İtalya GP Öncesi Bridgestone

yazar:

kategori:

Bridgestone Motor Sporları Lastik Gelişim Sorumlusu Hirohide Hamashima 

"Monza, heyecan verici ve mücadeleci bir yarış yeri. Yüksek hızlı düzlükler var ve takımlar, düşük downforce kullanıyorar. Bu yerler, tutunmada aerodinamik yardımın az olması nedeniyle virajlarda lastiklerin (önemini) daha çok vurguluyor."

"Yüksek hızlı virajlar nedeniyle sol lastiklerde oldukça yüksek aşınma oranı görüyoruz ve arka lastikler, yüksek çekişten zorlanıyor. Bu yüzden (pist), lastikler üzerine ciddi etkide bulunuyor. Pist yüzeyi ayrıca zorlayıcı bir etken. Bazı yerleri daha eski ve daha pürüzlü iken bazı yerleri yakın geçmişte yenilenmiş ve pürüzsüz."

"Geçen seneki yumuşak ve orta sertlikteki hamurlarla, burada kabarcıkların oluştuğunu gördük, özellikle de yumuşak lastiklerde. Sert ve orta sertlikteki hamurlarla, bu hafta sonu için kabarmanın daha az etkili olmalı"


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclaren bridgestonenun f1 e girişinden sonraki oluklu lastiklerle yapılan ilk şampiyonanın galibidir ….

  2. zaten ben ayrımcılık yaptığını söylemedim Bridgestone'nun arkadaş McLaren odaklı diyince şaşırdım :))1 takımın isteğine göre olmuyor bu değişiklikler diğer başka 6 takımda sorun yaşadı belki ve onlarda isteklerini dile getirdiler Bridgestone'da analizler yaparak haklı bulmuşki bir derece sertleştirmişler..

  3. bana göre bu yersiz bir endişe ferrari-bridgestone olayı. geçen sene gördük. geçen sene başlamadan herkeste bir endişe vardı bridgestone ferrariye şöyle iyi lastik verecek böyle iyi lastik verecek diye ancak ben öyle birşey görmedim geçen seneden beri. aksine mclarenin çok iyi kullandığını gördüm

  4. tamam öyle ama ferrari bildiğin üzere uzun yıllardır onlarla beraber kaç şampiyonluk yaşattı ferrari onlara 😀

  5. yanlış biliyorsun şenol. mclaren bridgestone ile daha erken çalışmaya başladı ve ilk şampiyonluğunu verdi yanlış hatırlamıyorsam bridgestonea.

  6. Bridgestone ferrarici doğmuş bir kurum McLarene mi çalışıcak 😀

  7. Bridgestone tamamen Mclaren odakli lastikler getirmeye basladi yarislara, onlarda Mclaren`ci oldularsa yandik..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir