TOSFED Ralli Kupası İstanbul´da Başlıyor

2014 ralli sezonu, 34 Otomobil Sporları Kulübü’nün 16 Mart tarihinde düzenleyeceği 2014 TOSFED Ralli Kupası´nın ilk yarışı olan “Rally 34” ile başlıyor. 34 Otomobil Sporları Kulübü tarafından Volkan Işık Akademi, Sparco Türkiye, Ohlins Türkiye ve EVOBT RS6 sponsorluğunda düzenlenen organizasyon, birçok ilke imza atacak.

“Her şey sporcu için” yaklaşımı ile yarışın hazırlıklarına başlayan kulüp yönetimi, ilk olarak yarışın yapılacağı etapları seçti. Uzun süredir İstanbul’da asfaltta yarışmayan sporcular, otomobil sporları dünyası için efsane özelliği taşıyan Teke ve civarındaki etaplarda yarışma fırsatı bulacak.

Start, servis alanı ve ralli merkezi olarak Şile’nin ev sahipliği yapacağı organizasyon, 2 özel etabın üçer kez geçilmesinden oluşacak. Test ve nostalji amaçlı sürpriz katılımcılar için Open Class’ta yarışma imkanı verilen rallide, yarışçılara yönelik farklı sürprizler de olacak.

Efsaneler Volkan Işık ve Serkan Yazıcı Aynı Otomobilde
Türkiye’nin en önemli rallicilerinden Volkan Işık ve Serkan Yazıcı bu yarışta rakip olarak değil, aynı otomobilin içinde birlikte start alacaklar. Yarışta öncü otomobili kullanacak ikili, diğer yarış otomobillerinden önce parkuru geçerek izleyenleri yarışın heyecanına hazırlayacak.

Para Ödüllü Ralli
Rally 34’ün bir diğer sürprizi ise yarış sonunda sporculara verilecek para ödülü olacak. Yarışma direktörü Vedat Bostancı; “Kulüp olarak amacımız sporcuları elimizdeki tüm imkanlarla desteklemek. Yarışımızda Volkan Işık Akademi desteği ile para ödülü vereceğiz” dedi. Yarışta birinciye 3.000 TL, ikinciye 2.000 TL ve üçüncüye 1.000 TL para ödülü dağıtılacak. Sporculara para ödülünün yanı sıra Sparco’dan her kategori birincisine 500’er TL hediye çeki hediye çeki dağıtılacak.

Ödül Yağmuru Yarışın Startından Önce Başlıyor
Rally 34’e kayıt yaptıran sporcular arasında, yarışın startında yapılacak çekilişle bir ekip 4 adet LASSA Toprak lastiği kazanacak. Sadece başarılı sporcuları değil, tüm sporcuları desteklemek amacındaki kulüp, yine starttaki çekilişte bir ekibin kayıt ücretini iade edecek.

2013 sezonundan farklı olarak 5 ayrı kategoride değerlendirilecek olan TOSFED Ralli Kupası için İstanbul’dan 15, İzmir’den 11, Bursa’dan 3, Kocaeli ve Antalya’dan da 2’şer olmak üzere toplam 33 sporcu kupanın tamamını takip edeceklerine dair taahhütte bulundu.

Sezon içerisinde gerçekleştirilecek olan 34 SPOR, KOSDER, BMS, BOSSEK, ESOK ve AMK  kulüpleri tarafından düzenlenecek olan 6 yarışa da katılacağını taahhüt eden sporcularımız, TOSFED tarafından sağlanacak olan desteklerden de yararlanma imkanı bulacak.

2014 TOSFED Ralli Kupası takip edecek sporcularımız şöyle;

1. MEHMET VEHBİ USLUOĞLU
2. KEMAL ÇETİNKAYA
3. GÜRKAL MENDERES
4. OKAN TANRIVERDİ
5. HAKAN ERTARMAN
6. MEHMET CANSEVEN
7. BURAK NOMER
8. MEHMET CAN ÇAKAR
9. YAŞAR ABAY / AYKUT BİLİR
10. ÖZGÜR KARABAĞ
11. ERHAN ÖZARIK
12. TANSEL KARASU
13. KUTLU DEMİRİZ
14. MURAT GÜRAY
15. MURAT GÜNARSLAN
16. HAKAN VURAL
17. OSMAN KARAOSMAN
18. ERDİNÇ YEŞİLYURT
19. KENAN BALAMAN
20. İLHAN MUTLUAY
21. YÜKSEL DUVARCI
22. YİĞİT TİMUR
23. ÜMİT KEMAL ÇOŞKUN
24. MEHMET CİVELEK
25. İSMET ŞAKİR
26. İSMAİL DEVECİER
27. ERDEM İLBAYLI
28. TUNÇ TUNCER
29. ERKAN YANIKOĞLU
30. KAMİL BURAK ÖZALTMAZ
31. ÜMİT ERDİM
32. TURAN MURAT AKIN
33. İLKER AKIN


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir