McLaren, Şampiyonluğu Mahkemede Aramadıklarını tekrarladı

yazar:

kategori:

Perşembe günü Londra’da yapılan temyiz duruşmasının ardından McLaren takımı, pilotlar şampiyonluğunu mahkeme odasında aramadıklarını ifade etti.

Eğer McLaren’in itirazı başarılı olursa, Hamilton kendisine yetecek puanları alabilecek ve Brezilya’da Raikkonen’in şampiyonluğu ilan etmesinin üzerinden 1 ay geçtikten sonra çaylak pilot bu ünvanın sahibi olabilecek.

Ferrari’nin avukatı Nigel Tozzi, takımın F1 CEO’su Martin Whitmarsh’ın sadece kuralların açıklığa kavuşmasını istedikleri yönündeki yorumlarını "doğruluktan yoksun utanmaz ikiyüzlülük" olduğunu söyleyerek duruşmada McLaren’i ağır bir şekilde eleştirdi.

McLaren’in avukatı Ian Mill ise duruşmanın daha önceki zamanlarında BMW ve Williams araçlarının ihracını ve Hamilton’un üst sıralara alınarak şampiyon ilan edilmesi için ifadelerde bulunmuştu.

Mill: "Kural açık. Eğer bir ihlâl olduysa, bu bir performans artışıydı. Yaptırım, korkarım ihraç olmalı"

Bununla beraber Whitmarsh duruşmadan sonra, argümanlarının tamamen geçmiş 20 yıldaki teknik yönetmeliklerin ihlâlinde ihraç emsallerini temel aldığını belirtti.

Ayrıca rakiplerinin ihracının kendilerinin öncelikli amaçları olmadığını da ekledi.

Whitmarsh: "Bugünkü duruşmada bütün taraflar, delillerini sunma ve argümanlarını kendi bakış açıları üzerine kurmaları için fırsata sahipti. Şimdi durum, istişare edip bir karar vermesi için FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesi’nin ellerinde."

"Temyizle ilgili olarak açıklığa kavuşturduğum gibi; 2007 Brezilya yarışında FIA Hakemleri’nin kararı ile ortaya çıkan belirsizliğinin düzenlenmesini açığa kavuşturmayı amaçlamaktadır, Pilotlar Dünya Şampiyonluğu’nu kazanmayı değil."

"Uygun cezanın, araçların ihracı olduğunu ifade eden avukatımızın argümanı, son 20 sene içinde Formula 1’de bir yarış sırasında bir teknik yönetmeliğin ihlâli gerçekleştiğinde bunun normal bir şekilde olduğu düşüncesini temel almaktadır."

"Sonuç olarak bu, sadece yasal açıdan uygun argümandı. Bugünkü duruşmanın hususunda bizim nihai amacımız bu değil."

Dört hakim tarafından alınacak kararın, Cuma günü açıklanması bekleniyor.


Yorumlar

  1. bernie ve damon hill, o kadar çok ve yüksek sesle yorum yaptılar ki (hatta bernie emekli olmakla tehdit etti); ben bu mahkemenin tarafsız olacağına inanmıyorum. F1 in içine çok fazla siyaset karıştırdılar… acaba artık tenis mi izlesem :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir