Resmi: Kobayashi, Toyota'nın Üçüncü Pilotu

yazar:

kategori:

Toyota, takımın üçüncü pilotu olarak Franck Montagny yerine Kamui Kobayashi’yi getirdiğini doğruladı.

21 yaşındaki pilot, Macau’da bu haftasonu son Formula 3 yarışına katılacak ve gelecek ay Jerez’de yapılacak olan testlerde Toyota aracıyla test yapacak.

Kobayashi, 2001’den bu yana Toyota Genç Pilotlar Programı’nın bir parçası ve son iki senedir F3 Euro Series’de yarışıyor.

Kobayashi: "Benim için bu harika bir meydan okuma ve bir Formula 1 pilotu olma konusunda çok heyecanlıyım. Bu benim için harika bir fırsat."

"Geçen kış takımla ilk testlerim iyi gitmişti ama F1 hakkında öğrenecek hâlâ öğrenecek şeylerim var. Takım için daha düzenli bir şekilde test yapmak benim için harika bir tecrübe olacak."

"Formula 1 araçları ile ilgili çok şey öğreneceğimden eminim. Umuyorum bu, gelecekteki kariyerime yardım edecek. Ama şimdilik, takımı iler götürmek için yardım etmeye odaklanıyorum"

Tadashi Yamashima: "Kamui, geçen kış aracı test etti ve gelecekte F1 aracını sürmek için potansiyele sahip olduğunu gösterdi."

"Şimdi, Formula 3’te bir başka sezonda daha kazandığı tecrübenin ardından, onun Formula 1 mücadelesine hazır olduğuna inanıyoruz"

"Toyota Pilot Programının sonuç vermesi ve ümit verici genç pilotların F1’e ulaşmasına yardım etmesi memnuniyet verici."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir