Mclaren, BMW, Honda ve Williams KERS'i Piste İndiriyor

yazar:

kategori:

Auto Motor Und Sport, BMW Sauber’in ilk testlerde yaşadığı elektrik şokundan sonra tekrar KERS’i test edeceğini söyledi.

BMW’nin yanında Mclaren, Honda ve Williams’ın da KERS’i test edeceği belirtildi.

Mclaren’in ilk KERS testlerinde Gary Paffett ve Pedro De la Rosa’nın kokpitte olması bekleniyor.

Ancak Whitmarsh uyardı: "Prototip çok ağır. bir sonraki versiyon çok hafif olacak."

BMW Sauber de yine Christan Klien KERS çalışmalarını sürdürecek.Honda’da Alex Wurz’un kokpite geçmesi bekleniyor ancak Davidson da testlerde bulunacak.

Williams’da farklı olan KERS sistemini ilk kez piste çıkaracak. Williams enerjiyi saklamak için normal akü yerine çarklar kullanacak.

Bu arada diğer haberler Renault ve Toyota takımlarının KERS’i 2009 Ocak ayında kullanacakları yönünde.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    BMWnin ,Williamsın ve Mclarenin KERSi bağımsız hazırladıklarını biliyorum fakat diğer takımlar Ferrarininde sponsoru olan Magnetti Marelli ile ortak hazırladıklarını duymuştum ….

  2. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    daha önceki bu konuyla ilgili yorumlarimda yazmistim McLaren hazirdir diye hatda ferrari de hazir cünki sesleri cikmiyor demistim ama ferrai konusunda yanilmisim bakalim mclaren in ki nasil calisiyor bende merak ediyorum cünki bu konuyla ilgili mclaren tarafindan hic bir yorum yapilmadi olumsuz veya olumlu ..

  3. McLAREN TEAM avatarı

    mclaren nin elektronik gücü ve mercedes in mekanik gücü birleşince eminim başarılı bir sistem kurulacak..ferrarinin bu sistemi dışarıdan temin edecegini düşünüyorum ..toyota,honda,bmw,renault zaten oldukca iştahlılar ama sezon ortasına kadar yine problem yaşayacaklarını düşünüyorum nedeni euro paketin hazırlanması..ferrari mclaren bu konuda çok problem yaşamazlar..

  4. MagicAlonso avatarı

    Özellikle toyata gibi bir takıma işi zor demek yanlış çünükü toyata yıllar önce kers sisitemini yol otomobillerinde kullanmış ve geliştirmiş bir markadır kendilerine güvendikleri ve bazı şeyleri gizlemek isteikleri için muhtemelen ocağa kadar bırakmak istiyorlardır

  5. Renault ve toyotanın işi biraz zor gibi seneye ocak ayında ilk kez indireceklerse..Williams ı kutlamak lazım bu konuda…ferrariden ses yok…

  6. Evet beklediğimiz haber sonunda geldi.Prototip ağır denildiğine göre mclaren kuralların sınırını zorlamayı amaçllıyor olabilir.Tam kw alabilmek için fazla akü kullanmış olabilirler.
    Ben toyotayıda önlerde bekliyordum ama 4.lüğe önem vermeleri gerektiği için arkaplanda tutmuş olabilir

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclaren sessiz sedasız yapmış hemde prototip olarak üstelik diğeri için de hafif diyor yani o da hazır güzel haber ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir