Ferrari, KERS'i Geliştirmekte Zorlanıyor

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Motor Teknik Direktörü Gilles Simın, takımının Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemini geliştirmekte zorlandığını kabul etti.

Takımlar gelecek seneden itibaren frenleme anında kazanılacak enerjiyi daha sonra ekstra bir tuş sayesinde kullanabilecekleri KERS sistemini kullanmaya başlayacaklar ancak Simon, yeni teknolojinin güvenilir olana kadar biraz zaman geçeceğini düşünüyor.

Simon "KERS karışık bir konu ve bu yüzden bir çok yeni ve karışık alanlarla ilgilenmemiz gerekiyor. Sistemi gelecek sene kullanmak bayağı mücadele gerektirecek."

"Her gün bir şeyler öğreniyoruz ancak zorlanıyoruz da ve tüm takımların yeni sistemi sezon başından itibaren güvenilir şekilde kullanmakta zorluklar yaşayacaklarını düşünüyorum." dedi.

Simon ayrıca Ferrari’nin KERS’inin başarısının takımın bu sene kullanılmaya başlanan Standart ECU’yu kullanabilmesine bağlı olacağını düşünüyor.

Simon "Gelecek sene KERS’ ve diğer elektronik ön kanat ayar kontrolü kural değişikliği ile birlikte elektronikler çok büyük role sahip olacak ve yeni şeylerin başarıyla üstesinden gelinebilmesi için ECU’nun tamamen öğrenilmiş olması gerekecek. Bugün hala bu sistemin tüm özelliklerini bulamadığımızı düşünüyorum." dedi.

Simon ayrıca tüm takımların KERS’ten eşit şekilde faydalanamayacağını söyledi.

Simon "Fren anında sistemin şarz olması garanti olarak görülmemeli. Aynı şekilde sistemin dayanıklılığı da. Kiminin çıkarağı 80 BHP güç yarış sonunda da aynı olacak mı?"

"Projeyi başaranların büyük avantajı olacak." dedi.


Yorumlar

  1. mclaren cephesinde işler nasıldır acaba, hiç bi ipucu vermiyolar

  2. MagicAlonso avatarı

    Kers konusunda öne çıkacak takımlar şimdiden belli.Öncelikli olarak Bmw çok büyük çaba harcadı ve karşılığını alacaktır ayrıca Toyata da yıllar önce yol araçları için geliştirmiş olduğu bu sistemi F1 e uyarlamakta zorluk çekmeyecektir.3.takımda muhtemelen honda olacaktır.Tabi ferrari ve mclaren bu konuda asla yabana atılamaz.Ama yeni kurallarla ferrari nini seneye daha çok dayanıklıllık sorunu yaşayacağını düşünüyorum

  3. onur aybars avatarı

    KERS için Ferrari ve McLaren sessiz sedasızdı. Ben de işler yolunda diye düşünüyordum. Ferrari bile problem yaşıyorsa diğer takımları düşünmek pek iç açıcı olmuyor. Teorik olarak basit gibi duruyor. Büyük kapasiteye sahip bir kondansatör, kondansatörü besleyen ısı kaynağı ve kondansatörden destek alan motor. Demekki bu kadar basit değilmiş.

    Standart ECU'yu üreten McLaren diğer takımlara yani müşterilerine bu sistemi anlatmadı mı? Yani direk önlerine koyup, "Al, kullan" mı dedi? Bence çok saçma. Bizler elektronik bir cihaz aldığımızda satıcıya 1000 türlü soru soruyoruz. Satıcı da alım-satım işlemi gerçekleştikten sonra destek garantisi veriyor. Eğer ECU konusunda McLaren hiç bir destek vermiyorsa gerçekten çok saçma.

  4. Ahmet  Keleş avatarı

    Mcalren yardım etsin size ceza verilmiyecekse

  5. Derdettiğiniz şeye bakın, zorluk yaşıyorsanız Fia bundan vazgeçer..sorun mu bu da yani

  6. McLaren Electronic gibi Arge var oda olmadı Mercedes in kers projesi vardı zaten.

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Al sana KERS le ilgili olumsuz bir haber daha ;
    Fakat mclaren cephesinden bu konuda pek ses çıkmıyor yoksa haberimizmi yok ne yaparlar ne ederler çıt çıkarmıyorlar ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir