Spa'da Yağmurlu Bir Yarışa Hazır mısınız?

yazar:

kategori:

Eğer çarşamba günü yapılan tahminler gerçekleşir ve hava koşulları bu şekilde devam ederse 2008 Belçika GP yağmur altında koşulabilir.

Dün takımlar pit ve padokta yerleşmeye çalışırken tüm gün yağmur yağdı Spa’da. Yerel hava tahminlerine göre bugünden itibaren pazara kadar yağmurlu olma olasılığı % 50’den fazla.

Yarıştan önce bir çok pilottan yağmurun yarışta önemli bir faktör olabileceği yorumları gelmişti.

BMW Sauber pilotu Kubica "Bir sektörde yağarken diğerinde kuru olabilir." diyerek Spa’da yağmurun önemli bir etken olacağını dile getirmişti.

Ferrari’den Massa "Spa’da yağmur bazen sis ile birlikte geliyor ve bu görüntüyü daha da zorlaştırıyor. Bu şekilde sürüş rahat olmuyor." dedi.

 

**** Yoğun istek üzerine yorumlara son verilmiştir****


Yorumlar

  1. Bence de bu tür yorumların silinmesi gerek. Teşekkürler arkadaşlar

  2. onun için miiiiii,onun için miiiii,bune yaaaa…bu nasıl bir ruh halidir böyle..

  3. Ahmet  Keleş avatarı

    tamam arkadaşlar iki tarafta büyük takım birbirine şartlara göre üstünlük sağladıklarına bakarsak birbiriyle rekabet içinde olan iki takım her sene şartlar değişiyor geçen sene Ferrari şampiyon oldu bu sene belki Mclaren belki yine Ferrari olacak. Belki seneye farklı bir takım olacak bende coştum önceki yorumlarda ama bu kadar büyütmek mantıksız. biz izleyip keyfini çıkaralım en iyisi.

  4. ingilterede yağmurlu yarışta en yakın rakibine 68sn fark atan kimdi acaba?

  5. Ahmet  Keleş avatarı

    tamam tamam son yorumunu görmedim bende tartışmak istemiyorum

  6. Ahmet  Keleş avatarı

    onun içinmi bu kadar alakasız bir yorum yaptın işte az önce söyledğim şeyi tekrar ediyorsun cevap vermiyorsun sen anca ortalığı velveleye veriyorsun. az önce bana heyecan yapma demiştin ama senin yorumuna baktımda acaba yorumu yazarken nasıl bir haldeydin .benimde Mclarendayken başlayan ve hala devam eden mbir raikonnen hayranlığım var dünya şampiyonu olmasına da sevindim ama şöyle bir durumda var saydığın iki dünya şampiyonu da bizim koltuğumuza oturdu bakalım Lewis şampiyon olunca siz onu oturtabilecekmisiniz Ferrari koltuğuna. Burada Lewis'in hayatında hiç şampiyon olamayacağını iddia eden var mı? eğer normal şartlarda devam ederse olacak.

  7. Şu çocukca tartışmayı bırakın lütfen.felipe46ice arkadaşım Valensiyadaki fark büyük sayılmazda Ferrari pilotlarının İngilterede yediği fark sanırım büyük sayılabilir.Bence abartma bu tür fark olaylarını.İki takımda birbirine çok yakın.Pistin koşulları, stratejiler, lastik seçimleri, pilot performansları artık yarışların kaderini belirleyecek.Yağmur yağsada yağmasada McLaren için farketmez.Her iki koşuldada Ferrari ile mücadele edebileceğimizi düşünüyorum.Aynı şey Ferrari içinde geçerli.Bu yarışın favorisi şuan belli değil.Antrenmanlardan sonra belli olur herşey.

  8. Ahmet  Keleş avatarı

    söylediğin herşey doğru falan değil Almanya'da Hamilton yarış dışı kalması doğru değildi sen alttaki yorumları geçiştirip durdun doğru olan bu.

  9. Ahmet  Keleş avatarı

    ilk söylediklerinden bahsediyorum ben sürekli başka yerlere çekiyorsun valencia'da ben hayal kırıklığına pek uğramadım ama asıl Ferrari kaç yarış sonra kazandı ona bakarsak daha güzel bi sonuç çıkar ortaya. ben Mclaren süper dememiştim hamilton da süper dememiştim ama şimdi diyorum hatırlattığın için sağol Mclaren'da süper Hamilton'da.

  10. Ahmet  Keleş avatarı

    bahsettiğin şeyler pilot, teknik veya takım hatası yağmurla hiçbirinin alakası yok

  11. Ahmet  Keleş avatarı

    ya bir kere yağmurda Mclaren performansını eleştirebilecek bir aracınız yok ona göre konuşsana

  12. Ahmet  Keleş avatarı

    birincisi 9. culuk yarış dışı kalmak demek değil ikincisi Çin'de yarışdışı kalma sebebi yağmurmuydu lastikmiydi biraz daha tutarlı yazarsan iyi olur.Çin'de lastiği artık patlama derecesine geldi arabayı yavaşlattı o kadar aşınmıştı ve pit'e girerken araba dönemedi lastik yüzünden onun için yarış dışı kaldı anladın mı artık?

  13. Ahmet  Keleş avatarı

    arkadaşım hamilton yağmurda yarış dışı kalmamıştı hatırlatıyimde Mercedes motoru 4 silindir de çalışmaya devam edebildiği için yarışa geri dönmüştü diğerleri hemen hede hödö yaptılar nasıl olur tekrar yarışa dönemez bilmem ne ama Hamilton'un orada motoru durmamıştı kapiiiiiş 😉 ayrıca Mclaren'ın yağmurdaki performansını herkes biliyor tartışmaya gerek yok eğer öyle olmasaydı aşağıdaki Mclaren takımını tutmayan arkadaşlar inşallah yağmaz ve Mclaren cılarda inş. yağar gibi söylemlerde bulunmazlardı değil mi?

  14. gurcan hezer avatarı

    Yağışlı bir havanın olmasına gerek yok ,hava sıcaklığı ve sert lastikler mclarennin avantajını ortaya koyması için yeterlidir…Ayrıca viraj içerisindeki apex noktaları araçların önden kaymasına sebep olmakta birlikte ,mclaren aracının ön tarafı ferrariye oranla daha stabil olduğundan ,hızlanma ve çekiş anlamında da avantajlı olacaktır..
    Ayrıca havanın ve sıcaklığın tahminler doğrultusunda olması ferrari ve özellikle massa için büyük şans , malum sicaklık+ nem + performans bileşenleri bir araya geldiğinde çevreye zararlı beyaz dumanalr çıkartıyor kırmızı arabalar..;)

  15. Burak Soylu avatarı

    prodrive ın test pilotu kimi olsun 1. pilotu Montoya olsun istiosan.. ne de olsa kimi pek sevmio yarışmayı artık.. o virajda en öndeki mp4-20 nin de JPM olduunu ve nası uçtuunu daha ilk metrelerde görmüşünüzdür.. hee sora takım rai ye yardım olsun die o yarışı mahvetti orası ayrı…

  16. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Yağmurda Ferrari pilotlarının yaptığı bale gösterisi gözlerimin önünden hiç gitmiyor.

  17. arkadaşlar bu linkten hava durumuna bakabilrsiniz;

    http://www.wunderground.com/global/stations/06490.html

  18. ctesi pazar farklı hava olmadıgı sürece hiçbir takım için sorun olmaz.Herkes hazır olur ve yagmurdaki gucunu kabiliyetini gosterir.ve sonunda umarım hakeden kazanır.
    fotograf hakkında:
    MP4-20 nasıl cıkıyor yokusuu be:D

  19. Yağmurun yağacağı şimdiden belliyse ve ferrari gereken ayarları yaparsa yağmurun ferrariye yarayacağını düşünüyorum. Ama yok hava bir yağar bir güneş açarsa o zaman durum kötü.

  20. inşallah yagmaz.yagmurdan yana cok sıkıntılıyız hele bole krıtık bı donemde.su yarısı kazansak sorna yagsa:)içimden geçen bunlar kimin kaznaacagı bellı olamz tabi.şu yarısta fazlasıyla sıcaga ıhtıyacamız var ama motor patlamasın:)

  21. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Prodrive ın f1 e gelmesini işte bu sebeple belkide Kimi yi kırmızı tulum içinde görmek istememem seebiyle istiyorum Prodrive ın pilot kadrosu Kimi RAİKKONEN ,Fernando ALONSO bunlara birde test pilotu lazım o da Juan Pablo MONTOYA bence güzel olur sizce nasıl ? 🙂 ….

  22. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    evet yağmurlu bi yarışa hazırızz!!!!!!

    mp420 ya raikkonen uçıruyodu ne günlerdi beaaa:))))

  23. resimdeki Mp4-20 ye bak ilk virajda attığı farka bak..seneye bu aracı çıkarsınlar,arabada pek kanatta yok zaten…

  24. ferrariler yine yalan olcak ayvayı yedik. bu sene raikkonen zor gibi 🙁

  25. tijs_wervest avatarı

    aha yağmur :)gelllll gelllll 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir