Marko: “Durum Çok Ciddi ve Diğerlerini Yakalayacağımızdan Emin Değilim”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, 2014 Formula 1 sezonu öncesinde yaşadıkları sıkıntıların çok ciddi olduğunu ve rakiplerini sezon içerisinde yakalayabileceklerinden emin olmadığını söyledi.

Servus TV’ye konuşan Marko “Sezon bizim için en az iki ay erken başlıyor. Olmamız gereken yerde değiliz.”

“Bu çok ciddi bir şey. Şu anda diğerlerini hangi dönemde yakalayabileceğimizi, ya da yakalayıp yakalayamayacağımızı bilmiyoruz.” dedi.

Pistte olanları izleyen deneyimli bir kişi ise Auto Motor und Sport’a açıklamasında “Red Bull iyi görünmüyor. Hiç bir şey – motor, vitesler ve ayarlar- derli toplu görünmüyor. SEbastian Vettel her zaman kayıyordu ve lastikleri patinaja düşüyordu. Williams aracı ise raylar üzerinde gibiydi.” dedi.


Yorumlar

“Marko: “Durum Çok Ciddi ve Diğerlerini Yakalayacağımızdan Emin Değilim”” için 35 yanıt

  1. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    Efendiler……………..

    marko paşanın yaşı yetmişin üstündedir kendiside alkole pek düşükündür o yüzden sağlıklı düşünemez zaten blöf yapıyor yüzde yüz ya

    ilk yarışta aslan yürekli vettelimiz ilk sırada olacaktır içinizi rahat tutun

    1. Sonsuza dek yazacağım
      İnş.Canım yaa . 😀

      1. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
        Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

        bende sonsuza dek yazacağım şekerim

        ilk yarışlta pol de bizim zaferde biziz

        diaz asla şampiyon olmayacak

    2. Sebastian Vettel avatarı
      Sebastian Vettel

      yavuzmusun nesin bırak artık şu cocuğu taklit etmeyi rambo diye nick alıp aklınca esprimi yapıyorsun burda

  2. sağ gösterip sol vurma marko cancağızım.seni gibi içten pazarlıkçı marko seni.

  3. Genel olarak RB Takımını dalaveracı görsem de bu adamın söyledikleri genel olarak gerçek ya da gerçeğe yakın çıkıyor.

  4. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Açık konuşayım, inanmıyorum bunlara. Abartıyorlar.

  5. Bunları bu herif söylüyorsa ben altında başka birşey ararım arkadaş.

  6. tur bindiririz derken güzeldi şimdi sıra sizde ayıklayın bakalım..

  7. kaçma haberleri yakındır, market raflarında inovasyona devam 😀

  8. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    “Bahreyn testlerinden öne çıkanlar” başlıklı bir konu vardı, galiba kaybolmuş ya da ben ulaşamıyorum.O haberi okuyabilenler var mı?.Yoksa ben mi karıştırdım.Yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Kaldırıldı sanırım illegal bir durum oldu yayınlanmasında bende okuyamadım!

    2. Billy Bones avatarı

      2010 2012 😀 bu senede çifte yıl :)))))

  9. Can sağlığı olsun marko dayı bu seneyıde boş geceriz her sene sampiyon olacak halimiz yok ya 😀 elbet bizim tökezleyeceğimiz zamanda gelecekti ve geldi.

    1. Rambo taraftar nasıl olunur bu yorumu oku da anla ışte taraftarlık bizde böyleyiz yeri geliyor kabul ediyoruz yeri geliyor kendi takımımızla dalga geçiyoruz sen ise hep inat ve insanlarla ters düşme içerisindesin bu sözler Makarna arkadaş içinde geçerli

      1. Önce siz güzel bir şekilde taraftar olmayı bir becerin klasik akıl ile hareket etmeden önce sonra bizlere sıra gelir merak etme 🙂

        Sanırım son konuşmamızda epey bir yara açtım içinde her cümlene beni koyduğuna göre ama bu normal durum takma kafana 🙂

  10. Billy Bones avatarı

    2011 de tetslerden sonra şimdi yarış olsa herkese tur bindirirz demişlerdi.ve yaptılar.

    Demekki şimdide doğru.Adam çok antipatik birisi,ama her dediği doğru.Bu sene redbull hiçbir şey yapamaz.Ferrariciler sevinmesin.Mercedes-Mclaren çekişirken,Williams ve Force İndia da podyum zorlayacak zaman zaman.sezonun özeti budur.

  11. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Vettel asla araç üzerindeki karmaşık ayarları iyi idare eden bir sürücü olmadı, geçen sezonun kurallarına göre araç her şeyi otomatik yapıyordu ve Vettel de bilgisayar oyunu gibi oynuyordu. Vettel’in sürekli patinaja düşmesine şaşırmadım çünkü aracın dengesini kendi başına ayarlayacak donanımı yok. Babasının kartondan tacıyla krallık devri bitti. Yine bir gri bölge bulamazsa Newey kurallarda, o zaman doughnut’ı filmlerde görür anca bizim “4 kez dünya şampiyonu”

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Telemetri verilerini bekliyorum ben bu kadar kesin konuştuğuna göre. Vettel sanırım Happenheim’da aerodinami + turbo motor üstüne master yapmış ama takıma yarar sağlayamamış ilginç kovsunlar gitsin onun işi araçta dengeyi sağlamaktı zaten. gerekli aerodinamik güncelleme yapamamış arabasına. Vettel’in tasarladığı motora da bakın hele üst üste 20 turu zor attı son testlerde.

      Bazen insanlar saçma yorumlar yapıyor ve bu gerçekten sinir bozucu bir durum. Geçen sene Vettel ne kadar olgunlaştığını bence ispat etti hem pist içinde hem pist dışında.Hatasız bir sezon geçirdi resmen. hemen hemen sıfır hata ile sürdü.Onun işi arabayı maksimum şekilde KULLANMAK tasarlamak değil.Geri bildirimleri de yapıyor ayrıca lastikleri incelemek için Pirellinin fabrikasına giden tek oilot da oydu.Bu konuda Vettel’in hakkının yendiği kanaatindeyim.Şampiyonluk hızlı arabayla gelir ya da en kötü ihtimal rakibin çok hızlıdır ama yolda kalır sen dayanıklılığınla kazanırsın olay bu.

  12. Bu adam yalancıdır dalaveracıdır… sonuncu olacak kadar performans gösterseler dahi bunlara hiçkimse bir dirhem inanmaz çünkü mazileri berbattır. Şimdi yaptıklarıda geçen seneki lastik pozisyonunu andırmıyor değil…
    Renault motor babasının hayrına 20 milyon dolar istemedi. Belki en iyi motoruda yaptı fakat bazı noktalarda diğer motorları yakalayamadıklarını anladıkları için değişime gitmek için bu senaryoyu hazırlamış olabilirler.Yoksa diğer motorlar ve takımlarda sorunlar yaşadı ama aracın üzerindeki müdahalelerle işi hallettiler.RBR e iyi motor verme adına bedavacıları dahi göz ardı etmek adına şu işleri yapıyorlar.Bu adamlar motor konusunda herkesden öndeler ki hiçkimse motorunun adının anmazken Renault motor bloğunu tanıtıyordu.

    RBR in aerosunu bozmama adına şu yaptıkları işlerin çıktılarını gözlemliyoruz.RedBull aracının arkasını bozmamak istediği için diğer 3 takımda heba edilmek istenmekdedir.

    1. Noktası noktasına doğru.

      Esas sıkıntımız üretici olarak bu zaten araç çok iyi bir pakete sahip ama motor bu paketin içerisinde rahat değil yani bir şekilde momentumu sağlayamıyor.

      Yanlız bu şekilde devam ederse RBR piste çıkmaz çıksada tur atamaz halefleri Torro Rosso ile ancak yarışabilir.Benim bildiğim bu konuda Newey daha farklı bir arka paket tasarladığı hatta ilk jerez testlerinde sorunun kaynağını tespit ederek yarış haftasına yetişicek bir arka bölüm üzerinde çalıştığı söylentiler arasında.

      Hatta bir ara Ferraride gördüğümüz sidepod üstündeki köpekbalığı solungacına benzer bir yapı RBR aracınada uyarlanabileceği söyleniyor.

      Renault motor konusunda çalışmalara diğe rakiplerdne çok çok önce başladı zaten.Renault bu konuda madem V6 motor teknolojisine geçildi bununla ilgili bilgileri daha kapsamlı bir teknolojiye dönüştürmemize olanak varken neden denemeyelim diyerek motor konusundaki proje çalışmalarını RBR de Newey in önüne koymuşlardı tabi o bile itiraz etmişti bu teknolojiyi bu aerodinamik araca nasıl sığdırayım diye.Denediler belli bir başarısızlık oldu.

      Fakat arka paket mecbur bozulup genişletilicek hava aralıkları büyütülücek tabi bu araca nasıl etki yapar bilinmez.

  13. Sadece tur zamanlarını hesaba katarak bir sıralama yapacak olursak, williams-mercedes-ferrari-mclaren-force ındia- toro rosso- red bull- sauber- marussia- lotus- caterham sıralaması var. Eskiden olduğu gibi Toro Rosso’nun Red Bulla kafa kafaya oynayacağı bir sezon görmek çok ilginç olacak. Geçenlerde Metin Mete twitterda birşey paylaşmış; 1. bahreyn testlerinden sonra; Gary Anderson bir sıralama yapmış Red Bull’u 9.luğa koymuş. Bende mentiaon attım bu Gary Anderson sıralama performansına göre konuşuyor, Red Bull en kötü ilk 5-6’da olur; bu Anderson kadar dönek adam görmedim dedim. Anderson yine sıralama yapar geçen 5.liğe koyduğu Ferrariyi bu sefer 2.liğe koyar. Red Bull’u 6.lığa koyar vs.
    Şimdi Ferrari’nin top speed’ine güvenipte hızlı olacak diyenler var. Fakat en azından v8 döneminde gördükki İtalya da Toro Rosso Ferrari motoru en yüksek süratlere çıkmasına rağmen Toro Rosso rekabetten uzak bir araçtı. Ama işin ilginci İtalyada v8’li Mercedes motorlarıda çok çok güçlü değildi. Eğer Dinçer Yılmazın dediği doğruysa Renault motoru kullanan araçlar Kers’ini geçmişte Magneti Marelli isimli Fiat otomotiv teknolojisi şirketinden alıyorlarmış. İtalyada da v8 döneminde çoğunlukla Renault ve Ferrari motorlu araçlar ön plana çıkmıştı. Mesela yine doğruysa Ers’yi de Magneti Marelli’den alacakmış Renault kullanan araçlar. O zaman şu sonuç çıkar; Renault Ferrari’nin dahil olduğu Fiat grupa yakınlığı nedeniyle mi son sezonlarda başarılı oldu? Aslında Red Bull’un motorunda Fiat mühendislerininde mi parmağı var? hepimiz bir oyuna mı getirildik? yoksa geçmişte Ferrari’nin seçtiği bir araç mı şampiyon oldu 4 sene üst üste? Reanult Ferrari’nin F1 teknolojilerinden yararlanıyor mu? Eğer Renault adam gibi motor yapmayı becerirse Ers ile tekrar Red Bull ön plana çıkar mı? bunlar çok çok ilginç sorular. Geçenlerde Vergne 324 km’ye çıkmış. Hani 165 beygir zayıflık? Ers’yi tam açsa belki 330 yapacak Mercedesle kafa kafaya gelecek. Bence herkes ciddi şekilde oyun oynuyor. Çok karmaık güç politikaları ile karşı karşıyayız. Ferrari 2010 da ilk rüzgar tüneli hatalarıyla karşılaştığında acaba ben olamıyorsam en ciddi rakibim Mercedes motoru da şampiyon olmasın diye Renaultla dayanışmaya mı gitti? sonuçta Magneti Marelli Fiat’In. Ve Renault kullanan araçlar bu firmanın teknolojisini kullanıyorsa, Renault şampiyonluklarından Ferrariye pay çıkar. Çok karışık komplolar ama doğru olabilir. Şu anda Ferrari ve Renault motorları yakıt tasarrufunda çok ön plandalar. İster misiniz mercedes en iyi derken Ferrari ve Renault motorlu araçlar sürpriz yapıp avustralyada ilk 10’u kapatsın?

    1. RBR 2012 de Alternatör sorunundan dolayı Magneti Marelli ile ilişkileri koparmıştı. Hattan bildiğim kadarıyla Alternatörü McLaren den tedarik ediyorken ERS sistemini neden Magneti Marelli den alsın yada O ERS ye neden çok güvensin.

      1. Ben tam vakıf değilim olaya. Dinçer Yılmaz öyle yazmış. Mercedes Ersyi kendisi üretiyor Ferrari ve Renault Mag. mar’dan alıyor demiş.

        1. Renault ers sistemini ABD’li bir şirketle kendisi geliştiriyor Enstone da.Alternatörü McLaren den alıyor. Motorun enjektörünü bosch dan alıyor.Mercedes de bosch dan alıyor.

    2. Erdim Şevket avatarı
      Erdim Şevket

      165 beygirlik daha az güç üreten bir motor 324 km/h hıza ulaşamayacağı diye birşey yok,tamamiyle tork,hızlanma süresi (virajlardakı hızına etkisi) ne etki edeceğini düşünüyorum.

  14. Bizi korkutan tek şey redbullun illegal parçaları yoksa mercedes falan bizi korkutmuyor pilotlarımız eder onlar kadar.

  15. Heh işte, bütün açıklamalara inanırım. Buna inanmam ama.
    Adamın ortalığı karıştırmak için açıklama yaptığı belli.
    Diğerlerini yakalayacağımızdan emin değiliz ne demek. Madem yakalayamıcaksın hiç çıkma piste bi sonraki sezonun aracını yapmaya başla. Red Bull gibi takımsın, sonunculuğa oynuacağımız garanti dediğin sezondan beklentin olmaz zaten. Boşuna da çemkirmessin böyle.
    Renault motoru için geliştirme izni koparmanın yolunu açma çalışmalarından başka bişey değil.

  16. Şimdi yarış olsa herkese tur bindiririz. Helmut Marko-2011

    Şimdi yarış olsa herkes bize tur bindirir. Helmut Marko-2014

  17. yahu neden panik yapıyorsunuz. rambo burda yazıp ilk yarışta vettel’in pole alacağını ve de yarışı kazanacaklarını, 2014 senesinde de şampiyon olacağınızı bildirmedi mi? 😀

    gerçi bu site araçların düzlükte değil de dönüşlerde DF üretecek şekilde yapıldığını iddia edenleri bile gördü 🙂

    vettel’in zaten TC’li araçtaki uyumunu yakalaması çok uzun sürecek. gerçekten diğer takımlar redbulları yakalayacağız diye her sene stil değiştirirken (özellikle mclaren) aracı her sene bir öncekinin evrimi olan redbullda sürücü uyumu tavan yapan vettel çok rahattı. bakalım bu sene göreceğiz ak koyun kara koyun 🙂

    1. Rambo öyle diyor cevabınıda layığıyla alıyor merak etme 🙂

      1. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
        Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

        sen ve royal mi veriyor cevabı allah allah sebastian vettel size ilk yarışta gereken cevabı verek doğal olarak bende

    2. Vettel’in spora girdiği sıralarda TC yasakmıydı iyi hatırlamıyorum ama Vettel’in hiç TC olmadan yarışmış olma ihtimali bile var.Senin söylediğini tam anlayamadım öyle bir araca nasıl alışıcakmış

      1. 2007’de ilk yarışına çıktı ve bu sezon araçlarda TC bulunan son seneydi.

  18. Marko’nun açıklamaları iyi oldu, beklenen samimi açıklamalar bunlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir