Webber: "Cezaya Açıklık Getirmek Kolay"

yazar:

kategori:

Pilotlar Birliği (GPDA) sorumlusu Mark Webber, Spa tartışmalarının tekrarlanmasını engellemek için sürüş adabı kurallarını aydınlatmanın kolay olacağını düşünüyor.

Cuma akşamı verilecek brifingde pilotlar, Charlie Whiting ile bu konuyu tartışacak ve Webber, sorunu tarif etmenin kolay olduğunu düşünüyor.

Webber: "Çok açık oludğunu düşünüyorum. Bütün yapmanız gereken, gelecek virajda eski konumuna geri döndüğünden emin olmak"

"Buraya, Monza’ya benziyor. İlk şikanı kaçırırsam, arkama düşen adama yerimi geri verirsem, hemen kuyruğuna geçersem ve ikinci şikanda atak yaparsam…. Eğer ilk virağı es geçmeseydim asla ataz yapamazdım"

"Bunun sonrasında kesinlikle ceza almlıyım ve Lewis’in yaptığı da tam olarak bu"

Webber ayrıca, Hamilton’a Spa’da verilen cezanın, atak yapmada pilotları caydıracağı yönündeki düşüncelere de katılmıyor.

Webber: "İnsanları geçtiğiniz için ceza almazsınız. Lewis, sadece yaptığı hareket yüzünden ceza almadı. Bir önceki virajda avantaj kazandığı için ceza aldı."

"Zaferi kaybettiğinde bir parça şaşırmıştım ama bunun yanında eğer Eau Rouge’de (Raikkonen’i) geçmiş olsaydı, bahsi geçmeyecekti. Ama böyle düşünmek ve olayın ardından konuşmak çok ama çok kolay"

"Bir önceki virajda şikanı kaçırdığı için La Source’de atak yapmada açık bir şekilde iyi bir konumdaydı. Start-finish düzlüğündeki hızlar önemsiz. Çünkü eğer bir önceki şikanı kaçırırsanız, sonrasında Kimi’nin tam gazda olmasından başka seçeneği yok ama Lewis, bir sonraki virajda atağını ayarlabilir"

"Bu yüzden, bir geçiş hamlesine teşebbüs etmek, onun için çok daha kolay oldu."


Yorumlar

  1. burak böcek avatarı

    bu konu hakkında artık yorum yapmıcam.katılan katılır katılmayanda inşallah satasmadan gorusunu bellı eder.kımın ne ayzdıgı deıl aslında suankı durum onemlıdır.daha temyzı var o yuzden bu kadar aglamayın belkı lehınıze doner durum nede olsa aglamayana (tits)yok

  2. burak böcek avatarı

    ayrıca koca mclarende calısan birisininb bize öyle demedıler dııp bunun bır kural ıhlalı oldguunu bıle bıle boyle davranması cok komık.aciz mi bu adam doguru yanlısı anlamıyor mu.onlar kopruden atla dese atlıcak mı.ne guzel masumca kıvırma olaydan sıyrılma çabaları.ksuura bakmayın arkadaslar ınsan gibi yazıcna anlamıyorsunuz da biraz sivri dil kullanıyorum bende.martin whitmarsh topu tut hadi topu at martin

  3. burak böcek avatarı

    evet fuad kaya ben yazmaya devam ederım sen ıse aglamaya devam et.mazur gormuyorum ben sadece dusundukleırmı soyledım.hadı işine gelıyorsa.surda muhabbetı cırkınleştirmedne yazan bırı olursa kuyrban kesıcem zaten.sen ıstıyorsun ben hamılton haklı fıa haksız dıım dımı.acıklama yapmısım böle dusunmus olabılır haklem demısım.anlayana davul zurna saz anlamayana cubuk s..ksan az

  4. Burak böcek, yani fianın whitmarsı yanıltması olayını mazur görüyorsun? :))) sen yazmaya devam et

  5. bir olayın üzerine bu beceriksiz konuşmassa deve kesicem walla. :))))

  6. burak böcek avatarı

    ihlal yapılır kural çiğnenir ceza alınır.fia 89-90yıllarında çok köklü etik değişiklikler getirdi formula1e.bunda öncu olan kaza senna prost suzuka kazasıdır.yapılan radıkal değişikliklerle avantaj saglama kasıtlı çarpma vesaire durumları engellemek pilotları ve sporcuları f1 ahlakına uydurmak ıcın bu kurallar alınıyor.elbette elimizde butun kuralları yazan bir kitap yok.genel kanı budur.ısrar etmenın manası yok

  7. burak böcek avatarı

    olayı belkı o an tam goremedıler netıcede 2-3tur kala olan bır olay dataları goruntulerı ıncelıcekler.goz kararı bısey dıyemezledı belkı.ve 5-10tur kalsaydı ceza yarıs sırasında verilirdi.böylesı daha saglıklı olmus olabılır.

  8. fia yetkililerin olayın hemen ardından whitmarsa sorun yok demelerine ne demeli peki?

  9. burak böcek avatarı

    artık herkes görür gerçekleri diyeu muyorum.sürekli fia ferrari yok hakkımızı aldılar yok kalbimizden alamazlar lafları tekrarlanmaz umarım.hani biz burda yorum yazarken ingiliz agırlıklı f1 çevresi cezaya karşı cıkınca onlar en ıyı bılıyor tartısma bıle olamaz denmıstı.şimdide butun pılotlar ceza kousunda hemfikir.yapılan hatadır denılıyor.demekkı bu ısı yarısandan daha ıyı kımse anlayamaz.bu konunun benceside olamaz.temyize gidildi ancak bu cocuk oyuncagı değil.artık daha fazla söze gerek var mı bilemıyorum.umarım her cezada itiraz eden bizler su yorumlardan sonra biraz dusunuruz

  10. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    webber hep mclaren alehine demec veriri bunu bilmeyen kalmadi :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir