Marko: “Felaket Devam Ederse, Vettel’in Başka Bir Yere Gitmek İstemesine Şaşırmam”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, 4 senelik şampiyonluğun ardından testlerde yaşadıkları sıkıntıların uzun süre devam etmesi halinde Sebastian Vettel’i kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaklarından korkuyor.

Bild’e konuşan Marko “Bu felaket durumumuz kısa sürede değişmezse, Vettel’in değişiklik düşünmesi halinde onu suçlayamam.”

“Bahreyn’deki testlerin ardından Avustralya’da puan kazanırsak mutlu oluruz.”

“İyi bir aracımız olduğunu biliyoruz ancak motoru düzgün bir şekilde çalıştırabilirsek onun iyi olup olmadığını öğreneceğiz. Şu anda belirleyici şey, mühendislerimizin Renault için yazdıkları yeni yazılım olacak.” dedi.


Yorumlar

“Marko: “Felaket Devam Ederse, Vettel’in Başka Bir Yere Gitmek İstemesine Şaşırmam”” için 16 yanıt

  1. kim la bu vettel. çok iyi pilot mu. bu kadar antipatik bir adam görmedim. tmm 4 kez şampiyon oldu da . neyle oldu. hangi takımlarda çalıştı . geçmiş senelerde başka takımlarda çalışmış olsaydı podyuma çıkabilir miydi. yemek yediği kaba etmeye başladı hemen ilk sorunlarda. karakterinin bile ne olduğu belli. birisi şuna spor ahlakından sporun ne demek olduğundan bahsetsin. ömür boyu kazanacağını mı zannediyor. spor bu. eğer öyle düşünüyorsa fındık fıstık yapalım bunu. 🙂

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Vettel’in ”gidicem,bırakıcam bu takımı böyle devam ederse” dediği tek açıklamayı göster bana cidden göster haklısın diyicem.. Takımı yermeye çalıştığı bir açıklaması var mı geçtiğimiz senelerdeki bazı diğer pilotların yaptığı gibi ? Arıza yapan arabasını garaja getirmeye yardım etti adam yahu testlerin son günüydü galiba.. Sizin işiniz gücünüz Vettel olmuş arkadaşlar.. Sebebi de tuttuğunuz pilotun değil de onun şampiyon olması.. Bu sene Vettel kendisini iyi olmayan aracıyla gösterecektir geçen seneki bütün yarışlarda hatasız sürüşü gibi. Bir de sanki Vettel gerçekten böyle şeyler demiş gibi cevap yazmışsın el insaf.

      Vettel fanı olduğumu çıkartma burdan değilim çünkü. Ancak Vettel’e aşırı derecede haksızlık yapıyorsunuz çoğunuz.Sitede bazı Vettel fanları da böyle mesela çocuk gibi Alonso’yu falan yerme çabası , yok ilk yarış pole+yarış galibiyeti falan demeler(tur tamamlayamayan araba nasıl yapacaksa o işi :T )..Onların kışkırtmasına mı geliyosunuz çözemedim ama yapmayın cevap bile vermeyin yazmayı keserler..

  2. bu kadar sorun yaşamaları tembellik edip çalışmamalarından kaynaklanıyor vettel gitmek isterse haklı 4 sezon şampiyon olmuş rekabetçi araç istemesi normal

    1. Günde 18 saat mesai yapan bir takım nasıl çalışmıyor bana açıklarmısın.

  3. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    ilk yarışta pol de zafer de bizim olursa hiç sıkıntı yok ki bu ihtimal yüzde 90

    gelelim yüzde 10 luk ikinci ihtimale vettele ilk 10 dışında kalırsı bırak sene sonunu sene ortasında bu takımdan ayrılıp mercedese geçemeli zaten bütün takımlar vettelimin peşinden koşup durur alman takıma alman pilot gerek diye düşünüyorum

    1. hıhı evet

    2. Nico Rosberg var. Kendisi Alman.

    3. % 0.90 demek istedi

  4. “İyi bir aracımız olduğunu biliyoruz ancak motoru düzgün bir şekilde çalıştırabilirsek onun iyi olup olmadığını öğreneceğiz.”

    İşte ben de başından beri bunu diyorum. Red Bull iyi bi araç yaptığına inanıyor ki yapmışlardır da muhtemelen. Ama aracı iyi çalıştırmadan bunu görmek mümkün olmuyor. Testler sırasında o kadar çok vakit kaybettiler ki, o vakitleri verimli geçirip araçla ilgili görebilecekleri ve görmeleri gereken bir çok şeyi pas geçmiş olucaklar ister istemez.
    Araç inanılmaz iyi ama motorla ilgili sıkıntı var sadece. O tek başına bi düzelsin araç uçacak kaçacak kesin şampiyon olur falan diye bişey yok. Yok öyle bi dünya…
    Diğer takımlar da hepsi araçlarına güveniyorlar sonuçta, sonuncu olmak için araç yapmıyor hiç birisi ama testlerde yine bi çok şey görüp duruma göre geliştirme veya değiştirme yapıyorlar.
    Testlerin değeri ortada. Red Bull o pist üstünde geçiremediği zamanda çok değerli bilgiler alabilirdi. O şansı kaybetti.
    Hala da gelip araç aslında uçak gibi bir tek sadece motorda sorun var. O sorun da aracı hiç etkilemeden kendi içinde çözülecek ve araç birden uçmaya başlayacak. Bu tip şeyler söyleyenler, bu düşünceyi ifade eden, buna benzer yorum yapan bazı arkadaşlar vardı.
    Hayal dünyası diyorum. Başka da bişey demiyorum.

  5. Alonso ölsün o zaman sadece alonso da değil diğer şampiyonlarda dahil 🙂

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Hamilton nasıl Mclaren’i bıraktıysa Vettel de bunu yapar çünkü başarıya aç hırslı pilotlar bunlar politik değil sportif başarı peşinde koşan insanlar ikiside.

    1. İnanmıyorum Gerçekten mi ? 🙂

    2. Hamiltonun mclarenden ayrilmk istemesi ile vettelinkini karistirmamak gerekir.Ham bir turlu gelmeyen sampiyonluktan ve lider giderken arac arizalari yuzunden kaybettigi puanlar yuzunden ayrildi.Ancak vettel dunun sampiyonu.daha yarismadan ayrilmayi dusunuyor olmak cok garip dogrusu..

    3. Hamilton nasıl Mclaren’i bıraktıysa Vettel de bunu yapar

      Vettel Mclaren’i bırakamaz ama…

      Trollük değil mi, al ben de yaptım. Bu arada yazdığına katılıyorum.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Senin ki Troll’lük değil algı eksikliği sorunu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir