Bridgestone, Tek Tip Yağmur Lastiği Üzerine Düşünüyor

yazar:

kategori:

Lastik tedarikçisi Bridgestone, Formula 1’de tek yağmur lastiği üretip üretmme üzerine henüz karar vermedi.

Bridgestone Lastik Gelişim Sorumludu Hirohide Hamashima: "Hâlâ açık bir durum yok. Gelecek sezon bunu test edeceğiz ve sonrasında karar vereceğiz"

"Şimdi bunu (testlere) getiriyorz, ama henüz test edilmedi, yağmur yok"

Takımlar, şu anki geçiş lastikleri ile aşırı ıslak zemin lastikleri arasından büyük farklılık olması nedeniyle Bridgestone’den geçen sene tek tip yağmur lastiği üretmesini istemişti.

Hamashima, takımların fikirlerinin geçen yıldan bu yana değiştiğini söyledi ve Bridgestone’nin iki tip lastiğinin olmasının daha güvenli olduğunu ifade etti.

Hamashima: "İki tip yağmur lastiğini tercih ettik, daha güvenli oluyor. Ama bildiğiniz gibi, tek ıslak zemin lastiği çalışmalarımızın nedeninin takımların isteği üzerine oldu. Ama şu anda fikirleri farklı. Tek tip ıslak zemin lastiğini reddettiler."

"Bazılarının standartları bazılarının ise aşırı (ıslak zemin) olanları kullandığı geçen sene Nurburgring’den sonra bunu istediler. Bir kırmızı bayrağın ardından Force India, yarışa liderlik etti. Tahminime göre nedeni bu olabilir."


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Düşünün aslanlar düşünün böyle bir pazarı tek başıma ben yönlendirsem bir yıl sadece düşünürdüm nede olsa f1 benim değilmi ey gidi rekabet nerelerdesin ? ….

  2. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    force india mı?Spyker değilmiydi,o tek lastik olduktan sonra ne anladım o işten,kuru zemin lastikleri de tek olsun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir