Baba Hamilton "Bu Galibiyeti Kalbimizden Alamazlar"

yazar:

kategori:

Anthony Hamilton, Formula 1 yetkililerinin Lewis Hamilton’un Belçika’da kazandığı galibiyeti kalplerinden alamayacaklarını söyledi.

Formula 1’in son yıllardaki en heyecanlı yarışlarından birisi olan 2008 Belçika GP’si, yarışın ardından hakemlerin verdiği kararlar nedeniyle gölgelendi.

Yarışın ardından ilk kez konuşan Anthony Hamilton "Ne olursa olsun bunu Lewis’ten alamayacaklar."

"Bu galibiyeti Formula 1’den alabilirler ancak bizim içimizden alamazlar."

"Daha öncede kararlar yüzünden etkilendik ve bu sefer virajda öndeydi, güvenli davrandı ve Kimi’ye çarpmadı."

"Orası güvenli şekilde geçildi, pozisyonunu verdi ve tekrar gelip onu geçti."

"İnsanların yarışmasını mı istiyorsunuz yoksa birbirlerini takip etmelerini mi?" dedi.

Anthony Hamilton, oğlunun Belçika’da en iyi sürüşünü gerçekleştirmese de en iyilerden birisini gerçekleştirdiğini düşünüyor.

Anthony "Mükemmele karar vermek her zaman zordur. Lewis her piste çıkışında daha iyi gidiyor gibi görünüyor. Kariyerinin en iyi yarışını çıkardığını söyleyemem ancak muhtemelen buna çok, çok yakındı."

"Karting yıllarında söylediklerinden birisi şuydu: bayrak sallanana kadar asla pes etme."

"Bu yarış go kartta düşündüğü her şeyi tekrar doğduladı." dedi.


Yorumlar

  1. Kimi 1. yapılsın, Hamilton'a ceza verilsin, Berke de Özge'den ayrılsın… puhahaha bi de kutupta ayılar üşümesin :p

  2. gurcan hezer avatarı

    İnsanlar anlamak istdiklerini okurlar ve kendi anlam eşiklerine göre çıkarım yaparlar,bu kadar kınama ,yadsıma ,yadırgama…ferrari yönetiminin bile şaşkınlığı ki kendileri bile cazayı ağır bulmaşlar,eski pilotların olaya yorumu ,tamamen riyakarlıkla atfedebileceğimiz durum,hala neyi tartışıyor ya da tazıyoruz arkadaşlar olay açık ve net…
    Bakın geçen 15 önceye aynı olay 2 farklı karar,ve bu hafat f1 tarihinde benzeri görülmemiş bir skandal,bence temyiz de MCLAREN kazanır ,kazanmalı MCLAREN olduğu için değil ,burada inanın takımın ismi cismi önemli değil ,bu FERRARİ de olabilirdi ,sporun ,yarış ruhunun ,f1 tarihinin zedelenmemesi , tarihe gölge ,yarışlara mücadele dışında bürokrasinin ve lobilerin karışmadığını kanıtlamak için MCLAREN temyizde kazanmalıdır ,aksini düşünmek bilke istemiyorum

  3. vala kalbinizde kalabilir hiç sakıncası yok..

  4. Necati ÜNAL avatarı

    Anthony Hamilton duygusal bir açıklamada bulunmuş =)

  5. ali çıkrıkçı kaçış yok stepninin cestlerle dolu yıllarına cevap vermen lazım.e öyleye hep objektif değerlendirmelerin var ya!

  6. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    bu yarışı kimi kazanmaloydı kimi ödülü almalıydı

  7. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Hamiltonun şigan dan sonra tekrar kimi yer verdi bölümü izleyin. hami kimi den haksız aldığı süreyi vermiş mi yoksa veriyo gibi yapıp gaza köklemiş mi. Mclarenciler bunu anlamıyor . Fia der ki eğer hatalı pilot yarış esnasında aldığı avantajı geri verirse ceza gelmez vermez ceza alır.
    Hami kimin hemen egzosunu görür görmaz bastı gaza kaç saniye vardı siz ce. 0,01 anca. Nasıl avantajı vermiş.
    Haminin bu sezon 2. hain düşüncesi kanada da yaptı giderken kimi yi götürdü. burada da uyanıklık yapıyor du hakem lerden kaç madı.

  8. Ahmet kardeşim senin F1 mantığın zaten kaybolmuş ne diye gelip burada bize martaval okuyorsun. "Geçemeyeceksen ne diye zorluyorsun" diye bir laf varmı ya. ne diye izliyorsun sen bu yarışı arkadaşım. Sen bizim cezalarımızı sorgulama size verilmeyen cezaları sorgula ilk önce. Geçen haftadan başla mesela. Hayret bişey ya. Adam neden zorluyorsun diyo kardeşim ya. Formula1 den bahsediyoruz aloooo. uyanın uyanın. Mücadele etmeyeceksen ne işin var. Bu konu Basketbol oynayan bir adamın Futbol oynaması gibi oldu ya. Her şeye faul. Allah Allah.

  9. Ben bu sözü alır o hakem olacak yalakaların yüzüne çarparım.Eğer sezon sonu şampiyon olursak vay be biz kimleri alt etmişiz pistde ve dışında!

  10. Serkan arkadaşım bişeyi merak ediyorum. Bu bilgilere nereden ulaştın?

    Benim sana bir sorum olacak. Bu da senin deyiminle bize kapak olacak videoada var. Hamilton ideal yarış çizgisinden değilde dışarıdan geldiğinde ve kimi kapıyı kapattığında neden hamilton frene basmak yerine şikanı düz geçiyor? Bununda cevabı o kitapta vardır elbet.

  11. ertugrul bayraklı avatarı
    ertugrul bayraklı

    monza da bakalım napacaklar merak ediyorum.Orda da kesin bişey bulur bunlar.Bunları yenmek için ne yapmamız lazım bilmiyorum.her sene aynı nakarat yeter artık…

  12. ve başka bir kapak geliyor, hamilton kimiye yağmur altında atak yaptı diyenler için bir onboard videosu, görülebileceği gibi atak sırasında ve öncesinde pist kurudur.. ayrıca kiminin duvara gömçürmesi flnda var..

    http://www.dailymotion.com/video/x6ovii_wwwformulamagcom-hamiltonkimi_sport

  13. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Zaten sıkıntı kuralda değilki her zaman olduğu gibi yorumlamada ….

  14. ''pilot rakiple mücadele ediyorken şikanı kısa kesip rakibinin önüne geçmiş, pozisyon avantajı sağlamışsa; bu durumda makul bir süre içinde (kabaca yarım tur kadar) avantaj sağlayan pilotun geçilen pilota yol vermesi beklenir. kısa kesen pilot tekrar şikandan önceki pozisyonuna (2. ise 2.liğe, 17. ise 17.liğe gibi..) döner dönmez mücadele aynen devam eder. eğer pilot yol verme işlemini gerçekleştirmezse, belirlenen cezayı yarış içerisinde veya yarış sonrasında alır. ancak bu durumda da yukarıda 1 numarada anlatıldığı gibi kasıt unsuru farkedilirse sportmenlik dışı davranış muamelesi görebilir''

    kitapta yazan kural bu, ben bir tane bile neden göremiyorum ceza için

  15. Galibiyetler masa başı massaya gidiyor ….

  16. Yan yana gidemezler diye bir kural yok.Dediğin örneğin bir benzeride 2006 Monzada Kubica ile Alonso arasındada oldu.Maksat pitten pit yoluna tehlikeli çılış yapması.Ya Sennaya o cezayı vermeyeceklerdi yada Massayada aynı cezayı keseceklerdi.Benim karşı çıktıgım nokta istikrarsız kararlar.

  17. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Bu galibiyeti kalbimizden alamayacaklar demiş,umarım sezon sonundada oğlu için ''O gönüllerin şampiyonu cümlesini kullanır'' :))

  18. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    bu kural bu sene mi çıktı arkadaşlar? çünkü geçen senelerde pitten yanyana çıkan pilotlar hatırlıyorum… üstelik bu sene bile oldu bu olay.. hamilton canadada kimi ye çarpmadan önce, kimiyle kubica yanyana geldiler pitte?? bu niye tehlikeli çıkış olmadı peki…? gerçekten bilgi maksadıyla sordum yanlış anlaşılmasın….

  19. Ben ne diyorum sen ne diyorsun.Söylediğim kimin yol verip vermeme olayı değil.Pitte y,tur yiyen pilot yol verir diye bir kural varmı?Varsa belirtte bende öğreneyim.Benim tartıştığım şey tehlikeli çıkış yapması.Sennayada bu yüzden pitten geçme cezası verdiler.

  20. Benim mantığım farklı değil. Yan yana gitti çünkü orda yol vermesi gereken massa değil tur yemiş olan rakibiydi. buna rağmen yol vermesini bildi.

  21. 'İzlememe gerek yok çünkü orada tartışılacak bir şey yok. Ne için araştırıyım? Massa pitten çıkarken tur yiyeceği rakibine yol verdi neden ceza verilmedi? bunu mu inceleyim'

    Sennaya niye ceza verildi arkasından gelene yol vermediği için mi?Hayır.Nedeni pitten tehlikeli bir çıkış yapması.Massanınkide bu tanıma uyuyor.Aynasını kontrol edip geleni görebilir değil mi?Madem amaç gelene yol vermek.Yan yana gitmeyebilirdi.Senin mantığın çok belli.Ferrarinin iyi bir sonucu için kesilen parmak acımaz.Ben ise yarış hakemlerinin kararlarındaki istikrarsızlığı ve şampiyonanın sürekli değişen yarış hakemlerinin elinde olması.

  22. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    şikanı kestiysen, gerekli mesafeyi vereceksin.. lewis Safety car'ın arkasındayım sandı heralde.. al geç sonra tampona yapış bida geç… hamilton eğer birinci virajdan sonra atak yapmaya kalksaydı kimsenin gıkı çıkmazdı burda..tabi biliyor çizgisine dönünce çok fazla momentum kaybedeceğini,teması koparacağını… sonra duygusal demeçler…….bırakın yaa…

  23. ha ha ha bırak kalbinizde kalsın baba hamilton helal olsun hakemlere son derece doğru ve adil bi karar hamilton akıllanmıştır heralde bundan sonra öyle kurnazlıklar yapmaz vermesi gereken avantajı verir şikanı kestiğinde

  24. Massa yerine hamiltonun kazanmasını ısterim inanılmaz derecede gıcık oluyorum massaya (Bır alonso fanı olarak)

  25. çok duygusal bi açıklama olmuş

  26. o galibiyet bütün McLAREN çilerinde kalpinde hamilton:)

  27. Baba oğul karşılıklı bi soğuk için monzaya kadar bişeyiniz kalmaz:)

  28. senna guven avatarı

    felipe 46 ..lafım ahmet bridges 12.28 deki yorumunaydı ..başkası ile karşılaştırdığım yok. yazıların tamamını oku ona göre yorum yaz..

  29. Herkez diyor ki hamilton iyi pilot değil yok neymiş kimi daha iyi massa daha iyi ya bırakın onlarıda gecen senede gördük arkadşlar hamilton son anda elinden kaçırdı şampiyonluğu.
    bu senede aynı nerdeyse ve nerde kimi nerde massa bırakınya bunları herşey ortada

  30. McLarenin korkulu kimi dolu rüyaları başladı ki hemen Monzaya motive olmaya başladılar hem de Belçikadayken

  31. İzlememe gerek yok çünkü orada tartışılacak bir şey yok. Ne için araştırıyım? Massa pitten çıkarken tur yiyeceği rakibine yol verdi neden ceza verilmedi? bunu mu inceleyim

  32. F-1 birde Valensiyada Sennaya ceza verilen olayla Massanın olayını incele bakalım ordada ceza gerekmiyormuymuş

  33. senna guven avatarı

    babasıyla da kendisiyle de istanbulda tanışma fırsatım oldu hiç de yüzsüz değil çok efendi insanlar.

  34. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    ya yanlis yazmisim 0.6 dicekdim
    hemen bisey demene gerek yok
    yanlis basmisim ok tamam mi

  35. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    hamilton larda gercek bi fesat lik var
    lewis hemen konusmaya basladi basin toplantisinda yok kimi cok bencil davrandi ve beni nerdeyse temas ediyodu
    yok sikani ondan kesdim ,abi zaten gecemiceksin niye okadar zorliyosun hem adam kendi cizgizinde ne diicek ,oooo lewiscim buyur gec mi dicek
    hem sen kimiye kanada da bitek senin önünde oldugu icin carptiinda hemde pit de beklerken adam azini bile acmadi bikere
    utan biraz be yüzsüz olma
    babasi da ayni
    kalbiumizden alamazsiniz mis haha

  36. Ahmet Bridges arkadaşım sende büyük bir müneccim potansiyeli var.Lewisin o şikanı kesmese aradaki farkın 1.6 saniye olacağını çok güzel şekilde bilmişsin brovo.

  37. Aslında bu edebiyat McLarenin felsefesi olmuş ,baba-oğul-takım patronu hepsi.hem yapacaksın kurnazlığı sonra ağlayacaksın;Neymiş efendim Charli bile ceza almaması gerek diyormuş..

  38. Ege arkadaşım gidemiyor değil.Gidilmiyor.Yarış hakemlerinin kararları değiştirilemiyor maalesef ki bu yüzden bu ceza için Temyize gidilemeyeceği görüşü hakim herkeste.

  39. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    yani ege arkadas doru diyo hajkkederek gecse kimsenin gikki cikmazdi

  40. bırak bu fakir fukara edebiyatını ya…"Bu galibiyeti Formula 1'den alabilirler ancak bizim içimizden alamazlar." sanırsın adam nobel almış triplere bak!!

  41. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    abi bi de cift tarafli düsünün
    hamilton o viraj da disar dan geldi ve kimi ye gecme sansi yokdu ve normal sartlarda 1.6 saniye kadar fark olacak di gene viraj sonunda
    ama sikani kesti ve kimi nin avantajini elinden aldi yol vermis olabilir ama adamin resmen tamponunda ydi yol verdiinde sonra da hava koridorundan hemen gecdi gec de fren yaparak
    buna ancak ne denir
    adam kendine resmen avantaj saladi o viraj da zaten niki lauda ya da gicik olmaya basladim
    ben avusturya da salzburg da duruyorum yani red bullun oturum yerinde ve niki lauda da cok sk burda adami görince sinir olmaya basladim
    hep kimi nin allehine kousuyo

  42. Bu olayın düşünüp düşünmemek veya sizin yazdığınız gibi hayali hikayelerle alakası yok.adil ve hakederek yapılan bir geçiş olsaydı kimse bir şey diyemezdi.Bakın kendi takımızınız bile temyize gidemiyor.

  43. senna guven avatarı

    Mükemmele karar vermek her zaman zordur.. Çok güzel laf.hakemlerde bu konuda mükemmeli yanlış değerlendirdi..

  44. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Fakat hızlanamasa bile önünde bir ferrari varsa 2 hatta 3 kez düşünmek zorundasın geçiyimmi geçmiyimmi acaba ne yapıyım yok yok bırakayım gitsin bu ferrari nede olsa 14 kez takımlar şampuanı olmuş ayrıca hamilton olarak ben kim oluyorumki kimiyi geçeyim sonra yarış komiserleri ne der ferrarinin düşük temposundan ve hava şartlarından istifade eden mclaren takımının belçika gp.sindeki puanları silinmeli hatta pilotlar ve takımlar şampiyonasındaki puanlarınıda silelim ….

  45. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ferrarinin lastikler yüzünden tutunamayıp hızlanamaması da bambaşka ….

  46. Evet ama yarışın başında spin atıp liderliği kaybeden de Hami değilmiydi.ayrıca o zaman yoğun bir yağmurda yok tu.

  47. Yağmurda sürmeyi bilmek bambaşka ama değil mi arkadaşım.

  48. Anlatıyım,eğer hamilton o haksız geçişi yapmasaydı ilerleyen bölümlerde Kimi de geçildiği için bu kadar zorlamayacaktı, önde olup yarışı kontrol altında tutmak başka arkada olup zorlamak başka.

  49. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    tebrikler lewis ailesi cok olgunlukla fazla yaygara cikarmadan karsiladiniz bu durumu tebrikler

  50. Ege haklısın Kimiye arkadan 2 kere vurdu sonra Kiminin aracıyla yer değiştirip gaza fazla yüklendiğinden spin atıp yarış dışı kaldı.Nasıl bir düşünceniz var anlamak çok zor inanın.Kiminin hatası yok sanki yarış dışı kalmasında.

  51. Bu kurnazca hareket Lewis in yarış hayatında hep kara bir leke olarak kalacaktır.Bu hareketiyle Kimi nin yarışının içine ettiği için.Aynı Kanada da yaptığı çaylaklık gibi…

  52. Kalbimizde olsada bu galibiyet hakemlerin elinde maalesef.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir