Raikkonen, Spa'da Son Tur Pite Girecekmiş

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Belçika’da kaza yapmadan önce son tur pite girmeye hazır olduğunu belirtti.

Ferrari pilotu son anda yağmur bastırmadan önce yarışın büyük bölümünü lider götürdü ancak son bölümde kaza yaparak yarış dışı kaldı.

Pist çok ıslak olduğu için bazı pilotlar son turda, Nick Heidfeld ise 2 tur kala pite yağmur lastikleri için girdi.

Raikkonen "İçeriye girecektim ancak son 100 metreyi gidemedim. Lastikleri değiştirmek için geliyordum ve muhtemelen işe yarayacaktı ancak oraya ulaşamadım." dedi.

Fin pilot yarışın ardından verilen ceza ile ilgili tartışmalara ise girmek istemedi.

Raikkonen "Bir çok şey konuşuldu ancak gerçekten buna dahil olmak istemiyorum."

"Orada olaya dahildim ve herkes kuralları biliyor, eğer bir şeyi yanlış yaparsanız her zaman karşılığı vardır ve bu sefer karar sonunda verildi."

"Bazen dğru ya da yanlış demek zordur ancak tüm şeye dahil olmak istemiyorum. Açıkçası herkesin 2 farklı görüşü var, bazıları sever bazıları sevmez. Hayat böyle."

"Kurallar vardır, bunları FIA bilir, kararları alan kişi ben değilim. Kurallar, kararları verenler içindir. Ben avantaj sağlamadım ancak sonuç olarak benim hatamdı. KAzanmak istedim, bu bana yaramadı ancak yarış bu ve kurallrda böyle." dedi.

Hamilton, Belçika’da Raikkonen’in yağmurda yavaş olduğunu söyledi bugün yaptığı açıklamada.

(Bu bölüm Lewis Hamilton söyleşisinde bulunuyor)

Raikkonen bu yorumlardan etkilenmemiş gibi görünüyor.

Raikkonen "Bunu umursamıyorum. Dediğim gibi onun herhangi bir şey üzerinde düşünceleri farklı olabilir ancak ilk virajda böyle olmadı. Bu şikanı kestiğinizde olur ve ya avantaj sağlarsınız ya da sağlamazsınız."

"Oraya bir duvar koyarsanız oradan 1. sırada çıkamazsınız, olanlar ilk virajda olanlardan çok burayla alakalı." dedi.


Yorumlar

  1. Erhan Zambak avatarı

    Geçen haftaki yarışın en büyük kazananı Heidfeld'di çünkü cesur bir kararla yağmur lastiklerini taktı ve ikinci oldu.Ben aynı şeyi Massa'dan da bekledim(daha doğrusu o sırada Nick ve Fernando'nun lastik değiştirdiğini bilmiyordum sadece kendi fikrimdi).Çünkü Massa o sırada rahattı ve geridekilerden de bayağı bir uzaktı.Yağmur esnasında gördük ki pilotlar kuru hava lastikleriyle yaklaşık 40-45 saniye yavaştılar.Pite girip 25 saniye civarında zaman kaybetmek son bir iki turda tur başına 30-35 saniye avantaj anlamına gelecekti.Bunu Heidfeld ve Alonso yaptı ve istediklerine ulaştılar.Kimi ve Lewis pozisyonlarını kaybetmemek için girmediler ancak dediğim gibi durum Massa için farklıydı ve eğer sondan ikinci tur girseydi yarışı ''normal şartlarda'' birinci bitirebilirdi ve bence aynı durumda Hamilton olsaydı bunu yapardı…

  2. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    gecebilirdi,, çünkü o zmn lewis rahat olmucaktı son turdaki gibi we hata dahi yapabilrdiii… 😉

  3. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    ewt aLonso_ aynen oLe 🙂 ama vetteL iLe arasndaki oLan fark süperdi :)))

  4. alonso 3. sırada girdi 8. çıktı.sonra 4. lüğe kadar tırmandı. son turda kimi girseydi ne olurdu. nick daha önce girdiği için onun arkasında çıkma ihtimalide olabilirdi. ama en azında yarış dışı kalmazdı

  5. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    yaa bence grseydi kaza yapmasaydı değişik olabilirdi 🙂 aLonso'da son turdagirdi ve 8.sıradyken 4.sıraya cıktı :)rai 1.olurduu :))) saka tabi 🙂

  6. kusura bakmayın beyler o son 5 tur yağmur hafif başlamıştı doru söylüyorsunuz küçük bir yağmur okdr avantaj sağlamaz ama bir varsayımdı.güzel yarış oldu.

  7. 4 tur kala girince matematik yapmaya gerek varmı 😀
    Bilgilen. yağmur kac turda etkiliydi
    2 tur kala giren hei kac sn avantaj sağladı
    OK.

  8. 4 tur kala massayı soksalardı o zaman. hepsini tokatlaya tokatlaya geçerdi. 4 tur kala pite giren mi vardı? yağmur mu vardı… nereye pite giriosun. ayrıca raikkonenin lewisten atak yediği tur yağmur başlamamıştı. Geçildiği turda başladı. Atak yemeden önceki tur kimi 2. sektörde 1,5 saniye yavaş döndüğü için atak yedi.

  9. Enes ve power küçük bir matematik yapalım..Raikkonen 4 tur kala pite girseydi 30 sn açılmış olsaydı.kesinlikle yetişirdi ki geçme şansı bile vardı.çünkü haminin son turda 40 sanıye kaybettiğini düşünürsek.nekadar temkinli gitsede önceki turlardada 20 sn kaybediyordu zaten

  10. gizem birik avatarı

    wayy kimi bu kadar uzun konuşmuş haa

  11. nasip deilmiş kimicim napcan:)))

  12. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    ucu ucuna yetişebilirdi gibi sanki… tabi bu onada bağlıydı… ama bunların hiçbir anlamı yok artık olan oldu…

  13. ne yapmaya başlayacaksan yarın ilk antremandan itibaren başlasan iyi olur

  14. pite girse lewisi geçeceğini mi düşünüyordu. yapmasın 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir