Coulthard: "Motorlar Farkı Yaratıyor"

yazar:

kategori:

Red Bull, belki de sezonun en büyük hayal kırıklığını Valensiya’da yaşadı. Takım, yine bir puan dahi alma başarısı gösteremedi ve yan takımı Toro Rosso tarafından açıkça yenildiler. David Coulthard’a göre, Toro Rosso’nun Ferrari motorunun Red Bull’un Renault motorundan çok daha iyi.

Coulthard: "Bizim yan takımımız Toro Rosso, motor sağlayıcılarımız arasındaki farklılığın da biraz etkisinin görünmesiyle kendi sezonlarının en iyi hafta sonunu geçirdiler. RB4’teki Renault motoru ile STR3’teki Ferrari motoru arasındaki bir performans farkı olduğu kolay anlaşılabilir hale gelmiştir. Ferrari, hız tuzaklarında zirvede yer alırken Renault, hem güç hem de sürüşe destek açısından geride kaldı."

"Bu farkında olduğumuz şey. Renault bunun farkında ve çalışıyoruz. Açık bir şekilde, Renault için rahatsız, Ferrari için daha rahat olmasıyla motor performanslarında bir darklılığın olduğu biliniyor. Ama bunun, kabul edilip onunla yaşamak zorunda olduğunuz bir iş olduğunu düşünüyorum."

"Renault’un da şu anda yaptığının bu olmasını bekliyorum. Bizim tarafımızdan buna bir etkide bulunamayız ama aracımızı mümkün olduğu kadar iyi bir şekilde kullanabiliriz. Ve Valensiya’da muhtemelen diğer alanlarda da bir parça performans kaybettik"


Yorumlar

  1. cok haklısın murat kardes yok lastıkler kotuymus yok motor kotuymus kımse sucu kendınde gormuyor lastıkler sene basındakı lastıkler ıkı motorda sene basındakı ıkı motor basarısız olan redbull racıng suc kendılerınde

  2. murat korkut avatarı

    red bull olayı çok dramatik bir hale soktu,bundan önceki yarışlar toro rosso başka motormu kullanıyordu birden bire motorları valensia dan sonra gündeme getirdiler.spa akla kara nın belli olacağı bir pist ozaman motorlar arası güç belli olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir