Massa: “Yağmur Bize Zarar Verdi”

yazar:

kategori:

Williams pilotun Felipe Massa sezonun ilk sıralama turlarında yağan yağmurun Williams’a zarar verdiğini düşünüyor.

Brezilyalı pilot testlere göre daha düşük performans gösteren Williams’ı ile sıralama turlarını 9. sırada bitirmişti.

Massa ise yağan yağmur ile birlikte aracın kontrolünün zorlaştığını söylüyor.

“Q3’e kalarak aracın geçen seneye göre ileriye doğru bir adım attığını gösterdik. Buna rağmen sıralama turlarını daha yukarıda bitirebilirdik. Aracımızda bu potansiyel vardı”

“Son antrenman seansı ve Q1’de iyi bir duygu içerisindeydim. Islak zeminde ise aracın arkasıyla ilgili sorunlar yaşadık. Yağmur bize diğer takımlardan daha çok zarar verdi”

“Yarışta dayanıklılık çok önemli olacak ve biz bu konuda çok iyiydik. Araçta problem olup olmadığına bakmak için yoğun şekilde çalışmamız gerekiyor. Umarım yarın daha güçlü sonuçlar elde edebiliriz”


Yorumlar

“Massa: “Yağmur Bize Zarar Verdi”” için 3 yanıt

  1. genelde yağmurlu haftasonları daha heyecanlı geçer ama bu yılki kural değişikliklerinin ardından açıkçası kuru bir haftasonu olup araçların performansını görmeyi isterdim. daha iyi seviyede bulunan takımların avantajlarını azalttı, tam güçte gitme konusunda problemler yaşayan takımların eksiklerini gizledi bugünkü yağmur. iyi ve kötü takımları yaklaştırdı bir bakıma. velhasılı güç dengelerine ışık tutacak bir sıralama olmadı.

    williams’ın lastiklerine gayet iyi davrandığını duymuştuk testlerde, acaba bu iyi davranma olayı, yağmurlu (haliyle soğuk) olan havalarda ve pist koşullarında lastiklerin ısıtılmasına engel oluşturacak kadar büyük mü? araçların ayarları daha çok kuru pist koşullarına göre mi yapıldı? pilotlar daha sezonun ilk sıralama turunda yağmurlu havada kaza yapmamak için fazla zorlamadı mı? gibi gibi soruların cevapları yok.

    yine de, daha ilk sıralamalarda ve ilk kez oturulan bir araçta başlangıç için iyi bir yer sayılır 9. sıra. sonuç itibariyle bugünkü aldatıcı koşullar, vettel, button ve raikkonen gibi pilotların elenmesine neden oldu. hatta rai gibi usta bir pilot, patinaja düşüp aracını vurdu. kuru havada bile patinaja düşüp spin atacağı ihtimali fazlaca olan araçların ıslakta ihtimali haliyle artacaktı. iyi bir yer, daha iyisi de olabilirdi ama bugünün şartlarından sonra ve kuru pistte bile ilk yarışın nelere gebe olduğunun bilinmezliği mevcutken, son seansa kalan pilotların yarısı inter yarısı wet lastikle tur atarak doğru yolu bulma konusunda arayışlar sürmüşken, şimdi bir de yağmur altında yarışa başlamak için tam orta şekerli bir cep. hadi bakalım, herkese bol şans.

    eklemeden de geçmeyeyim,
    tahmin ediyordum ama bu kadarı asla aklıma gelmezdi.
    iğrenç bile hafif kalır.
    pite dönüş turlarında bile daha iyisi çıkardı eskiden.
    elbette bahsettiğim şey,
    geçen sene sonu itibariyle toprağa gömdüğümüz gerçek motor sesinin yerini alan “homurtu”.

  2. Massa ise yağan yağmur ile birlikte aracın kontrolünün zorlaştığını söylüyor.

    Yağmur bir tek Massa’ya yağdı galiba.

  3. gerçekten pol alacak araç yağmurda sürünmeye başladı.inşallah yarışta çok iyi yükselir ve kazanırsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir