Massa: “Williams 2. Hızlı Takım Olabilir”

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Avustralya GP’deki performansların ardından Williams’ın Mercedes’in ardından ikinci hızlı takım olabileceğini söyledi.

Williams Avustralya’da Bottas ile 5.lik almasına rağmen FW36’nın hızı ortadaydı.

Massa “Yarışta Mercedes’le mücadele etmemiz imkansız değil. Mclaren’e bakarsak onlar iyi yarış çıkardılar. Heri ki araçla iyi puanlar kazandılar ve şampiyonada liderler.”

“Avustralya bizim her iki aracımızla Mclaren’in pozisyonunda olabileceğimiz  bir yarıştı. Belki şampiyonada biz lider olabilirdik.”

“Artık her şey mümkün. Diğerleriyle bizi kıyaslarsak şu anda Mercedes çok hızlı ancak Mercedes’in ardından her şey açık. Hemen arkasında olabiliriz.” dedi.

Massa Avustralya hafta sonunda downforce eksikliği yaşadıklarını, arka çekişin zayıf kaldığını ve kötü şartlarda hızlarının eksik olduğunu söyledi.

Massa “Dürüst olmak gerekirse araçtan çok mutluyum. Şu anki performansımızdan oldukça memnunum.”

“Ancak gelişmemiz gereken çok şey var. Her zaman kötü şeyleri düşünürsünüz. Bu kötü şeyler yüzünden sıralamalarda çok sıra kaybettik.”

“Bu yüzden araçta geliştirebileceğimiz çok alan var. Takımı gelişmek için gerçekten zorluyorum ve daha hızlı, daha rekabetçi olacağımızdan eminim.”

“Yapılacak çok iş var ancak bulunduğumuz yere bakarsak oldukça iyi bir başlangıç yaptık.”

“Araç kesinlikle yarışta sıralamalara göre daha rekabetçi.” dedi.


Yorumlar

“Massa: “Williams 2. Hızlı Takım Olabilir”” için 12 yanıt

  1. Yusuf Hitay avatarı

    maldonado hangi takıma geçse o takım kuruyor.

  2. Maldonado ve Massa, ikisi de hak ettiklerini buldular gibi…
    Massa nın yarışta Alonsoyu geçmesi enteresan bir sahne olacak, tek söyleyeceğim Alonso daha ne yapsın…

  3. yarışı bugün izleyebildim. bottas’ı çıkarırsak izlemenin manası yoktu.
    mercedes bu sefer oldu bence. gerçekten diğerlerinden 1 sn hızlılar. tek soru işareti dayanıklılık.
    diğer taraftan beni ilgilendiren kısıma gelirsek;
    williams gerçekten çok dengeli bir araç yapmış. geçen yıldan beri yenilenen teknik kadronun olumlu yansıması bence. mercedes motoru diğerlerine göre avantajlı evet ama öyle ahım şahım bir fark olduğuna katılmıyorum.
    bottas son derece kendine güvenli sürdü. geçişlerini izlemek zevkliydi. massayı da sabırsızlıkla bekliyoruz.

  4. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    massa hak ettiği hızlı bir araca kavuştu bu sefer Fernando Alonso Diazın hakkında gelecektir

  5. Bbi şey dikkatimi çekti.williams ın araç üstü görüntüde düzlüklerde 8. Viteste yüksek devirleri ğördüğü ve ferrarinin 8.vitese bile cıkmadığı. Bu olay vites oranı sabitlemesinden dolayı yüksek hız gerektiren pistlerde sıkıntı yaratabilir gibi geldi.

    1. Mercedes motorlarını kıyaslamak lazım. Dediğin gibi Williams kısa oranlar belirlemiş olabilir.

  6. Mercedes takımı bu yılı domine etmiştir, bize de ikinci ve üçüncüleri tahmin etmek düşmektedir. Williams da bunlardan biri olsun, böyle bir dominasyon karşısında ne değişir..

    1. Ben özellikle Mclarenin ciddi bir tehdit olabileceğini düşünüyorum.ilk 3 4 yarıştan sonra Mercedese yakınlaşacaktır, şampiyon olmasınıda isterim…

      1. Ağzından damlayan ballara çanak olayım da rezerv edeyim dostum, inşallah 🙂

  7. Şuan için 2.en hızlı takım görünümdesiniz.avrupa yarışlarına kadar iyi puanlar toplamanız şart.Gelişim ve bütçe bakımından sezon içerisinde McLaren,Redbull ve Ferrariye geçilmeniz çok yüksek.

  8. Wıllıams gercekten hızlı bır araca sahıp olabılır ama bence daha korkutucu tarafı aracın denge ve cekıs gucu. Farkedıldı mı bılmıyorum ama arac ustu kameradan benım gordugum Bottas’ın araca cok kolay yon verebıldıgı ve vırajdan daha cıkmadan gaza yuklendıgı. Eskı motorlara oranla tork daha fazla oldugu ıcın understeer olayı daha fazla aracların genelının vırajlarda daha yavas olmasının sebebı aslen bu. Fakat Bottas’ın lastık patlattıgı duzluk oncesınde 9.

    1. vırajdan cıkarken gazaq asıldıgını,10. vırajdan cıkarken aracın ahala stabıl oldugunu ve duzlukte dengeyı kaybederek kenara tastıgını gordum. Tork gucunun yukselısı ıle beraber arac dengesının degerının bu kadar arttıgı bı sezonda Wıllıams’ın sansı bence cok fazla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir