Webber "Gerçek Kahramanlar 1960 ve 1970'lerde Kaldılar"

yazar:

kategori:

Eau Rouge virajı eskiden olduğu gibi büyük mücadele gerektirmeyen bir viraj haline gelse bile, Mark Webber’e göre bu viraj Formula 1’in en virajlarından birisi.

Spa Francorchamps pistinde bulunan sol-sağ-sol şeklinde yokuş yukarı şeklinde olan Eau Rouge kuşkusuz Formula 1 tarihi içerisinde yerini almış efsanevi bir viraj.

Kimileri pistte ve bu virajda yapılan değişikliklerin pistin özelliğini kaybetmesine neden olduğunu düşünse de,
Webber tüm pilotların bu pisti sevdiğini söyledi.

Webber "Formula 1 aracı ile orada dönmek mükemmel, mantar gibi tepeye zıplıyorsunuz."

"ORada gerçekten olmazsanız ne kadar derin olduğunu bilemezsiniz. Önce aşağıya doğru dalıveriyorsunuz daha sonra dipteki baskı ile tepeye çıkıyorsunuz."

"Bu etkileyici – 200 mph hızla tepeye çıkarken zemindeki tahtanın kokusunu hissediyorsunuz."

"Burada hisleriniz herşeyiniz. Mücadele eskiden olduğu gibi değil, V10 motorlar ve lastik savaşlarının olduğu dönemde mücadele hat safhadaydı. Ancak araçlar artık burada daha dengeliler."

"Aracınızın orada sağlam olmasını istiyorsunuz çünkü eğer bu bölümün herhangi bir yerinde mekanik bir sorun yaşarsanız kaza çok büyük olur. Buraya geldiğinizde çizginize konsantre olmalı, düzgün girmeli ve tepeye düzgün çıkmalısınız. Burası çok hızlı."

"Buraya hala saygımız var. Griddeki herkes adrenalini ve tehlikeyi seviyor ve bu yüzden bu çılgın araçları sürüyoruz. Bunu seviyoruz."

"Eğer pistin üzerinde 90 derecelik beton duvarlar koyarsanız bu çılgınlık olur. Asla bariyerleri kaldırıp daha tehlikeye geri dönmemeliyiz. Kimse, bir diğerinin hastaneye götürülmesini ve belkide geri gelmemesini izlemek istemez."

"Bu konuda çok iyi ayar yaptılar. Hata yapsanız, lastik basıncı az olsa ve plank yere değse bile burada sıkı gidebilirsiniz."

"İnsanların eskiden burasının daha tehlikeli olduğunu söylemesi doğal ancak Senna ve onun dönemindekilerin sürdükleri de Jack Brabham’ın sürdüklerinin yanında daha güvenli kalıyor. Spor gelişiyor. Gerçek kahramanlar 1960 ve 1970’lerde kaldılar." dedi.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu arkadaşın (webber) sıkıntısı kendisini çok yükseklerde görmesi fakat o kendini yükseklerde görüyordu büyük takımlar onu bir yerde göremiyor ….

  2. Burada olumsuz bir sözünü göremedim ben Webber'in. Söylediklerinin her kelimesinede katılıyorum. Şimdi güvelik çok üst düzeyde ama buna rağmen çok ufak şeylere takılabiliyor pilotlar güvenli olmadığı gerekçesiyle.
    60-70li yıllarda tabiri caizse pilotlar kelle koltukta yarışıyorlardı. İstediğiniz kadar para teklif edin o adamın içinde yarışma aşkı yoksa bindiremezdiniz o araca. Buda onları gerçek kahraman yapıyor.

  3. Konuşacak tabi adam, siz F1 pilotlarının işi sadece otomobili sürmekmi zannediyorsunuz? Basın toplantılarına katılmak, sponsor etkinliklerine katılmak, röportaj vermek,… hepsi pilotların görevi. Ne çok konuşuyorsun Webber diyorsunuz ama sizde bıkmadan usanmadan her pilotun verdiği röportajlara "ne çok konuşuyor bu" demekten geri kalmıyorsunuz. Bende size diyorum şimdi "yaaa ne çok konuştunuz bir susun artık"

  4. mike shinoda avatarı

    Wbber Webber Webber, bu adam yeni Irvine…

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Eskiye rağbet ve eskiye özlem hala devam ediyor fakat hiç kimse orada olmak istemiyor sadece güzeldir diyor ve geçiyor ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir