Heidfeld, Sıkı Çalışmanın İşe Yaradığını Söylüyor

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, Belçika Grand Prix’si sıralamalarındaki sonucun, bu yıl yaşadığı problemleri çözmek için gerçekten gelişim gösterdiğini kanıtladığını düşünüyor. Alman pilot bu sezon takım arkadaşının performansına yaklaşmakta zorluk çekmişti. Heidfeld son Macaristan ve Valensiya yarışlarında da kötü birer performans sergilemiş ve puan alamamıştı. Ancak Spa’daki sonucun çalışmalarını boşa çıkarmadığını gösterdiğii söylüyor.

"Sıralama sonucumdan memnunum ve benim için haftasonu şimdiye kadar çok iyi gitti. Cuma günü kötü değildi. Bu sabah en hızlı isimdim ve sıralamalarda beşincilik mümkün olan en iyi sonuç."

"Benim için sarf ettiğim çabanın işe yaradığını görebilmek önemli. Birkaç hafta önce bazı sorunlara çözüm bulduk ve bu gelişimi ifade ediyordu. Ama Valensiya’daki yarış şaşırtıcı şekilde kötü geçti. Sonra Monza testlerinde biraz daha fazla şey öğrendik. Burada McLaren ve Ferrari’ye biraz daha yakın olduğumuzu hissediyorum."

"Bununla birlikte, yarışın zor olacağını çünkü onların performansında olmanın kolay olmayacağını düşünüyorum. Yarın hava koşulları da önemli olacak ve iyi bir start da önemli. Pistin temiz tarafından kalkacağım.

Kubica ise takım arkadaşının üç sıra gerisinden yarışa başlayacak. Polunyalı pilot için bugün zor geçti ve Kubica  tutunma eksikliğinden şikayet etti.

"Haftasonundan bu yana en iyi koşullar olmasına rağmen sıralamalar benim için zordu. Pist tamamıyla kuruydu ama ben tüm haftasonu aracın dengesinde sorun yaşadım ve tutunma eksikliği vardı. Bu da sürüşü zorlaştırıyor, özellikle burada uzun virajların olduğu Spa’da."


Yorumlar

  1. İlk defa Kubica'nın sorun yaşamadığı bir haftasonunda onun önünde yer aldı Heidfeld.

  2. bi kere daha sıkı çalışıp bütün problemleri çözmüşlerdi ama sonrasını gördük bu yüzden artık heidfeld sorunları aştık dediğinde inanamıyorum. ama en azından bu yarış iyi bi şeyler yapması şart. belki öndekiler sorun yaşarsa falan podyuma çıkıp süpriz yapabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir