F1 Takımlar Birliğinin İlk Toplantısı Monza'da

yazar:

kategori:

Yeni Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA), Belçika’da yeni organizasyonun Belçika’da ortaya konmasının ardından ilk resmi toplantısını gelecek hafta sonu Monza’da gerçekleştmeye hazırlanıyor.

Temmuz ayında Maranello’daki bir toplantıda yeni yönetim kurulunun ortaya çıkarılması üzerine anlaşmaya varılmasının ardından Ferrari, FOTA için Birlik Tüzüğü’nü oluşturdu.

Aslında Ferrari’nin, evrakları takımlara geçen ay Valensiya’da imzalatması planlanıyordu ama şimdi görünen o ki; evraksal işler Spa’da sona ermiş ve FOTA, ilk resmi görüşmesini Monza’da yapacak.

Yönetim kurulunun statüsü sorulduğunda BMW Motor Sporları Sorumlusu Mario Theissen: "Birlik Tüzüğü’nün bu hafta sonu içerisinde imzalanacağını bekliyorum ve ilk FOTA toplantımızı gelecek hafta Monza’da yapmak istiyoruz. Bu yüzden bana göre durum gelişiyor."

Takımların içindeki teknik şahıslar, maliyetlerin azaltılması ve sporu çevreye daha duyarlı hale getirmeye yardımcı olacak 2011 senesi için düşünülen yeni kurallar için çalışmaya başlamıştı bile.

Ve FIA’nın, takımların teklifini Ekim’in başlarında hazırlaması yönündeki baskısı ile Theissen, bütün takımlar tarafından destek alacak fikirlerin sunulabileceğini söyledi.

Theiisen: "Şimdiden maliyet meselesi üzerine çalışıyoruz ve FIA da buna katıldı. Bu yüzden sonucun ne olacağını bilmiyorum"

"FIA’dakiler, (müzakereye) katıldı ve (teklifin) FIA’nın desteğini alacak yapıcı bir şey olacağını umuyorum. İzlenimim şu ki; bütün takımlar maliyet meselesini belirlemek ve maliyetleri gerçekten aşağı çekmek için zorluyor."

"Ekim ayında bir şeyler bulup kuralları sabitleyeceğimizi düşünmüyorum. Ama eğer bir ana görüşe ve yöne sahip olursak, sonrasında (kuralların oluşması) sonuçlanabilir. İyi olacak"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir