Pilotlar: "Hamilton'ın Cezası Çok Ağır"

yazar:

kategori:

Perşembe günü Formula 1 sürücülüleri Belçika Gp’sinde Lewis Hamilton’ın şikanı kesmesi yönünde avantaj kazandığında hem fikir,fakat cezanın oldukça ağır olduğunu düşünüyorlar.

Hamilton’ın yarış sonrası aldığı 25 saniye cezasından sonra yarışın yeni kazananı Felipe Massa,"Şikanı keserek avantaj sağladı." dedi.

"Sürücülere orada ne kadar geçiş hamlesi yapıldığını sorabilirsiniz."

"Son viraj ve ilk viraj arasında hiç geçiş olmadı çünkü oldukça kısa bir düzlük var.Bu benim fikrim ve değişmeyecek."

Toro Rosso pilot Sebastian Bourdais ise kural kuraldır dedi.

"Bence çok açık,kurallar açık."dedi."Belki ceza çok ağırdı fakat aynı hatayı iki kez yaptı,Magny-Cours’ta ve Spa’da."

"Gerçekten ortalığın bu kadar ayaklanmasını anlıyamıyorum,kural kitabı var ve herkes aynı şeye uymak durumunda.Ceza ağır fakat pozisyonunu geri vermek sana bağlı."

Williams sürücüsü Nico Rosberg ekledi: "Avantaj sağladı çünkü şikanı kesmeseydi bu kadar yakın olamazdı fakat olayın sonuca büyük etkisi olmadığı için ceza ağırdı.Fakat atak yapmamızı kesinlikle engellemiyecek."

Toyota pilot Jarno Trulli’de cezanın fazla ağır olabileceğine katılıyor.

"Cezanın oldukça büyük olduğuna katılıyorum fakat ben hakem değilim.Fakat şu açık avantaj sağladı."dedi. "Kurallar açık,şikanı kesersen avantaj sağlarsın yerini verip avantajını kaybetmelisiniz,Lewis’in olayında ilk virajda atak yapmamalıydı olay bu."

"Son şikanda oldukça fazla kaçış alanı var bu alanlar size atak için daha fazla şans tanıyor çünkü hata yapmanız durumunda yarışınız duvarda veya çakıllarda bitmiyor.Geçiş için daha fazla şansa sahibiz."

Giancarlo Fisichella ekledi: "Sadece resimleri gördüm ve bu konuda doğru veya yanlış bir şey söylemek oldukça zor.Tabi şikanı keserek ufak bir avantaj elde etmiş olabilir belkide bu yüzden birinci virajda onu geçmek için yeni bir şansa sahip oldu.Fakat kesinlikle 25 saniye cezası oldukça güçlü bir cezaydı."

 


Yorumlar

  1. Oğuz Çetin avatarı

    arkadaşlar burda hepiniz konuşuosunuzda siz hakemlerden iyimi biliosunuz… kurallar böyle karar doğru

  2. Kadir YILMAZ avatarı

    Merhaba, uzun zamandır tüm haberleri ve yorumlarınızı okuyorum, laf yetiştirmeyi sevmediğim için bugüne kadar üye bile olmadım. Ama Spa'dan beri yazılanlar isyan ettirdi. Hiç kimsenin tarafsız olabileceğine inanmam ama bu konu hakkında o kadar konuştunuz, heralde yarışan pilotlardan da daha iyi bilmenize imkan olmadığını kabul edersiniz. Haklı olarak geçtiğini düşünenlerin yazdıkların baştan okumaları gerektiğine inanıyorum. Açık konuşmam gerekirse bence az bile, diğer pilotların kaderi ile oynamanın ya da şımararak yanlışta ısrarın bedeli için az bile. Evet ben Kimi taraftarıyım, elimden geldiğince de onun gibi susuyorum.

  3. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    arkadaslar yotube dan videolara bakın onboard kameradan warr,,hamilton yol werdi diyenler baksın bi ,,,nerdeyse tam gaz geccek ,yol fln wermekte hikaye yani ,,, bi de busstop şikanında kimi ye atak yaparken asırı bi şekilde gec fren yapmıs nerdeyse kimiye carpıomuşş,,,

  4. Sinan Şahin avatarı

    şikanı kestikten hemen sonra kimi'ye yol verdi fakat henüz kimi'nin hava koridorundayken atak yaptı. böyle uyanıklık yaparsan ceza gelmesi normal.

  5. burak böcek avatarı

    ve aslada geçiş azalmıyor bu sayede geçişi yapan yapıyor.kuralına uyarak ihlal etmeyerek.mclaren bu sene bu kafayla devam etsin.her 2pilotu bir senede en cok ceza alma rekorunu kırıcak azimle.malezyada sıralama turu olur engellerler dier pilotları kanada da çıkar ısıgı gormez kımının tepesıne fransada keser şikanı öbüürü belçikada yine aynı şikanda dalış yapar webbere yarısını mahveder.arkaya dusunce hırs yapmaktır.demekki ron dennis iyi fitilliyor pilotları.

  6. burak böcek avatarı

    hamiltonun 1 değil 2değil böyle sabırsızlık ve hırsını kurban gittiği 4.hatası kanada belçika brezilya fransa.beklemeliydi biraz.ne güzel çarpıcaktım alan bırakmadı bana diyor.görüntüleri 80kere izlemeye gerek yok.gayet guzel ayvaslıcak pozısyonu var ve dalıyor dırek sıkandan hmen kımının hava korıdoruna.neymıs yol verdım.böyle yol verilmez.komedı filmi gibi.madem yol vericeksin şikanı kesme kuralına uygun don sonra geç.butun pılotlar kurallar var ceza almalıydı belkı bu agır ama kural kuraldır demıs.ne yazıyorsa o.

  7. burak böcek avatarı

    madem şikanı kesip avantaj sağlıyorsa cezaya neden ağır deniyor.demekki yapılan bu ihlale 25sn yada pitten geçme cezası veriliyor.aynısı fransada oldu hamilton şikanı direk geçti sonra ceza verildi.

  8. pilotların hamiltonu ciddi ciddi çok kıskandıklarını düşünüyorum.düşünsenize, çoğu pilot lewisten yaşlı ve lewisten daha tecrübeli,senedir yarışıyor bir yarış birinciliği bile yok..çoğu pilot f1 e başlamadan önce test pilotluğu yapıyor önce, sonra küçük takımlardan birinde kendini kanıtlama fırsatı arıyor..ama bu adam daha ilk senesinde, gelip en başarılı takımlardan birine pilot oluyor..bunu yapmakla kalmayıp, bi sürü rekor kırıyor, bi sürü yarış kazanıyor..basının ilgi odağı oluyor..daha bir sürü sebep…

  9. Çağlar KAYAOĞLU avatarı
    Çağlar KAYAOĞLU

    yapılacak en uygun şey grid cezasına çevirmek bence, 5 ya da 10. avantaj sağladığına katılıyorum ama 6 puanlık dezavantaj çok ağır.

  10. arkadaşlar bir haftadır nerdeyse her habere ekledim. Süreyi kafasına göre belirlemiyorlar. yani bu süre ekleme cezasının 10 sn,15 sn, 41.5 sn :)) gibi versiyonları yok. Olay basit, ceza yarış sonunda çekilmediyse ya 25 sn süre cezası gelir ya da yarıştan diskalafiye edilir. son 5 tur ceza verilse bile yarışın sonuna eklenir kuralını da apocan bulmuş ona birşey diyemeyeceğim 😉 Ama süre cezasının 25 sn eklemekten farklı bir versiyonu yok.

  11. Abdullah Çelik arkadaşım, verilen ceza pitten geçme cezasına çevirilirse bunu süre olarak ekleyemezlermi, yani 14-15 sn civari bişiye denk gelir

  12. gizem birik avatarı

    bi de habern başlığı alonso''hamilton cezayı hak etti'' olunca…

  13. gizem birik avatarı

    alnsocu değilm ama kesnlkle onun açklamasndaki yorumlar…

  14. MagicAlonso avatarı

    Abdullah Çelik kuralları çok iyi şekilde yazmış ve özetlemiş eline sağlık teşekkürler.Artık bo konu hakkında konuşmaya gerek yok kural hatası var ve kurallara göre verilecek ceza belli

  15. pilotlar avantaj sağladı ama ceza ağır demiş. başka ne tür bi ceza verilebilir ki? anladığım kadarıyla daha hafif bi ceza yokmuş.

  16. Massanın yapmış olduğu açıklama olayı gayet net ve açık bi şekilde açıklıyor

  17. sanırım veremezler. kurallar şu şekilde:

    16.3 The stewards may impose any one of three penalties on any driver involved in an Incident:
    a) A drive-through penalty. The driver must enter the pit lane and re-join the race without stopping;
    b) A ten second time penalty. The driver must enter the pit lane, stop at his pit for at least ten seconds and then re-join the race.
    c) a drop of ten grid positions at the driver's next Event.
    However, should either of the penalties under a) and b) above be imposed during the last five laps, or after the end of a race, Article 16.4b) below will not apply and 25 seconds will be added to the elapsed race time of the driver concerned.

    3 ceza veriyorlar.

    1- pitten geçme
    2- 10 sn (dur kalk)
    3- gelecek yarışta grid cezası ya da 25 sn. son 5 turda olanlara

  18. kararı değiştirip sadece 10 sn ceza verebilirler, böylece hem cezalandırılmış olur hemde galibiyeti geri verilir

  19. cezanı şiddeti ağır diyorlar. Kimse hamiltonun hareketi tamamıyle doğru demiyor genelde. Bende pilotlara katılıyorum. hamiltona uyarı verilmeli bu konuda ama ceza galibiyetin elinden alınması olunca insan pek de sevimli bulmuyor olayı

  20. tamam haksız ama bu haksızlığa rağmen yine de ağır diyorlar.

  21. Erhan Zambak avatarı

    Yalnız başlık ve haber çelişiyor.Başlıkta Hamilton'un cezası ağır deniyor pilotlar adına ama haberi okuyunca pilotların da Hami'yi haksız gördüğü anlaşılıyor.Haklı gören Fisi'nin açıklaması bile ağır değil.

  22. Hayır, ceza tamam versinler ama bu tip cezalar geşiç sporunu geçme yapmamaya teşvik ediyor.

  23. bakın bütün pilotlar avantaj sağladığı konusunda hem fikirler. ama alonso diyince işler karışıyo. o zaman bazı arkadaşlar alonso ya demediğini bıarkmıyo. sen objektif olamassın da tut hakarete kadar her türlü kötü şey yazılıyo. bende bu kine anlam veremiyorum

  24. tolga soydan avatarı

    adamlara hep aynı soruyu sormuşlar.bi kendilerini sorunu ne yapıolar ne ediolar =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir