Donington Yenileme Planlarını Sundu

yazar:

kategori:

Donington Park, 2010 Britanya GP’ye ev sahipliği yapmasına hazırlık çalışmalarında pisti ve olanakları yenileme planını sundu.

Pist, Formula 1 standartlarına ulaşması için önemli gelişmelere ihtiyaç duyuyor ve Cuma günü pist sahipleri, başlangıç planlarını Kuzey Batı Leicestershire Bölge Konseyi’ne teklif olarak sundu.

Teklifin içeriğinde, pit yolunun şu anki yerinden alınıp Starkey düzlüğüne taşınması, pistin merkezine yeni bir padok inşa edilmesi ve yeni pit yoluna girişe uyum sağlaması açısından Coppice virajının düzelenmesi yer alıyor.

Düzlüğün yeniden düzenlenmesi, şu anki Esses’in, hafif sola dönüşlü kıvrım ile yer değişimi anlamını taşıyor. Melbourne de pistin ilk virajı oluyor.

Pist ayrıca, iç kısma yeni eklemeler ile uzatılacak. Şu anda Melbourne döngüsünün sonundaki sola U virajı almak yerine revize pist, yokuş aşağı sola kıvrıma doğru düz devam edecek ve şu anki pit düzlüğüne doğru doğru tırmanmadan önce yeni bir U viraj olacak.

Donington CEO Simon Gillett: "Bu planın arzı, büyük yenileme projesinin ve Donington Park için yeni bir dönemin başlangıcının habercisidir. İlgili herkes için inanılmaz derecede heyecan verici bir zaman"

"Plandan memnunuz ve çalışma yamamlanınca, dünya motor sporları şampiyonasının gruru olacak bir tesise sahip olacağız"

Donington, 2010’dan itibaren Britanya GP’ye 10 sene süre ile ev sahipliği yapacak anlaşmaya sahip.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir