McLaren Hâlâ Yakıt Kuralının Açıklığa Kavuşmasını Umuyor

yazar:

kategori:

McLaren, Brezilya yarışında hakemlerin BMW Sauber ve Williams araçlarındaki yakıt sıcaklığının yönetmeliklere aykırı olmasına rağmen ceza uygulanmamasına karşı itiraz dosyası hazırlamıştı.

Ama bu itirazın görüşüldüğü duruşma sonrasında FIA, McLaren’in itirazını kabul edilemez buldu ve reddetti.

Ve McLaren F1 CEO Martin Whitmarsh sonucun, başlarda istedikleri gibi kuralları açıklığa kavuş  said he hopes the full verdict will nonetheless provide the clarification his outfit were seeking to begin with.

"Kuralın açıklığa kavuşması ve kuralın istikrarı ile ilgili, itirazımızı yaptık. FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesi’nin yazısını henüz görmedik ve umarım açıklığa kavuşturma yapılmıştır."

"Brezilya’da FIA hakemlerinin incelemesini tetikleyenin, McLaren tarafından yapılan hareket değil, BMW Sauber ve Williams tarafından açık bir kural ihlâline dikkat çeken FIA Teknik Delegesi tarafından yazılan ve açıklanan rapordur."

"İtirazımız sadece, mantıksaldı ve FIA Teknik Deleges tarafından yazılan rapor ile başlayan sürecin presedürle ilgili adımıydı."

"Bu yakıt sıcaklığı meselesinin gelecek sene Formula 1’de çözülememiş kalmamasını umuyoruz. Ama bu gibi durumların tekrar meydana gelmesini engellemek içöin FIA ve takımlarla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz"

FIA Uluslararası Mahkemesi’nin itirazı reddetmesi, McLAren pilotu Lewis Hamilton’un dünya şampiyonluğu şansını bitirdi ve Kimi Raikkonen’inkini onayladı.

Hamilton, kararın doğru olduğunu söyledi.

"Önceden de söylediğim gibi Kimi, 2007 Dünya Pilotlar Şampitonluğu’nu hak etti ve ne ben ne de McLAren Mersedes’teki hiç kimse, bunu ondan mahkemede almayı arzu etmez. Takımın itirazının amacı bu değildi."

"2008 sezonunu, Kimi ve diğer bütün rakiplerimle pistte yarışmayı dört gözle bekliyorum ve bu sene Dünya Pilotlar Şampiynası’nda elde ettiğim ikincilikten daha iyi bir sonuca ulaşmayı umut ediyorum."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir