1 2 yarış iyi sonuç alınca hemen kızmaya başladı

  5. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    “Felipe bu yıl güçlü bir rakip olacak”

    Öyle ya da böyle herkes bu sözden bir şeyler anlıyordur.

  6. little massa fanboy arkadaşımızı pazar günü saat 10:50 ve daha sonrasında burada görebilirsek kendi adıma çok sevineceğim.Zira geçen sene yarış günleri genelde kayıpları oynuyordu.

  7. İyi bare en azından artık massathebest i pazar günüde burada bulabiliriz.Bulabilecek miyiz seni massathebest?

  8. emrecanzilfi avatarı

    Elbette güçlü bir rakip olacak koç 🙂 Telsizler aynı değil bir kere, mesaj da göndertemezsin ki sen şimdi ona tüh bak olmadı bu hiç 🙂 Ulan küçüklüğümden beri süregelen ( ki bittiğini asla söylemem) ferrari fan’lığımın da içine ettiniz ya helal olsun. İçten içe kazanılan yarışlarda sevineceğim, belki hep önde olun isteyeceğim, ama dominik-alonso ikilisi ve şu italyancı bağımlılığı ile kurulmuş teknik bölüm düşmeden eski beter olmanızı dileyeceğim. Massathebest, ben de bekliyorum abicim senin yorumunu. 15 20 like attıracağım hatta. Sen gel yeter…

    1. 2010 da bir talimat geldi de 2011 de nerdeydiniz,2012 de nerdeydiniz, hatta 2013 de nerdeydiniz? Farklı performans gösteren araçlar arasındaki mücadelede kapışmalar seyredilebilinir ama benzer performanslı araçlarda Massa hiçbir zaman iyi olmadı (sözleşme zamanı kıçını zorlaması harcinde). ALonso geçen seneki aracı dahi lastiğinin son katmanına kadar sürdü ve yapabileceklerini yaptı ama Massa nın söylediğide sadece sürülemez bir araçdı açıklamasıdır.Massa nın başarısızlığı ALonso nun suçu değildi ve böyle göstermeye devam etmeniz hoş değil. Üstelik ALonso Massa ile performanslarının yakın olduğundan dahi bahsederdi. Siz bunu anlıyamayacaksınız ve anlamamaya devam edin.

      1. Haklısın, Massa’nın başarısızlığı Alonso’nun değil, Ferrari ‘nin suçudur.

      2. emrecanzilfi avatarı

        Beni genelin içine dahil etmemeni rica ediyorum. Neredeydiniz soru kalıbını tarafından, üstüme alınmıyorum. 2011 de, 2012 de, 2013 de, hep buradaydım ben. Kötü olduğunda eleştirdiğim de oldu massa’yı, ama hiçbir zaman kalkıpta kıyaslamaya girmedim(birkaç ufak kıyaslama hariç). Yazdığım yorumda iki tane cümlemin sonunda gülücük var, ki genelde (kendim için yada) gülücüğü espri mahiyetinde kullanırım. Yorumumun geri kalanında ise sadece yönetimsel ve politik ilişkilerini sevmediğim bir takım haline geldiğini anlattım Ferrari’nin. O yüzden tekrar söylüyorum ki, imalarını üzerime alınmıyorum. Fakat söylediklerine ufacık bir yorumum olacak, Benzer araçlarla hiçbir zaman iyi olamadı dediğin adam zamanında schumi ile yarışmış raikkonnenle yarışmış, hiçbir zaman da altta kalmamış bir pilot. Bana göre bir pilot böylesine bir düşüş yaşamaz normal şartlarda. Massa taraftarı olsam da objektif bakıyorum duruma yanlış anlaşılmasın.

    2. Nebuchadnezzar avatarı
      Nebuchadnezzar

      Küçüklüğünden beri süregelen Ferrari fanlığının içine bir mesaj mı etti yani?Bu yalanları kendine sakla..Bir takım emriyle fanlığın içine ediliyorsa o zaman biz formula 1 izlemeyelim ve hiçbir takımı da tutmayalım..Eskiden beri Ferrari fanı olan adam bu işleri iyi bilir.Telsizi de bilir , tehditi de bilir , emri de bilir , ikinci pilotluğu da bilir.Şumi yıllarını da bilir massa yıllarını da bilir.Öyle bir anlatıyorsunuz ve abartıyorsunuz ki duyan da telsizi Alonso veya domenicalli icat etti zannedecek.Senin Rubens denen adamdan haberin yok mu?Ya da massanın bu takıma ilk geldiği yıldan haberin yok mu.?

      1. emrecanzilfi avatarı

        Neyi kendime saklayıp saklamaycağım bende kalsın, sen boşver bence. Benim orada bahsettiğim ferrari fanlığımın düşüşünün o telsizle hiç alakası yok. Arcadia’ya yaptığım açıklamada dediğim şey geçerli, ilk iki cümlem sadece espriden ibaret. Geri kalan yorumum ise takım içi politik durumla alakalıydı. Domenicali ve alonsonun bir bağlantısı yok aslında benim için. Domenicalinin başarısızlığı, alonsonun ise politik oyunları. Yani söylemek istediklerim bunlar aslında. Saldıracak birilerini arıyorsan başkalarını aramalısın, inan bana çok gereksiz olur çünkü şu anda.

  9. massathebest’ten burada kısa öykü formatında Massa-över, Alonso-yerer bir açıklama bekliyoruz, hadi bakalım 🙂

    kendi yorumuma gelince Massa bu yıl Alonso ile karşılaşabileceği olası pist münasebetlerinde agresif bir sürüş tekniği izlemeli. bu şampiyon çocuğa pistte haddi bildirilmeli 😀

  10. Avustralya yarışı tsi ile kaçta acaba?

    1. hem yarış hemde sıralama sabah 08:00 de

      detaylı bir şekilde:
      1.Antrenman cuma 03:30
      2.Antrenman cuma 07:30
      3.Antrenman cumartesi 05:00
      Sıralama cumartesi 08:00
      Yarış pazar 08:00

    2. sevgili F1 sever arkadaşım,

      google’ye F1 yazıyorsun sonra çıkan sayfada ilk sıradaki linke tıklıyorsun (formula1.com)

      linke girdikten sonra çıkan sayfada

      1. kardeşimiz sorma ihtiyacını arama ihtiyacından daha ön planda tutmuş çok mu yani 🙂

      2. kim enterledi ilginç :))

        yanlışlık oldu hay Allah

        yorumları mı silerseniz sevinirim TRF1 (k.bakmayın insanlık hali)

      3. Arkadaşım o dediğini yapmasını bende biliyorum, forumda sohbet olsun konu açılsın diye diyalog kurmaya çalışmayalımmı?
        Ozaman yorum kısımlarını kapatalım sadece haber sayfası olsun….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir