Hamilton İlk Antrenmandaki Kayba Rağmen Mutlu

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton ilk antrenman seansında hiç tur atamamasına rağmen ikinci antrenman seansında daha çok çalışarak iyi birgün geçirdiklerini söyledi.

İngiliz pilot ilk seansta yaşadığı yağ basıncı sorunu yüzünden tur atmayı başaramamıştı.

İkinci seansın en hızlı turun imza atan İngiliz pilot günün Mercedes için iyi geçtiğini söyledi.

“Sabah yaşadığımız sıkıntı çok saçmaydı. Pistte pek fazla kişi yoktu ve aracımı çok rahat şekilde pite getirebilirlerdi. Ancak denge ve hızımı kısa sürede yakaladım. Şuanda mutlu olduğumu söyleyebilirim”

“İlk antrenman seansında kaybettiğimiz zamanı ikinci antrenman seansında telafi ettik. Kısa sürede büyük veriler elde ettik. Araç ve yakıt kullanımımız çok iyi”

“Yarın son antrenman seansında olabildiğince fazla tur atarak gelişimimizi devam ettirmek istiyoruz. Bugünden oldukça memnunum”


Yorumlar

“Hamilton İlk Antrenmandaki Kayba Rağmen Mutlu” için 4 yanıt

  1. Mercedes pilotları favori olduğu için skysports f1’de sürekli olarak current stintleri gösterildi. Gerek Rosberg gerek Hamilton sürekli olarak 1.33- 1.34 bandında döndü. Williamstan Bottas’ta gayet rekabetçi olarak 1.34’te tur attı. Alonso’nun tur attığı dönem oldukça trafiğe denk geldi ama yine de araya 1-2 tane 1.33 sıkıştırdı. Arada 1.35’lerde tur attı.
    Şimdi şöyle bir kıyaslama yapıyorum 10 kiloluk benzin 0.4 saniye falan kaybettirse 100 kiloluk benzin 4 saniye kaybettirir. 1.29’a 4 saniye ekle 1.33 yapıyor. Mercedesin attığı en hızlı turda gücünü sonuna kadar kullandığını anlayabiliriz buradan. Ben yine Red Bull’u takip ettim red bull genelde 1.35’de stint attı. Buradan şu sonuç çıkar tek turda iyi ama yarış temposunda oldukça zayıf bir araç var.Açık söylüyorum stintlere göre hem williams hem mclaren red bulldan hızlı.
    Ferrari içinse şu söylenebilir, virajları da hesaba kattığımız ortalama hızlarda 277-290-296 yaptı Alonsonun mediumla yaptığı 1.31.840 ta ise sırasıyla 274-289-298 yapmıştı. Soft lastiklerin yol tutuşla birlikte ortalama hızları 2-3 km yukarı çektiğini düşünürsek son sektörde 0.3 saniye kazanacak bir Alonso var. Zaten ilk sektörde en hızlıydı fakat 2. sektörün ortalama hızında Ferrari biraz geride mercedes 293’e çıkıyor mesela. Gerekli ayarlama yapılırsa buradanda kazanç olursa Ferrari pole için savaşabilir. Yarış hızı içinse mediumlarda Ferrarinin bariz avantajı var. Softlarda da denge tutturursa Mercedesle beraber kafa kafaya galibiyet mücadelesi yaparlar.
    Araçların sıralama performansında en fazla 1.28.5’e inileceğini düşünüyorum. Nico Rosbergin aracı her türlü lastikte oldukça rekabetçi. Muhtemel bir Rosberg pole’ü göreceğiz. Hamilton ya da Alonso 2 ve 3, Button veya magnussen 4 Bottas Massa 5-6 6-7 ve sonra Red Bull gelir. Hulkenbergte ilk 10’u tamamlar. Yarıştada motor kapağı ve yakıt sarfiyatı avantajıyla ferrari biraz ağır basıyor.

  2. Mercedes dayanıklılık sıkıntısı çekmez ise ilk 2 zaten garanti ama burda işte sadece araçlar değil stratejiler ve yakıt tüketimi çok önemli genelde Mercedes ilk 4 üzerine oynayan bir ekip fakat liderlik stratejisinde pekte deneyimli değil yani bir Ferrari veya Mclaren yada RBR gibi sürekli liderlik üzerine kurulmuş bir sistemi daha oturtmadı zamanla oluşucak bir durum gerçi.2 potansiyel şampiyon adayı pilot ile nasıl bir çizgi yakalarlar bilemiyorum.Alonso arkalarında olucak dikkatli olmaları lazım baskıyı kurar Alonso illaki ben podyumu görüceğini tahmin ediyorum.Burda Mercedes ve Ferrari pit ekibi ve pilotlarına oldukça ciddi baskı oluşturucak.

    İyi bir yarış olucak bunu hissediyorum çok süprizler yaşanıcak orasıda kesin heyecanla Pazar sabahını bekliyoruz.

  3. YARIN 09:15 te de seni önde görmek istiyorum HAM

  4. Son antremanlara çıkmama durumu olmayacak gibi

    Zaten orada sıralamanın son çalışmaları yapılır P3 sıralamalar hakkında en büyük ipuçlarını verecektir.

    Ancak görünen Mercedesin çok hızlı olduğu arkada 2.lik mücadelesinde birbirine yakın çok takımın olduğu

    Williams-Ferrari-Mclaren-Force İndia atılan uzun stintlere bakıcak olursa 0.5 sn içinde sıralanıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir