Toro Rosso'nun Ayakları Yere Basıyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’e göre Scuderia Toro Rosso, son bir kaç yarıştaki etkileyici formlarına rağmen tutkularını kontrol altında tutuyor.

Alman pilot ve takım arkadaşı Sebastien Bourdais, son iki yarışta 9 puan toplarken Toro Rosso, klasmanda Williams ile 7.liği paylaşır hale geldi. Bunun yanı sıra kardeş takımları Rd Bull’dan sadece 8 puan gerideler.

Ama Vettel, geçen yarışlardaki güçlü temponun, sezonun geri kalanında da işlerin aynı şekilde devam edeceğinin garantisi olmadığını söyledi.

Vettel: "Ayaklarımız yere basmalı. Son iki yarışta bu kadar güçlü olmayı bekleyemezdik. Burada (Monza) tekrar o kadar güçlü olmak için mücadele edeceğiz ama tabunu hemen bekleyemeyiz"

"Uzun bir hafta sonu olacak. Hava hakkında bir şey bilmiyoruz. Biraz yağmur tahminlerinin olduğunu olağan dışı bir durum. Sonuçta kimi geçersek geçelim, alabildiğimiz en fazla puanı elde etmeye çalışacağız"

"Güçlü bir pakedimiz olduğuna inanıyorum ve potansiyelimizin de olduğunu inanıyorum. Bu yüzden, bunu son bir kaç yarışta kullanmak bize bağlı. Bu pist çok özel. İyi bir hazırlıkla iyi bir test geçirdik. Bu yüzden ne yapabileceğimizi bildiğimizi düşünüyorum"

"Açıkçası zor ama bu diğerlerine bağlı. Eğer herkes yavaş giderse, yarışı kazanırız, sorun yok. Ama tekrar ilk 10 için mücadele etme şansızmı olacağını düşünüyorum"

Bourdais’in, yeni aero paketin ardındna STR3’ün hakimiyetini eleştirmiş ve sürüş stiline uygun olmadığını söylemiş olmasına rağmen Vettel, benzer sorunlara sahip değil.

Vettel: "Belki çok fazla hissetmedim. Aracın sürüş için iyi olduğunu düşünüyorum. En önemli şey, son yarışlarda gördüğümüz gibi araç potansiyele sahip."

"Limitlere yakın gittiğinizde her şey daha zor olur. Burada 0,1 veya bir kaç 0,01 bulmak için çalışıyorsunuz. Bu yüzden çaba gçstermelisiniz. Bazen aracı kaybedersiniz veya araç gevşer. Ama bu sadece özel bir aero paket değişimine bağlı değildir"


Yorumlar

  1. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Toro Rosso'nun ,Vettel gittikten sonra da bu başarının devam etmesini,2009 da başa güreşen takımlar arasına katılmasını umuyorum.

  2. son zamanlarda hiçte fena değiller.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir