Mclaren: “Sezon Başında Hız İkinci Planda Olacak”

Mclaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, 2014 Formula 1 sezonunun ilk yarışlarında performansın ikinci planda olacağını, dayanıklılığın ön plana çıkacağını söyledi.

2014 Formula 1 sezonu, 16 Mart’ta Avustralya GP ile başlayacak. Testlere güçlü bir başlangıç yapan Mclaren, testlerin ilerleyen bölümlerinde pek güncelleme getirmeyince performans olarak rakiplerinin gerisine düştü.

Boullier “Yere basma gücünün araca hız getireceği doğru ancak aracın ve motorun sürülebilirliği, güç ünitesinin yönetimi de en azından herkes hızlanana kadar size performans kazandırır.”

“Diğer parametreler olması gereken rakamlara ulaşmak için yakıt durumunu da kontrol edip hem araç hem de sürüş açısından gereken değişiklikleri yapmak gerekecek.”

“Bahreyn yakıt tüketimi açısından en zor yarışlardan birisi, bu yüzden bazı araçlar tam güç modunda yarış simülasyonları yapmış olabilirler.”

“Sürüşün sonunda 110 kg yakıt tüketirseniz kuralların dışında kalırsınız ve öyle olursa Melbourne’de yarışı tamamlayamazsınız.”

“Mercedes’in ve Red Bull’un çok hızlı olduğunu görebilirsiniz ancak diğerleri için bir şey söylemek zor.”

“Williams geçen seneye göre daha iyi görünüyor. Biz de fena değiliz.”

“Aracın sürüşü açısından bazı avantajlarımız var ve çok fazla farklı performans paketi getireceğiz.” dedi.

Boullier, Mclaren’in geçen seneye göre daha iyi durumda olduğunu düşünüyor.

Boullier “İlerleme var. Geçen sene olanları değerlendiler ve araçtan istedikleri performansı çıkaramamalarının nedenlerini anladılar.” dedi.


Yorumlar

“Mclaren: “Sezon Başında Hız İkinci Planda Olacak”” için 8 yanıt

  1. Raw (spa2000) avatarı
    Raw (spa2000)

    F1’in klasik bir olayı vardır.
    Testlerde yarış hafta sonunu birebir simüle edip yarış koşullarında tek bir seferde yarış mesafesi kaydedersin. Başarılı olmuş aynı ayar ve planı gerçek yarış hafta sonunda uygularsın sonuç bambaşka çıkar.

    Kısaca yarış hafta sonunu yarış hafta sonudur. O gün gelmeden hiçbirşeyden emin olmamak, Eric gibi önce temellere odaklanıyoruz açıklaması yapmak sürprizlere maruz kalmamak en iyisidir.

    McLaren’in yeni çağında herşeyi ağırdan ve sağlam almak, sakin kalmak…….
    Nasıl olsa fişimiz çekilmedikçe önümüzdeki min. 50 yıl daha McLaren gemisinin mürettabatıyız.
    Acele yok.

    1. McLarenForever avatarı
      McLarenForever

      matrix için yeni serinin çıkacağının dedikodusu bile heyecan verici. 😀 sinemada ilk seyrettiğimde büyülenmiş olarak çıkmıştım dışarı 🙂

      1. ******* (spa2000) avatarı
        ******* (spa2000)

        Bende hissizleşmiştim.
        Şokun ilk belirgin etkisi.

  2. Açıklamada gizli bir umutsuzluk seziyorum. Kaldı ki Boullier bunu en az yansitabilecek kişi, takıma yeni geldiği düşünülürse. McLaren her şeyiyle 2015 Honda ortaklığına odaklanmış gibi geliyor bana. Bu yıl guncellemeler ile tedarikcisinin olası motor oyunlarını en aza indirgeyip olabildiğince başarılı performans çıkarmaya çalışacak, ancak koyu bir mclaren taraftarı olarak bunun şampiyonluk ile taclandirilacagini soylemek şimdilik oldukça zor.

  3. Redbull’un çok hızlı olduğunu görebilirsiniz diyor, nasıl göreceğiz, birisi çıkıp çok kötü diyor biri çıkıp çok iyi olduğundan bahsediyor, anlamak çok zor.Bu Rambo nam’ı diğer Polatcan doğru söylüyor olabilirmi?

    Hayır şu görüntüde Redbullu nasıl hızlı olduğunu görelim gerçekten çok ilginç…

    1. Virajlarda çok hızlı olduğunu söylüyor herkes. İlla ki en hızlı turu atmak zorunda değiller. Bence Redbull’un durumunun ortası yok. Ya tam bir hayalkırıklığı ya da tam bir başarı hikayesine dönüşecek. Bence gizli tuttukları bir şey yok sadece aracı paket halinde verimli kullanamıyorlar. İlk yarışlardan bir şey beklemesem de sezonun ilk 2-3 yarışı bittikten sonra esas Redbull’u görebiliriz. Ancak bu sırada diğer takımlarda boş durmayacak elbette. Ben Redbull’un hızlı olacağını düşünüyorum sezonun ikinci yarısı çok heyecan katacaklardır. Şampiyon olurlar mı? Bilmem, ancak hızlı olacaklarını düşünüyorum. Pilotlar pist üstünde gördüklerin de aracın çok hızlı olabildiğini söylüyor. Paketten %100 performans alana kadar atı alan üsküdarı geçerse takımda çatlak sesler çok çıkar.

    2. Neden biliyormusun çünkü bu adamlar padokta olan havasını soluyan neyin ne olduğunu bilen adamlar.Hani kötü araç olsa zaten ifadelerinde RBR yi çıkarıp söylerler daha 5 yıl öncesinde kimse konuşmuyordu RBR yi şimdi butun takımların eli kulağında en ufak bilgiyi bile almaya odaklılar ki zaten onlarda Renault ve RBR nin böyle gitmeyeceğini 2-3 yarış içinde toplarlayıp tekrardan farkı açacağını biliyorlar.Zaten tonla parça denemeleri 100 lerce tur bu yüzden adamlar toparlanma sürecinde fırsatı ele geçirip başa baş noktaya getirmek istiyorlar araçlarını.

      Bende ilk testlerde hayal kırıklığına uğradım dedim bu sene yaş bu araçlar gitmez ama o boya dağılımını lotus ve RBR de görünce dedim arkadaş motor falan sıkıntı ama bu araçtaki motorların veriminin %80 i kullanılsa başa baş oynar diğer takımlar ile dedim.

      Şu an ilk yarış ve sürecinde neler olacağı bilinmemekte.Mesela çok sorun yaşayan RBR bizim kadar yeren millet yoktur.Adamların hepsi Mercedes-Ferrari-Mclaren-Willams RBR nin yarışa çabuk dönüp çok ciddi güç olucağından bahsediyorlar bunu koftiden yem atmak için söylemiyorlar ki adamların zil takıp oynaması lazım RBR nin bu durumuna ama zaten ellerine bir şey geçmez hani kötü gözüken araca ne yemi atıcaksın.Helmut da geçen sene lastik sürecindeki konuşmayı tekrarlıyor dikkatini çekerim.Plan ve prosedür aynı şekilde işliyor RBR ve Renault da.Bir anda ciddi şekilde gelişiyorlar canım 2ayda düzelmez dediğin araç ve sistem 2 haftada hazır dahi olabiliyor işte adamların kritik noktası bu çok çok iyi alt yapı ve mühendis kadrosu var.

      RBR de akıllı tabiki olay en hızlı turu atmak değil ilk yarış dikkatli bir şekilde finish i görebilicek dayanıklılıkta araç olması.Ben mesela ilk yarış RBR veya Lotus yada Torro Rosso dan birisi 5 de olucak derken hızlı olarak ilk 5 te olmayacaklar bunu bilerek söyledim.Çünkü burda geçen seneye göre yavaş turlar izleyeceğiz hatta epey yavaş çünkü yarış teposuna dayanıcak bir araç. yok hiç bir takımda henüz ancak 2-3 yarış sonrası artık tam performans ve zorlamalar başlayacak.Bu yarışta hatta Bakarsın Caterham dahi podyum görebilir neticede Renault motoru ile en sıkıntısız turları atan takım.

      Diyorum ya olay çok farklı boyutta takımlar birbirini tartıyor ama RBR de boş değil onu biliyoruz.

  4. mclaren engin avatarı
    mclaren engin

    mclaren den sonunda bi haber ben ilk yarışta Boullier gibi düşünüyorum önemli olan dayanıklılık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir