Massa’dan Kobayashi’ye Ceza Çağrısı!

yazar:

kategori:

Felipe Massa, sezonun ilk yarışı Avustralya’da daha ilk virajda yarış dışı kalmasına sebep olan Caterham pilotu Kamui Kobayashi’ye ceza verilmesi çağrısında bulundu.

İlk viraja girerken Kobayashi, frenlemede çok geç kalınca Massa’nın arka tarafına vurdu ve iki sürücü ilk virajda yarış dışı kaldı.

Avustralya’ya büyük umutlarla gelen Massa, yaşadığı bu kaza nedeniyle çok kızgın

Massa “Birisi bana çok sert bir şekilde vurdu. Startta her şeyi kontrol altında tuttuğumuz için bu gerçekten çok kötü bir şey.”

“Çizgimde çok güvenli bir şekilde ilerliyordum ancak Kamui her zaman bu şekilde şeyler deniyor ve yine deneyecektir.”

“Startta bu şekilde 50 metre kala fren yapamazsınız. Bunun, Grosjean’ın Spa’da yaptığı çılgın starttan hiç farkı yok.”

“Umarım ona sert bir ceza verirler çünkü böyle şeyler yapamazsınız.” dedi.

Bu olay yarıştan sonra incelenecek.


Yorumlar

“Massa’dan Kobayashi’ye Ceza Çağrısı!” için 5 yanıt

  1. millet öküz, araç sürmeyi bilmedikleri için viraja gelirken frenleyip yavaşlıyor ve dönüyorlar. bir tek kobayashi akıllı ya, fren yapmadan ilk virajı dönüp gidecek.. 16. sıradan kalkan pilot, 9. sıradan kalkan pilota duramayıp olanca gücüyle vuruyorsa, düşünün artık ilk viraja gelirken adamdaki kafa yapısını..

    bir adam, adam olmaz mı; evet olmaz. böyle gelir böyle gider. ilk de değil, şerefsizim son da olmayacak. yok çünkü, bu kadar. yazık böylesi çapsızın tekrar f1’e dayatılabilmesi için toplanan onca paraya. yine geldi, ben geldim hoşgeldim partisinin ilk kurbanı massa oldu. bakalım sıradaki kim olacak. grid cezası verilecekmiş. lan zaten adamın kendine hayrı yok, son sıradan başlayacak yarışa. cezayla birlikte denizden yüzerek mi çıkıp gelecek sepang startına? bu mudur bu hareketin karşılığı? bunun gibi tiplerin yaptığı bu tür olaylar kaza filan değil, bildiğin açık seçik hırsızlıktır. emek hırsızlığı.

    çok yazık oldu, tahmin ettiğimiz gibi williams kuru zeminde tavuk keser gibi araç geçti. 9. sıradan başlayan felipe elini kolunu sallaya sallaya podyuma çıkardı, ki tahminim hamilton’un yarışdışı kalmasının ardından rosberg’in arkasında 2. sırada bitirmesi işten bile değildi. 15. sıradan kalkan bottas’ın nasıl parkta yürür gibi yükseldiğini gördük, bottas becerikli bir pilot olsa bugün podyum çok muhtemeldi,en kötü 4. sırada bitirebilirdi yarışı.

    hem çok kızgınım hem de üzgün. williams, mclaren ferrari mercedes gibi dev bütçelere ve kaynaklara sahip bir firma değil. ferrari mclaren red bull gibi takımları her zaman böyle zayıf yakalayamazsınız. gelişim yarışında bu takımlar elbette arayı açıp uzayacaklar, bu esnada toplanan her puan ve alınan her galibiyetin podyumun vs. çok büyük önemi var. yazık oldu kaçan bu inanılmaz fırsata. aracın süper dengesi ve (mercedes hariç) diğer araçların henüz tam anlamıyla hazır olmadığını gördüğümüz şu günde, felipe’nin daha 200mt. gitmişken yarış dışı kalması ve 0 çektiğini görmek çileden çıkarıyor.

  2. Önümüzdeki yarışa çıkmasın olsun bitsin.10 sıra versen ne olacak.
    Adam sanki f1 oyunu oynar gibi dalıyor.

  3. Williams’ın gerçekten iyi olduğunu bugunde gördük. Bottas gerçekten güzel bir yarış çıkardı araçta buna cevap veriyordu..Lastiği patlamasına rağmen tekrar Raikkonen’i yakalayıp 2 sıra üstüne çıktı..

    Ki biliyoruz, kendisi yarışa 15. sıradan başladı..9.sırada olan Massa için işler daha iyi olabilir miydi, gayet mümkün ancak startta yaşadığı talihsizlik için sinirlenmesi çok normal..Bütün kış yapılan çalışmalardan sonra ilk yarış, dolayısıyla il puanlar ve dolayısıyla aracı ilk kez yarış içinde deneme fırsatı olmadı..

    Massa umarım sonraki yarışlarda daha şanslı olur..

    Williams kuru zeminde cidden podyumu zorlar gibi göründü.

  4. vw-tdi-power avatarı

    1.5 yıl aradan sonra startı unutmuş sanırım, yapma Kamui, sakin biraz, Sauberde değilsin artık, bu arabanın çapı belli 🙂

  5. Kobayashi’ye artık bir dur denilmesi lazım. Hem kendini hem yarışını en önemliside karşı tarafın yarışını berbat ediyor. Açıkcası bu şekilde devam ederse pilotların can güvenliği yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir