BMW, Test Görevi için Rekabet Planlıyor

yazar:

kategori:

Timo Glock, Toyota ile söz kesmişti fakat henüz anlaşma imzalanmadı. Bunun da Fuji’deki Motorsporları Festivali’nde açıklanması bekleniyor.

Glock’un takımdan ayrılışı BMW Sauber’in gelecek sene için yeni bir test ve yedek pilot ihtiyacını ortaya çıkardı. BMW motorsporları sorumlusu Mario Theissen, Jerez’deki testlerde test pilotluğu görevi için en fazla 3 adayın denenip sonuçların değerlendirilebilieceği ipucunu verd.

Marios Theissen: "Aralık ayında Jerez’de, aracımızda bir, iki veya en fazla üç adamımız olabilir. Ve sonra, sene sonu gelmeden bir karar vermek zorundayız"

Theissen, 2005’te Robert Kubica’yı Macau’daki Formula 3 serisi ile de yakından ilgili.

Padoktaki söylentiler, Britanya F3 şampiyonu Marko Asmer’in BMW Sauber test görevine getirilmede güçlü olduğu yönünde ve Theissen, Estonyalı pilotun güçlü bir aday olduğunu kabul etti.

Theissen: "(Marko)gelecekteki bir test pilotluğu için potansiyel bir aday, (adayların) hepsinden biri bunu söylemeliyim."

"Açıkçası Formula BMW’den kimin ortaya çıkacağına yakın ilgideyim. Çünkü, onları geçmiş yıllardan tanıyorum ve onların ne kadar geliştiğini görmek istiyorum. Ve sonrasında, bir kaç diğeri de var."

Champ Car yarışçısı ve eski Red Bull F1 pilotu Robert Doornbos da, BMWdeki bu görev için düşünülen isimlerden.


Yorumlar

  1. umarım vettel gibi birini daha bulurlar..roberttense marko yu tercih ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir