Lauda, Mercedes’in Başarı İçin F1 Bütçesini Arttırdığını Kabul Ediyor

yazar:

kategori:

Niki Lauda, sporun tepesinde ki takımları yakalayabilmek için Mercedes’in Formula 1’deki bütçesini arttırdığını kabul ediyor.

Diğerlerinden daha güçlü gözüken güç ünitesiyle sezonu domine edebilecek bir görüntü çizen Alman markasının yeni V6 motorunu geliştirmek için 500 milyon euro harcadığı konuşuluyor.

Alman gazetesi Welt rakamın çok yüksek olduğunu söylesede takım patronu Lauda Mercedes’in daha çok harcamak için karar verdiğini söylüyor.

“Bütçe kısıtlama anlaşmasına göre bir bütçeyle hareket etmek önümüzdeki en büyük engellerden biriydi, çünkü bu anlaşmaya saygı duyulmuyordu. Mercedes yönetim kurulu, sahip olduğumuz kaynaklara rağmen savaşıp kaybettiğimizi anlamıştı, açıkça Redbull, Ferrari, Mclaren gibi takımlar anlaşmaya uymuyordu.”

Welt gazetesi Alman takımın hala Ferrari ve Redbull’dan daha az harcama yaptığını ama artık yapabilecekleri daha fazla şey olduğunu belirtti.

Sonuç ise Mclaren sürücüsü Jenson Button’ın herkesten 1 sn hızlı olarak değerlendirdiği 2014 yılının otomobili W05’ti.

Bunun yanında testlerde iyi bir görüntü çizen Williams takımının pilotuda aynı görüşte.

“Cuma günü attıkları turlara baktığımızda, sahip olduğu yakıt yükleri farketmeksizin çok hızlılardı.”

Felaket gibi geçen kış testleri sonrasında Redbull, Melbourne’de tekrar oyuna dönmüş gibiydi. Buna rağmen takım patronu Christian Horner hala Ferrari ve Mercedes ile aralarında büyük bir fark olduğunu söyledi.

Force India pilotu Nico Hulkenberg ise aksine Redbull’un söylediklerinden daha hızlı olduğunu düşünüyor.

Speed Week’e konuşan Hulkenberg: “Bana göre Redbull Mercedes’in hemen arkasında ve inanılmaz hızlılar.”

Alman sürücü Daniel Ricciardo’nun derecesinin ise sürpriz olmadığını söyledi. Ve görünüşe göre Redbull yavaş yavaş sorunları kontrol altına alıyor.


Yorumlar

“Lauda, Mercedes’in Başarı İçin F1 Bütçesini Arttırdığını Kabul Ediyor” için 2 yanıt

  1. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    button’mu karar veriyor kimin ne kadar hızlı olduğuna herkes kafasına göre yorum yapmış bir diğeri redbull hızlı diyor , horner biz yavaşız diyor.

    Site yönetimide kalkmış kendi yorumunu koymuş; sonuç olarak 1 saniye hızlı w05, kaynak button. 😀

    sanki herşey netleşmiş gibi, neyin sonucu bu. Sonuca daha çok var.

  2. 2 gündür scuderia ferrari sitelerinde live timing ve ortalama top speedlere bakıyorum, williams, mercedes ve mclaren 2. sektörde 300’ü geçiyor. Ferrari henüz 300’ü göremedi ve Alonso’nun son sektörde cuma 1. antrenmanda 298’i var 2. antrenmanda 3. sektörde 296 km’si var.
    Ferrarinin 2. sektördeki rekoru 292 km/h. Massa’dan 12 km fark yemiş. Ferrarinin sorundan ziyade ihtiyatı şu; motoru tam güçte çalıştıramamak. Mesela Red Bull’unda ortalama top speedi ferrari kadar. Ama bu Renault motorunun tam gücünü yansıtıyor. Çünkü zaten Mercedesten 10-12 km düşük hızda olacağı biliniyordu bunu aerodinamiyle farkı azaltmaya çalışıyorlar. Ferrarideki sorun şu; ilk yarışta motor gümletmemek uğruna mercedes kadar tam güç açmamışlar. Yoksa 340 yapan Alonso nere Massadan 12 km buttondan 13 km düzlük hızı farkı yiyen Alonso nere? İlk yarışta motoru anladıktan sonra tıpkı cuma günü kirli pistte 1.31.840 yapıp 2 tur sonra 1.31.954 yaptığı gibi yine en hızlı turları atabilecek ferrari var. Ben yarış konusunda hiç endişelenmiyorum. Araçların kalkışında güvenlik aracı mutlaka olur, Renault motorlular oldukça yavaş kalkacaklar, Alonso 4. sıradan başlıyor gibi düşünün. Raikkonende 8. sırada gibi düşünün muhtemelen Alonso podyumda Raikkonen ilk 5’te olacak. Bakalım sadece 7.30 saat kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir