Alonso: "Ceza, Yeni FIA Sisteminin Nasıl Çalıştığını Gösterdi"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Belçika’da Lewis Hamilton’un galibiyetine mâl olan cezada, 2008 hakemlik sisteminin revize edilmesi adına FIA’nın haklı olduğuna inanıyor.

Bir çok tecrübeli otoritenin gözünde Hamilton’un Spa’da aldığı ceza, ya FIA’nın yetersizliğini ya da daha kötüsü Ferrari yanlısı olduğunun delili olarak niteledi.

Ama Hamilton’un eski McLaren takım arkadaşı Alonso, yarışlarda ihlallere karşı şimdi istikrarlı bir şekilde karşılık verildiğine inanıyor.

Bu hafta Madrid’de muhabirlere konuşan Alonso: "Geçmiş sezonlarındaki büyük skandalların ardından FIA, (sistemi) değiştirmeye karar verdi."

"Bu sene, eğer yanlış bir şey yaparsanız, bunun cezasını çekersiniz. Valensiya’da boyalı çizgiye temas ettim ve 10.000 avro ceza aldım."

"Bu değişim kararı, çok iyi bir yargı ile yapıldı. Çünkü geçen beş yılın dördünde her zaman sürprizler oldu. Ne yapacaklarını bilmiyordunuz"

Hamilton’un aldığı cezadan yararlanan Ferrari pilotu Felipe Massa; bu olayın, pilotların geçiş yapmak için risk almada cesaretlerini kıracağı yönündeki düşünceleri kabul etmedi.

La Gazetta dello Sport’a konuşan Massa: "İyi yarışlar için iyi geçişlere ihtiyaç duyduğunuz doğru"

"Ama bir geçiş var, bir de ‘geçiş’ var"

"(Hamilton), bir dahaki virajı bekleyecek kadar sabırlı olmadı, tekrar denedi ve kurallar, ceza alması gerektiğini söylüyor."


Yorumlar

  1. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    ewt geçti :)şampiyona nın rengi değişti :)))

  2. alonso yürü… seni herkes biliyor. nasıl mızıkçı olduğunu.bu cezayı sen alsaydın bir dahaki yarışta kiminin aracının önüne yatardınnnnn….

  3. bunu söyleyen Alonso mu??? Daha belçika yarışında pit girişinde yaptığı kural ihlalini milyarlarca insan gördü replayde daha neyin tutarlılığından bahsediyor alonso..

  4. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    BIR Bakalim eminmiyiz 🙂

  5. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    peki o haber niye burda yok ???

  6. Teoman bey umarım TRF1.net'te olduğunuzun farkınsasınız… sağdan soldan haber ekleyemenin mantığı nedir?! aynı haberi ve eminim fazlasını buradan okuyabilirsiniz..

  7. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    RENO nun yaris sef mühendisi bile bunu söylediyse geriri hava alonso bosa konusuyor,,

  8. McLAREN TEAM avatarı

    massa farkındaysan sen o anlatıgın geçişi hiç yaptıgını gören olmadı geçimek çok kötübirşeydir hamilton bunu şuan pistte en iyi beceren pilot

  9. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Rahatsız olacak tabi önemli olan geçmişteki başarılar değil gelecekte hamiltonun yakaladığı bu ivme ile neler yapabileceği düşününki alonso henüz f1 i bırakmaktan bahsetmiyor ve yarışacağı dönemlerde hamiltona karşı yarışacağı kesin ….

  10. Arkadaşlar eğer Lewis bu yıl şampiyon olursa Alonsonun en genç yaşta şampiyon olma rekorunu elinden alacak,geçen yılki yaşananlarla birlikte kıskanma demesek bile Alonsonun Hamiltondan rahatsız olduğu kesin…

  11. alonso nun FIA hakkındaki düşünceleri değişti ama bakın FIA sistemi değiştirmiş çünkü.dikkatli okumak lazım.

  12. Neyini kıskansın hamiltonun adam iki kere şampiyon olmuş.

  13. Michael de 1 senesi Monza'da öyle girdi pite. Unuttum şimdi.

  14. 2006 monza sıralamalarından sonra alonso''ben artık f1 i spor olarak görmüyorum'' diyen kendisi değilmiydi..hatta bu yüzden kendisine soruşturma açılmamışmıydı.. alonsoya ne olduda birdenbire fikir değiştirdi. cevabı çok basit Alonsonun ferrariye gitme durumu var..Massa haksız bir galibiyet aldı diyemez..saygılar..

  15. gülhan ertürk Tarih: 11.09.2008 13:30:04

    Çin'de çakıl havuzuna saplandığında da hakemler can hıraş onu yarışa dahil etmeye çalıştılar ama başaramadılar.Bu çifte standarttır.

    lost boy:
    Michael'i az itmedi hakemler (nurnurning) ortada çifte standart varsa bu size değil bize karşı. Orada hem aracı piste iterek döndürdüler hem de Micahel yarışmaya devam etti… Ezbere anlatıyorsunuz valla.

  16. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Şu yeşil alandan girişten bahsediyorsun fakat yarışa ve şampiyonaya etkisi olmayacağı için pas geçmişlerdir kanaatindeyim nede olsa fia nın tarafsız olduğunu düşünmek zorundayız ….

  17. alonsonun bir pite girişi vardıki ceza almadı minibüs şöförü gibi ona birşey demiyor ama

  18. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Eğer herkese eşit muamele yapılırsa Alonso çok haklı.2004'te Monza'da aracı çalıştığı halde hakemler Alonso'yu yarışa dahil etmediler.2006 Avrupa'da Hamilton birçok aracın içirden özel olarak yarışa dahil edildi.Çin'de çakıl havuzuna saplandığında da hakemler can hıraş onu yarışa dahil etmeye çalıştılar ama başaramadılar.Bu çifte standarttır.2006'da Japonya'da safety car kuralını açıkça ihlal eden Hamilton'a yine ceza verilmedi.Oysa tüm pilotlar Hamilton'ın hatalı olduğu konusunda birleşmişti ki açık bir kural ihlali vardı.Bu yıl hangi yarış hatırlamıyorum ama Hamilton' ın safety car'a çarpmaktan kıl payı kurtulduğuna dair bir haber vardı.Cezalar verilmeyince iyi ama ceza alınca mızıkçılık yapmak size göre.İstikrar ve eşitlik olursa ve tabiki hakkaniyet herkes cezasını çekmeli.

  19. GAMZE IŞIKLIOĞLU avatarı
    GAMZE IŞIKLIOĞLU

    Bse_Lws neden işinize gelmeyen açıklamalar da Alonso Hamilton'u kıskanıyor oluyor ben de bunu anlamıyorum.Bence asıl objektif olması gereken sizlersiniz.

  20. yeter be alonso kıskanma artık HAMİLTON'U!!!!!!!!

  21. Geçen sene yaşanan olaylardan dolayı, Alonso-Hamilton, Mclaren birbirileri ile ilgili olaylarda görüşlerine başvurulabilecek en son kişilerdir..çünkü objektif olamazlar 🙂

  22. ancak spada ceza almadın alonso

  23. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    "Bu sene, eğer yanlış bir şey yaparsanız, bunun cezasını çekersiniz. Valensiya'da boyalı çizgiye temas ettim ve 10.000 avro ceza aldım."
    İkisini kıyaslamak yanlış olur şayet doru olsa idi SPA daki galibiyeti 100.000 avroya tekrar mclarene geri vereceklermi ,gerçi daha fazla eder ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir