Lewis Hamilton İle Söyleşi

yazar:

kategori:

Soru: Karar verildikten ve pazar gecesinden sonra pistten ayrılırken neler hissettin bize düşüncelerini söyleyebilir misin?

LH: "Dürüst olmak gerekirse iyi hissettim. Her sürücünün Spa’da kazanma rüyası vardır, ve böylesine inanılmaz  koşullarda yarışı  kazanmak beni çok heyecanlandırdı.Kalbim son bir kaç turda çok hızlı atıyordu. Yaptığım işten büyük zevk aldım. Pistten tabiki ki biraz şüphe ile geldim. Fakat bu motor sporları bazen böyle şeyler beklenebilir."

Soru: Senle hakemler arasında neler konuşulduğunu söylemeyebilirsin, fakat bize senle kimin konuştuğunu ve bu tartışmaya kimin öncülük ettiğini söyler misin?

LH: "Bu konuyu tartışma konusunda iznim yok. Sadece bir kişi ile konuştum ve diğerlerinden herhangi bir soru gelmedi."

Soru: Bu karar sence dünya şampiyonluğu savaşına önemli bir etkide bulunacak mı?

LH: "Umarım olmaz, ve kesinlikle bu olayın etki yapmaması için planlarım var. Sadece iki puanlık avantajla liderim ve geçen iki yarışta yaptığımız gibi aynı şekilde saldırmaya ve performans göstermeye devam edicez. Ve bunu başarabilecek bir pakete sahip olduğumuzu bilmekte bizi kendimize güvenmemizi ve emin olmamızı sağlıyor – bunu zorlamaya devam ederek kullanabiliriz. Harika hissediyorum. Önümüzdeki birkaç yarışa aracımız Spa’daki kadar iyi uyacak. Bu yüzden elinimizden gelen en iyi işi yapabilceğimizden emin olmalıyız."

Soru: Avantaj kazanmak yüzünden bu yıl iki tane cezaya maruz kaldı – birisi Magny-Cours diğeri Spa’da. Spa hakkında konuşamazsın (Temyiz sürecinden dolayı) fakat Fransa’da ki ceza çok mu ağırdı?

LH: "Pitten geçme cezası almıştım. Ve dürüst olmak gerekirse bunun üzerinde çok düşünmedim. Harika bir haftasonu değildi, fakat ceza aldım ve bununla baş ettim. Olaydan çıkardıkları fikir buydu ve bizde en iyi kararı veremedik. takım bana bilgi vermedi ona yol vereceğim konusunda. Bu yüzden biraz farklı bir durumdu."

Soru: Hakemler tarafından verilen karar binlerce veya milyonlarca fanını ayağa kaldırdı. Fakat göze çarpan başka bir şey ise sadece senin fanların değil Ferrari fanları ve Alonso fanlarıda sitelere gelip kararın yanlış olduğunu söylediler. Böylesine bir destek seni nasıl cesaretlendirdi?

LH: "Son yarıştan itibaren konuyu kapadım. Her zaman geri dönerim, kendi işimi yaparım ve çok fazla dikkate almam. Bir çok olumlu şeyler duydum ve bence aldığım bu kadar desteği görmek gerçekten inanılmaz. Belki yapılan desteklerin tamamını farkedemiyorum, fakat devam eden bir çok desteğin olduğunu biliyorum. Hepinize çok teşekkürler. Şuana kadar da bir çok destek verilmişti."

"Fakat ben yarışçıyım. Pistte yapabildiğimin en iyisini yaparım. Gönülden yarışıyorum. Benim kadar kalbini ortaya koyan yok. Geçen yarış bunu hissettim, Yaptığım şey buydu ve bu işi aynı şekilde yapmaya devam etmeli ve insanlara neler yapabilceğimi göstermeliyim. Bunu kimse benden alamaz. "

Soru: Hakemlerin kararından sonra motorevine geri dönerken seni oldukça kendinden emin ve  fantastik görünüyordun. Bize elinden alınan birincilikten sonraki şokla nasıl baş edebildiğini açıklayabilir misin?

LH: "Araçtan çıktığınızda ki ilk iş takımınızı görmek ve kutlama yapmak için sabırsızlanırsınız.Motorevine geri gelirken orada her zaman inanılmaz bir atmosfer oluyor, herkes sizin için bekler ve herkes kırmızı  t-shirtleri giyer. Ailenize geri dönersiniz ve bu harika hissettirir. Bu hisse sahiptik." 

"Buraya geri geldim, odamda oturdum ve durumun ne olabileceğini biliyordum ve bunun için mental olarak tamamen hazırdım odamda her zamanki gibi ne yapıyorsam onu yaptım. Sanırım padoktaki en kendi halinden olan bendim. Her zaman olması gerekende bu."

Soru: O zaman bir şeyleri tekmeleyip küfür etmiyordun?

LH: "Hayır." 

Soru: Böylesine fantastik savaştan ve yarıştan sonra hakemler tarafından cezalandırılmak F1 için tehlikeli değil mi?

LH: "Bence söyliyebiliceğim şey şu ki bildiğiniz üzere F1 son bir kaç yıldır oldukça heyecanlı oldu çünkü çok yakın oldu. Geçiş oldukça zor F1’de, bu ne zaman olursa insanlar çok heyecanlanıyor. Asıl olan şu ki F1’de geçiş yapabilirim. Bunun yapılabileceğini gösterdim, bunun F1’i çökertmeye doğru götürdüğünü söyliyebilcek bir pozisyonda değilim. (Fakat) tabiki eğer etrafta dolanırsak ve geçiş yapmazsak heyecanlı olmayacak ve insanlar izlemeyecek. Bence motorsporları ve yarışlar genel olarak bunun için var. Eğer geçiş yapamazsak yarışmanın bir anlamı kalmaz – bu yarış olmaz. Bu trencilik olur." 

Soru: Yarışlara yaklaşımında bunun bir etkisi var mı?

LH: "Benim için? Hayır, yaklaşımımı değiştirmeyecek. Ben yarışçıyım ve bu şekilde gelişip büyüdüm. Geçmeyi öğrenerek büyüdüm, gridin arkasından başlayarak savaşarak ve olabilcek en iyi yoldan geçiş yaparım. Bence bu konuda en iyilerden biriyim. Yaklaşımımı değiştirmem gerektiğini hissetmiyorum ve aynı şekilde devam edeceğim."

Soru: Magny-Cours’da yerini geri vermediğin için cezalandırıldı – Spa’da yerini geri verdikten sonra cezalandırıldın. Yerini geri vermek açısından, yavaşladığını göstermek açısından ne düşünüyorsun ne kadar belli etmeliydin?

LH: "Bilmiyorum! Bu konu ile ilgili şaka bile yapabiliriz belki bir tur! Bilmiyorum. Dürüst olmak gerekirse bilmiyorum. Tahminim onlar bize söyliyebilirler."

Soru: Önümüzdeki yarışlar için kendine güvendiğini söyledin, fakat Massa’nın gölgesi seni ne kadar endişelendiriyor?

LH: "Aslında hayır. Bence Massa dezavantajlı ve benimle baş edebilmek için çok çalışması gereken o. Yakın yarış çıkardı, yakın savaş, fakat çok güçlü bir pozisyonda olduğumu hissediyorum. Harika bir aracım olduğunu hissediyorum ve şuana kadar devam ettiğimiz yolda aynen devam edeceğiz, ayrıca onlara darbe vurmaya, puanlar çalmaya ve her kısımda dayanıklılığımızı geliştirmeyeye devam edeceğiz."

"Galibiyet kazanmış gibi hissederek sonra ki yarışa devam ediyorum. Normalde burada otururdum ve sizde şunu söyledirdiniz ‘nasıl hissediyor, son yarışın momentumu harika olmalı.’ Benim nasıl hissettiğim bu. Normal kazandığımızdan farklı hissetmiyorum. Son olaylardan sonra hevesimde kırılma olmadı ve oldukça mutluyum. Arkamda çok desteğe sahibim ve harika hissediyorum, ve bu haftasonu kazanabileceğimizi biliyorum. Burada olmamızın nedenide bu."

Soru: Ona yeterli şekilde yol verdiğini düşünüyor, fakat Ferrari’de yeterli tutuş olmadığı için mi seni geçemedi?

LH: "Bence ikimizde aynı tutuşa sahiptik onun hiç tutuşa sahip olmadığını düşünmüyorum." 

Soru: Fakat o senden çok daha erken fren yapıyordu?

LH: "Bu onun sürüüşü hepsi bu. O bu şekilde sürüyor. Eğer geç fren yapıcak kadar güvenin yoksa bu senin problemin! Gün sonunda, bu gibi durumlarda tutunmayı daha çok pilot hisseder ve aracını daha fazla zorlar. Biliyorum bu tarz koşullarda iyiiyim. Ona göre daha fazla tutuş hissettim, aracımı nereye yerleştiriceğimi biliyordum ve ona göre farklı bir pozisyona yerleştirdim. Ve tutuşu buldum." 

Soru: O zaman onun geçmesi için yeterli yolu verdiğini hissettin?

LH: "Evet verdim." 

Soru: Burada bir derece intikamını almak için ne kadar büyüklükte motive oldun?

LH: "Hiç bir zaman intikamın gerekli olduğunu hissetmedim. Gerçek ve memnun eden şey şu ki Ferrari ile harika bir sezon ve çekişme geçiriyoruz, Harika bir takımlar bizde öyle. Çok yakın savaşıyoruz, ve bütün olarak daha iyi iş çıkaran belirleyecek."

"Yani dayanıklılıkta,pit stop ve stratejilerde ve sürücülerde saniyenin ondalık dilimlerini ortaya çıkaran sürücü başarılı olacaktır. Burada geçen yıl ki gibi kazanmak ve onların kendi evlerinde yenmek harika olurdu. Zor olacak fakat neyse ki kendi evimizdeki yarışı koruduk umut ediyorum ki burada da yapabiliriiz." 

Soru: Bir çok destekleyen ceza hakkında şikayette bulundu, fakat bu konu hakkında tartışan çoğu sürücü cezayı haklı buldu. Bunu nasıl algılıyorsun?

LH: " Normalde pilotların toplantısında bu tarz şeyler konuşmuyoruz. We biz hepimiz konularda anlaşıyor muyuz? Bu hiç bir zaman olmaz. Her zaman kendi fikirlermiz vardır, onlar olay hakkında istekdilerini düşünme özgürlüğüne sahipler. Bu olaya karışmadığında her zaman fikir sahibi olmak kolaydır, veya kazanan olmadığında."

Soru: Eğer şikanda duvar olsaydı aynı hareketi yapar mıydın?

LH: "Gün sonunda  diğer sürücler gibi bende pisti hiç bir zaman terketmeö eğer çok gerekli bir durum olmazsa. Bu yüzden kazayı önlemek için pistten ayıldım. Eğer Valensiya’daki gibi duvar olsaydı oldukça tehlikeli olurdu. Kimi’nin beni fark edip daha adil davranıp benim daha fazla alana ihtiyacım olduğuınu fark etmesini umardım. Fakat bu yarış – Hareketi yaptım, ve çalışmasını umdum eğer çalışmadıysa çalışmamıştır."

Soru: Yıl sonunda masa başında şampiyonluk kazanmak istemediğini söylemiştin. Bu olayı çok daha farklı mı görüyorsun?

LH: "Biz takım olarak bir fikre sahibiz, yarışları pistte kazanmak istiyoruz, ve buraya gelme nedenimizde bu. 900 insanın ellerinden gelinceye kadar her gün pistte kazanmamız için çalışmasının sebbebi bu. Motorsporları bu, ve kortlarda kazanmak bizim istediğimiz veya planladığımız bir şey değil."

"Bu geçen yıla oranla biraz daha farklı bir durum, fakat takımdaki herkes moral açısında yarışı bizim kazandığımızı hissediyor. Ve elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalışmalıyız ve sezonun geri kalanında herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmamalıyız ve onlara bizi bu pozisyona getirecek fırsatları vermemeliyiz." 

 

 


Yorumlar

  1. Hmailton genç ve tecrübesiz…
    19 puan önde ama hala kimi diyor… Neden kimi ismi sanki onda baskı yapmış gibi. Aslında avantaj hamilton da.
    Hamilton bu konuşmalarla sank gecen sene gibi hatalar yapacak gibi geliyor..
    Hamilton unutma öncelikli rakibin massa sonra kubica…
    İnşallah kimi bu senede bize gecen sene ki filmi bir daha izlett Süper olur…

  2. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ARKADASLAR lewis i savunmayalimda ferraicilerin agzinami dolayalim McLaren ciler alonso yu bile savundu mclaren de yarisirken kusa kurda yem etcek halimiz yok tabiki savuncaz siz F1 pilotlarinin deyiminle oto banda bile arac süremez denilen massayi savunuyorsunuzda biz pistlerin en iyi pilotu lewis i mi savunmuycaz sonuna kadar arkasindayiz ..

  3. tijs_wervest avatarı

    mclarencilerde massaya kimiye laf atıyor onlarda pilot ya siz ??

  4. bırakta ona taraftarları versin…

  5. tolga soydan avatarı

    mclarenciler hiç lewisi savunmayın.savunulack hiçbir yanı yok.

  6. McLAREN TEAM avatarı

    doğrudur tijs_wervest ! kibirli ve kendini beğenmiş ama yetenekli hızlı ve zeki! ama o adam formula1 pilotu! ya sen!! yazdıkların bir daha bak istersen iyiikide f1 pilotu degilmişin!!!

  7. tijs_wervest avatarı

    bu hamilton kadar kibirli kendini beyenmiş pilot var mı acaba?alonso olabilir:)ama saçma sapan konuşuyor kendini ona odaklamış bir adam ron babasına küfür eder pistte en iyi benimder.arkalardan başlayıp geçiş yapan en iyi benim der tabi gördük bahreyn de alonsoya arkadan bindirdi arkada olunca ne yapıcagını şaşırıyor.kimiye laf atıcagına kendine bir dön bak ben ne yaptım şu ana kadar f1 de ? sen bu sene şampiyon olmada sana farklı farklı taraflarımla güleyim.kimi ve massa sana çokk güzel cevap vericektir.sayın mclarenciler lewise mail atında bir tarafları tavan yapmasın sonu onun için kötü olucaktır.kendini beyenen bir pilot pehhh pilotları hiçe sayan pilot vs vs

  8. burada Hamilton'a laf sokmaya gelmiş herkes adam gibi yorumlar yapın beğenmeyebilirsiniz yorumlarını ama ezmeye çalışmayın!!Kendi favori pilotunuzda egoist laflar söyleyince savunmaya geçiyorsunuz niye bunun laflarını kaldıramıyorsunuz anlamadım..Herkesin kendi stili tarzı var beğenen olur beğenmeyen olur bizim için bir pilot stilini değiştirmez dimi..Sadece 1 konuya takılıp kalmışsınız bir sürü soru içinden..

  9. senna guven avatarı

    yok sercancım..özellikleri var diyoruz,günahlarıyla beraber..daha efsane olmak için çok yolu var..ama gidişat doğru gibi:)

  10. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    rakibini küçümsedi diye efsane yaptınız adamı yaa:D

  11. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Ya siz Muhammed Ali nin maçlarını izleseniz ne diyecektiniz ona. böyle sporcu mu olur kibirli rakibini küçümsüyor mu diyecektiniz. isde efsanelerin karakteri belkide bu ne yaparsınız.

  12. McLAREN TEAM avatarı

    bu adamda f1 in efsane pilotlarındaki özellikler var
    yetenek,
    hırs,
    bencilik,
    zeka,
    zor şartlarda mükemmel pilotaj

  13. McLAREN TEAM avatarı

    Bu onun sürüüşü hepsi bu. O bu şekilde sürüyor. Eğer geç fren yapıcak kadar güvenin yoksa bu senin problemin! Gün sonunda, bu gibi durumlarda tutunmayı daha çok pilot hisseder ve aracını daha fazla zorlar. Biliyorum bu tarz koşullarda iyiiyim. Ona göre daha fazla tutuş hissettim, aracımı nereye yerleştiriceğimi biliyordum ve ona göre farklı bir pozisyona yerleştirdim. Ve tutuşu buldum." bu adam gerçekten hızlı!!

  14. senna guven avatarı

    idolü zaten senna..bunu defalarca söyledi..mezarını ziyaret ederek de bunu gösterdi..zaten kaskına bakınca anlaşılıyor..en büyük rakibi prost a "korkak" diyen birini örnek alıyor..bazen itici geliyor doğrudur.taraftarı olarak ben de bazen itici buluyorum..ama büyük sporcuların bazıları aşırı hırstan zaman zaman böyle konuşmalar yaptığını biliyoruz..Bakın ne kadar çok kendisinden bahsettik yorumlarda..siz ne görüyorsunuz bilmiyorum ama ben gelecekte büyük bir şampiyon olacak kişinin hırsının belirtilerini görüyorum..herkese haftasonunda iyi yarışlar

  15. Bende olmaz dedim zaten.Olsun demedim

  16. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    günümüz koşullarında ölmek o kadar kolay değil, baya çabalaması gerek pilotların 😀

  17. İnşallah sonu öyle olmaz töbe töbe….

  18. benim kadar kalbini ortaya koyan yok cümlesi, evet saçma olmuş o, haberi iyice okumamışım özüğr dilerim abdullah..ama massa ile ilgili söylediğinde bişi yok…dikkat edersen zırt pırt aracına güvendiğini söylüyor, asıl güvendiği şey aracı..ve, şu an puan avantajı sebebiyle, kovalayan kişi massa, o değil..bundan başka bir şeyi ima etmemiş.

  19. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Belki üslup olarak fazlaya kaçmış fakat pistteki tutumu ve davranışları verdiği beyanatlarla schumacher olmayı değilde senna olmayı arzuluyor belkide Muhammed Ali ….

  20. walla ben yanlış bişiy söylediğini düşünmüyorum, mümkün olduğu kadar nazik bir şekilde siyah tene sahip olduğunu ve bunun getirdiği bazı avantajlarını kimiyle kıyaslamış, o kelimeyi o yüzden kullanmış yani, siz ne sandınız:) bende ondan var ama kimide yok demiş yani, yalanmı?

  21. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    ''Gönülden yarışıyorum. Benim kadar kalbini ortaya koyan yok''öteki pilotlar kalplerini ortaya koyamıyorlar cünki gerek yok Hamilton warken ne gerek var :)…
    "…Geçmeyi öğrenerek büyüdüm, griding arkasından başlayarak savaşarak ve olabilcek en iyi yoldan geçiş yaparım. Bence bu konuda en iyilerden biriyim…"Bazı pilotları unuttu galiBa cok iLginç bu kadr iddialı olması 🙂 ve daha 2.sensnde
    "…Bence Massa dezavantajlı ve benimle baş edebilmek için çok çalışması gereken o…"OlabiLir maSSa'nın calısması gerekebiLir o calısırken sen bos duracaksn cünki sen en iyisisn :))) gercektende inanılmaz sözler soylemiş 🙂 bu kadar sözden sonra sanırım lewis artık her yrs en gerilerden baslar 🙂 maSSa calısr leWis yatar :)…Kalplerini orataya koynayan pilotlaRda artık akıLLanır 🙂 örnek pilot:LEWİS HAMİLTON 🙂

  22. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    süper yaa söyleyecek söz bulamadım abdullah çelik…:))

  23. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    havan batsin be ne
    cins biri missin sen
    ilk geldiinde cok sevinmisdim ve baya da iyi di
    ama kendini kral sanmaya basladi daha ikinci yillinda
    kendini bilmis bir pilot cok ukala

  24. peki;

    "… Gönülden yarışıyorum. Benim kadar kalbini ortaya koyan yok…"

    "…Geçmeyi öğrenerek büyüdüm, griding arkasından başlayarak savaşarak ve olabilcek en iyi yoldan geçiş yaparım. Bence bu konuda en iyilerden biriyim…"

    "…Bence Massa dezavantajlı ve benimle baş edebilmek için çok çalışması gereken o…"

    ve diğer herkesin dikkatini çeken iddialı cümle…

    bu kadar kibir normal değil bence. o diğer pilotların gönlünü nerden biliyor? en gönülden yarıştığını neye göre söylüyor? gönül ölçer falan mı varmış elinde? diğer pilotlar gerilerde mücadele ediyr diye gönülden mücadele etmemiş mi oluyor?

    gridin arkalarından geçerek gelirim demiş. şu ana kadar formula 1de kaç yarışta geriden başladı ve temiz bir yarış çıkardı?

    tamam kaliteli bir pilot, yetenekli ve belki de gridin en yeteneklisi. bunlara lafım yok ancak biraz da dur demesini bilmeli. ilerleyen yarışlarda olurda bir spin atıp yarış dışı kalırsa, herhangi bir pilot tarafından geç frenle geçilirse o zaman sorarlar adama..

  25. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Olabilir apo :))ama nyse bakaLım baska ne gibi acıklamalr gelicek :)) bencede kafa ii adamn yaa normalde bole bir acıklama yapmk istemz herhalde :))

  26. Abdullah hocam ne alaka yahu, hamilton mikrofonu gördü mü hemen konuşuyor ve çok konuşuyor, bu kısmını eleştirecekseniz eleştirelim ben de evet öyledir derim, ki sevmiyorum bu huyunu..ama ne hamilton bu röpostajında, ne de buraya yorum yapan hamilton severler asla diğer pilotları küçük görmedi..hayır yani röportajın neresinden çıkardın bu imayı anlamadım..bu arada, hamiltonun röportajının ilgili kısmının aslını okuyunca çok güldüm..ama diğer bi arkadaşın dile getirdiği gibi, bu onlarda doğal..alt yazılı filmerde mesela sık sık geçer bu ball kelimesi :))

  27. bence psikolojik tedaviye ihtiyacı var

  28. Yani bu açıklamaya bırakın kızmayı gerçekten insan gülüyor ya.Valla kafa iyimiş bunun ha..

  29. aslında çok küstahça bir açıklama ama altında yatan bir itiraf gibi,neden pistten biraz şüpheyle gelmiş nedenini biliyor çünkü hatalıydı hatasının karşılığını aldı.Ayrıca bu kadar saçmalamak için gerçekten kafasının iyi olması gerekir.Sen ne olmuşsun be adamım be..

  30. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    hahaha lewis kendini bi *** sanmaya basladi
    cok konusma cocuk dikat et de seni italya da kötü etmesinler
    sen kimsin ki kimiye onlari diyosun
    ben orjinal reportage yi dinledim
    iyiki burada biraz baska türlü yazmisl trf1 ekibi yoksa simdik her ferrari taraftari lewis e cok büyük laflar attardi
    kimi yi basina bella etti bence bu söyzleri ile

  31. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    :)) o kadarda kötü değilmiş:))

  32. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    ewt Abdullah çelik harika konusmussun ya 🙂 konusmaya biLe gerek yok yaw :)) 1-Hamilton gerisi yaLn :))

  33. ne kadar alçak gönüllü ve rakiplerine saygılı bir pilot(?).

  34. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    neyse argoya dönmeden bırakalım 😀 ama bunu her insan yapıyor. siz bi yabancı filimleri orjinal diliyle izleyin ne küfürler uçuşuyor 🙂 o zaman o filimleride izlemeyelim. neyse evet montoyanın o huyu hoşuma gitdiyordu açıkçası f1 i eğlenceli hale getiriyordu telsizden sövmelri ot gibi yarış izleyeceğime nascar gibi birbirine atışmaların olduğu eğlenceli yarışlar izlemeye yönelecek böyle giderse herkes. bırakın biraz hırslanalım. Burda kaç kişi tuttuğu takımın pilotu öndeki aracın hava koridoruna girdiğinde kendini kaybetip argo tezerruat yapmıyor ki

  35. çaylaksın hamiltonn o şikanı kesmeden doğru bi şekilde dönseydin acaba o kısa düzlükte gene geçebilecek miydin kimiyi o zaman görürdüm o erken fren geç fren hikayeseini ama boyunun ölçüsünü aldırırlar sen böle büyük konuşmaya devam et spada son şikanı arka arkaya dönüp te arkadakinin geçiş yaptığı oldu mu yarışta hiç

  36. ölümüne mclarenci arkadaşlar savunmaya geçmişler. ben argosuna birşey demiyorum. bu kadar iddialı konuşmasına diyorum açıkçası. diğğer 19 pilot bir naneye yaramıyor tek büyük hamilton, yani benim demek istemiş

  37. burak böcek avatarı

    hohohohoh that's what i am talking about diyen hamilton değil mi.hani cocuk gibi kahkaha atıp işte söylediğim bu diyen rakibini geçmek için yagmur duası yapan sözüm ona olgunlasmıs hamilton.sonrada basın toplansında haksız oldugu yerde kimiyi suclayan kim acaba.hamilton bıraksın bu tarz konusmaları

  38. Well, that's his driving, that's all. That is how he drives. If you don't have the balls to brake late then that is your problem!

    işte hami'nin söylediği. hiç te ''güveni yoksa'' dememiş aslında!!! bu, hami'nin değil, çeviren arkadaşlarımızın nazikliği ve terbiyesi..

  39. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Ben anlatamıyorum herhalde onlarda insan ve bunlar olabilir siz onları robot falan mı sanıyorsunuz yada sinirleri alınmış programlanmış insanlarmı sanıyorsunuz tabiki küfür taraftarı değiliz ama bunlar renk katan şeyler. Ben kimi nin ne parmak işaretlerini görmüşüm geçtiği kişilere yaparken yaw bırakın bunları bizde olsak yapardık kimse ben yapmam deyip savunma yapmasın şimdi:)

  40. forzaferrari avatarı

    arkadaşlar amma abarttınız biri nazik demiş bende bir şaka yaptım ne demiş o öyle diye.sizde tutmuş, schumi kimle evli, kimi ayyaş diyosunuz..

  41. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    ooowwww Hamilton'a laf yok :))) adam konusmus yaw 🙂 ama cok manyak konusmus kimi'ile beraber dolsamyamı basladı ne :)) sPa dan sonra 🙂 az kafası iiydi sanırım 🙂

  42. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    fuad tabiki onların özel hayatı ama ramazan kardeş resmen montoyayı destekledi küfür et diye ona dedim:D

  43. hayır, diğer pilotlar hep melek sanki..bi tek hamiltonun argosu mu koyuyor anlamadım ki..topluma örnek cart curt olayına gireceksek başka örnekler de var,şuminin arkadaşının nişanlısıyla evlenmesi, raikonenin sürekli ayyaş dolaşması.daha bir sürü pilotun bir sürü ,topluma kötü örnek olabilecek davranışı..yani lafı açıldı diye yazdım..ama tüm bunlar sporseverlerin gözünde asla bi işe yaramaz..onlar pilotları pistlerde görüyor pistlerde seviyorlar,

  44. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    ramazan kardeş resmen destekledin argo konuşmalarını… montoya küfür ediyo ne güzel…. bi aferin demediğin kaldı pes doğrusu yaa…! ne doğrumu yani bütün bunlar şimdi…montoya iyimi yaptı küfür ederek..!! onlar toplumun gözü önündeki kişiler ve diğerlerine örnek olmalılar, böyle bişey olurmu yaa….

  45. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    linki verde okuyayım sanki hepimiz böyle kibar düzgün konuşan insanlarız. sanki hayatımızda argo denen bi şey yok. o konuda montoya ya bayılıyordum telsizden bile küfredebiliyordu. ne olmuş yani f1 i monotonlaştıranda bu futbol neden seviliyor fultbolcular sinirlenebiliyor kavga oluyor bilmem ne. bırakında birbirlerine biraz argo konuşsunlar.

  46. forzaferrari avatarı

    hee çok nazik ''Eğer geç fren yapıcak kadar güvenin yoksa bu senin problemin'' orjinalini okusan dudağın uçaklar,valla nazikliğinden gözlerim yaşardı:)

  47. ron amcadan izin çıksa kova bende hızlıydım derde ne yapcan işte

  48. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Ha bide çok nazik biri olduğu kesin herkese çok teşekkür etmesini biliyor. minnettar hiç kimse sennanın kabrine gitmezken o ziyaret ediyor. Hala onu kartingte keşveden ve para yardımı yapan iş adamına gidiyor. bence o kadar da kötü biri değil biraz çapkın ama kim değil ki:)))

  49. forzaferrari avatarı

    hahahah ilahi hamiltn akşam akşam güldürdün beni, Allah da seni güldürsün:)

  50. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Sanırım size pısırık böyle sessiz pilot lazım. sorarım size rakibi gözünde büyüten ne kadar başarılı olur. Kendine güven rakibini yenebileceğine inanç zafere ulaştırır ve bunu sözleriyle ifade ediyor hamilton belkide grid de rakiplerini yenebileceğine en çok inanan bi sporcu. siz hiç raikkoneni arabasını överken duydunuzmu, ama bu çocuk araba sanki sevgilisi her konuşmasında arabasını övüyor ona güveniyorum aracımı çok iyi hissediyorum diyor. diğer pilotlarda bunu yapmalı. sürekli şikayet etmekle olmuyor

  51. keşke bizim diğer pilotumuz kova da benzer demeçler verebilse..tek bi kere ben hamiden daha hızlıyım dedi, sonrasında şakaydı diye ekledi :))

  52. tuhaf olmayın yahu..kendini beğenmeyenin, egosu olmayan birinin ne işi var o pistlerde :))

  53. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    bu kadar kendini beğenmiş başka biri görmedim….

  54. olayları kendi şartlarına göre değerlendirmek daha doğru olur..Hamilton, Raikonenin kendisine güvenmeyen bir pilot olduğunu söylemiyor,ortada hamiltonun raikonene kurallar dahilinde yol vermediği düşüncesi ile verilen bir ceza var..hamilton ise, raikoneni geçiş hamlesinin yol verirken kolladığı avantajdan değil, risk alarak geç frenaj yapması sebebiyle olduğunu ifade etmiş.Eğer Raikonen de o riski alsaydı, belki de lewis onu geçemeyecekti..ortada açık duran bir şey var, raikonen erken fren yaptı..hamilton da bunu söylüyor..kendi haklılığını ortaya çıkarmak için küçümseme olarak değerlendirilen bu ifadeyi dillendirmek zorunda..aksi taktirde, hayır ben kendime geçişten önce avantaj sağlamıştım demesi gerekecekti..yarıştığı pilotları küçümseyen bir ifadesini bulamadım ben bu haberde..sorun kendisine güvenmesi ise, sorarım size, hangi pilot kendisine güvenmiyor?

  55. aslında herkesin kendine has bir tarzı var. raikkonen kazansa da kaybetse de soğukkanlı ve ağır durur. felipe üzülür sinirlenir mutlu olur duygularını hemen belli eder, hamilton da çoğu zaman rakiplerine karşı fazlaca meydan okuyucu olur.. bu onların yapısı, saygı duymak lazım. ama hamilton da rakiplerine biraz saygı duymalı mı? bence evet. sonuçta hepsi seçilmiş insanlar ve yetenekleri var..

  56. Force india sürmüyor konuşacak tabiiki zoruna giden okumasın.Bu bir mücadele,bizde üstün tarafız hele bi sezon bitsin kimleri yendiğimizin uzun bi listesini yazacam buraya….

  57. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Muhammed Ali yi aranızda belki izleyen olmuştur. ne yapardı ringde rakiplerini sözleriyle yıkıyordu bu bi psikolojik taktiktik her büyük sporcu bunu yapar rakibini moralmen çökertmek çok önemlidir onu yenmek için. işte Muhammed Ali 57 karşılaşmadan 2 mağlubiyetle ayrıldı spordan. Bunu şumi de yapardı, Alonso da senna da, Bence kimi ve massa da yapsın hırsı olmayan bi sportmen ne kadar kazanma azmi olurki, rakiplerini küçük görmeden onlara göz dağı vermelisin.

  58. ''Gün sonunda diğer sürücüler gibi bende pisti hiç bir zaman terketmem eğer çok gerekli bir durum olmazsa. Bu yüzden kazayı önlemek için pistten ayrıldım. Eğer Valensiya'daki gibi duvar olsaydı oldukça tehlikeli olurdu.''

    çok gerekli bir durumdan kastı ne acaba? mesela son yarışı şampiyonluk belirleyecek olsa, aynı durumda pistten ayrılmaz mı ki? daha da açığı çarpışmak gerekse çarpışırım mı diyor?
    bu açıklamaların benzerini kanada'daki sıralamaların akşamında duymuştuk. bu kadar güven de insana zarar verir.

  59. menekşe  duman avatarı
    menekşe duman

    hamilton ne kadar yarış kazanırsa kazansın gerek podyum sonrası basın toplantısında gerekse şimdi yapmış olduğu konuşmalar onu itici yapıyor.çelişkilerle dolu absürd demeçler de veriyor zaman zaman. saygınlık kazanmak istiyorsa rekABet içerisinde olduğu pilotlara saygı duymayı öğrenmeli.

  60. tolga soydan avatarı

    egosu bu kadar yüksek bi insan görmedm hayatımda.wala ağzımdan kötü şeyler çıkıcakta işte kurallar.kimi ve massa özellikle kimi nasıl sessiz kalıo anlamıorm.yani ben olsam bilemiorm kesnlikle çok daha sert olurdm

  61. "Eğer geç fren yapıcak kadar güvenin yoksa bu senin problemin!" yazıklar olsun Raikkonene söylediği lafa inanamıyorum.Ve hiç yakıştıramadım nerde geçen seneki hami nerde buseneki hami.Nefret Ediyorum sen ve senin gibilerden.!!!

  62. tolga soydan avatarı

    kiminin erken fren yaptığı tek bi yer vardı.zaten lewisde söyledi bunu basın toplantısında.ferrarinin yağmurda ii olmadığını herkes bilio.schumili dönemin 2006nın çin ve macaristan yarışlarını hatırlayın ferrari çok kötüydü.mclaren yağmurda çok daha ii.2006 daki çin ve macaristanda kimi galibitleri kaçırmıştı.birinde kaza diğernde arıza yaşamıştı.

  63. tolga soydan avatarı

    bu kadar kendini beğenmiş bi insan görmedm hayatımda.insan bari biraz rakiplerine saygı gösterir.sonuçta senden çok daha fazla senedir F1 içinde olan insanlar bunlar.yok kimi geç fren yapamıomuş massanın bana yetişmesi zor yani cidden ilgnç buldm.bu açıklamalarıyla insanların gözünde küçüldüğünü düşünüorm

  64. ben kendine güven derim ama burda biraz aşırı olmuş :))

  65. yok yok. önceden alonsoya kibirli derlerdi diğer takımLARın taraftarları bu şekilde konuşmalar yaptığı için. bakalım buna ne diyeceksiniz? cesaret, yetenek, kendine güven? …

  66. onlarda normal aslında bizim burda argo oluyor 😀

  67. yani bayagı argoya kaçmış lewis.

  68. aslında o bölüm kırpılmış biraz eğer tam anlamıyla çevirilseydi bazı arkadaşlar yanlış anlıyabilirdi 😀

  69. "Eğer geç fren yapıcak kadar güvenin yoksa bu senin problemin!" owww… fena demiş hamilton :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir