Force India: “Mclaren Deneyimi Perez’i İyileştirdi”

yazar:

kategori:

Force India’nın Takım Patronu Yardımcısı Bob Fernley, yeni pilotları Sergio Perez’in Mclaren’de geçirdiği bir senede geliştiğini düşünüyor.

Formula 1’e Sauber ile giriş yapan Perez, geçen sene sürpriz bir kararla Mclaren’e geçmişti. Ancak Mclaren’de tam olarak bekleneni veremeyen Perez koltuğunu Kevin Magnussen’e kaptırdı.

Fernley “Checo’nun Mclaren’de geçirdiği zaman bize büyük katkı sağlayacak çünkü artık tepedeki bir takımda çalışma disiplinine sahip.”

“Mclaren’de geçirdiği son 6 ayda çok olgunlaştığını düşünüyorum. Yine agresif olmaya devam etti ancak daha kontrollüydü.”

“Bu tür durumlar taraftarları heyecanlandırıyor ancak takımlar endişeleniyorlar.”

“İkinci yarıda olaylara yaklaşımı çok daha ölçülüydü ve sürüş açısından çok başarılı oldu.”

“Mclaren’deki o süreçten fayda sağlayacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Perez’in kibirli tavrı olduğu söylentileri için Fernley “Sürücünün biraz kibirli olması lazım yoksa kendilerine inanmazlar.”

“Zihinlerine ve en iyi olduklarına inanmaları lazım. Öyle olmak zorunda çünkü diğer türlü şüphe ortaya çıkar ve zorlanırlar.”

“Checo ile çalışmak kolay. Nico gibi o da takımı yanında görecektir. Checo için Nico’dan daha iyi bir takım arkadaşı olabilir miydi?”

“Bizim bir şey yapmamıza gerek yok çünkü yanında gelecekte dünya şampiyonu olacağı düşünülen bir sürücü var. Her araca oturduğunda onunla mücadele edecek.” dedi.


Yorumlar

“Force India: “Mclaren Deneyimi Perez’i İyileştirdi”” için 3 yanıt

  1. BurakBilgin avatarı

    Asıl Nicodan beteri olamazdı, duman edebilir Perezi. Griddeki iki Nico da mükemmel sürücüler. Hulk u herkes biliyor ama Rosbergde de gördüğünüzden çok fazlası var aslında 😉

  2. Bizim bir şey yapmamıza gerek yok çünkü yanında gelecekte dünya şampiyonu olacağı düşünülen bir sürücü var.

    Nico Hulkenberg hakkında takımlardan duyulan ilk önemli yorum olabilir mi?

  3. McLaren’de kötü bir döneme denk geldi Perez, yoksa ben de Perez’in iyi bir pilot olabileceğine inanıyorum. Tabii çok da abartmamak lazım. Yine hırsı sayesinde Button’a göre daha iyi işler yaptığını söyleyebiliriz. İyi derken o da nihai sıralamada bir iki sıra yukarıda olmak o kadar(bu da geçen yılın aracından kaynaklı). İnşallah Perez için güzel bir yıl olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir