Montezemolo da Avustralya’da Kaç Aracın Yarış Dışı Kalacağını Merak Ediyor

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, 2014 Formula 1 sezonunun ilk yarışı Avustralya GP’de çok fazla aracın yarış dışı kalmasını beklediğini söyledi.

Montezemolo “Avustralya’daki ilk yarışta kaç aracın yarışı tamamladığını görmek ilginç olacak.”

“Yeni Formula 1 araçlarının tasarımı çok karmaşık. Daha bir çok alanın ortaya çıkarılması gerekiyor. Bazı parçalarını çoktan geliştirdik, bunun yanında en iyi sonucu almak için daha geliştirmemiz gereken alanlar var.”

“Bu seneye giriş biraz yapboz gibi. Bir çok parça yavaş yavaş yerine oturuyor.”

“Dayanıklılık açısından durum herkes için çok karmaşık görünüyor. Bu zorluklar anlaşılabilir çünkü Formula 1 2014’te çok yenilikçi bir rota ile mücadeleye girdi.” dedi.


Yorumlar

“Montezemolo da Avustralya’da Kaç Aracın Yarış Dışı Kalacağını Merak Ediyor” için 9 yanıt

  1. Birazda teknik ayrinti verin yahu.hep diger takimlar hakkinda yorum yapiyor ferrari, kardesim birazda kendinizden bahsedin.ne durumdasiniz .

  2. Ferrari bu sezon “açık ara” en iyi motoru yapamazsa Montezemolo Enzo Ferrari’nin takımında nasıl duracak çok merak ediyorum. Kapatıp gitmeleri lazım 😀

    Yıllardır yapmadıkları blöf, sallamadıkları laf yok. Artık F1 motor sporu. Buyrun.

  3. 2 Ferraride yarış dışı kalırsa ? 😀 :S düşman başına .

    1. Öyle olursa 2023’e odaklanıcaz 😀

  4. Çok hikaye var çok… kimisi tam kapasite Ferrari motorun dayanamıyacağını söylerken kimisi ise Tam güç kullanıldığında fazla yakıt harcamasından dolayı o meşhur eksik güç kullanımıyla daha az kirli hava üretme ve daha az yakıt kullanmanın yanında motor ömründende tasarruf seçenekli olduğundan bahsediyor. %65-75 kapasite kullanımının yanında ERS sisteminin maksimum verimlilikte kullanılarak aradaki güç farkını telafi etmenin yanında daha az yakıt harcanması arzuları söylemler arasında. Asıl olan şey ise Ferrari aracı yenilenen RT inde geliştirilmesine rağmen virajlardaki denge sorunu ve henüz yakalanamamış olan DF Ferrarinin tasarım ekibinin varlığını sorgulattırıyor. Aslında Ferrari nin araçları muhafazakar görünmekle birlikte pek çok tasarımcıda ışık yakacak hatlar içerdi fakat bilhassa geçen sene pek çok şeyi çalıştıramadılar.

    Genelde hangi konu fazla abartılıyor olsada start sonrasında beklentilerden daha az pistin ortasında kalan araç görebiliriz.Şu anda benim kullandığım araçda turbo kullanılmış… zor kalkış fakat sonra iyi bir tork ve acayip bir ivme var. Startlar adeta Webber gibi olabilir ama sonrasında o müthiş ivmeyi kim yakalarsa o diğerlerini harcar.Yarışdaki büyük hikaye yada beklenti ERS nin aracı ne kadar takviye edeceğidir.İyi çalışan bir ERS ; KERS ile F-kanal toplamından daha fazla avantaj sunacak.

  5. yav bu adam hep aynı ceketimi giyiyo nedir nerde görsem aynı ceket var üstünde

    1. eski toprak,ne yapsın deri ceketmi giyecekti?

    2. Rai televizyonlarına müdavim olanlar bu adamın pekçok canlı programdaki haline şahit olmuşlardır.Bence çok şık giyiniyor .Yaşına rağmen çokda yakışıklı ve dinamik bir görünüm sergiliyor.Benim rastladığım programlarda elbiseleri üzerinde tiril tiril duruyor. Bende terzi elbisesi giyerim ve o tarzı severim.

  6. seninkiler yarış dışı kalmasında başgaaaaaaaaaaaaaaan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir