Alonso: “Rekabetçi Bir Takım Arkadaşım Var ve Bundan Mutluyum”

Fernando Alonso, Ferrari’de Kimi Raikkonen gibi güçlü bir takım arkadaşına sahip olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Son 4 seneyi Felipe Massa ile birlikte geçiren Alonso’nun, Raikkonen’in gelişinden memnun olmadığı söyleniyordu ancak Alonso öyle olmadığını söylüyor.

Alonso “Massa bazen Michael Schumacher’den bile hızlı oluyordu. Ancak onunla 4 senem harikaydı bu yüzden önümüzdeki senelerin de Kimi ile harika geçmesinden başka bir şey beklemiyorum.”

“O çok hızlı bir sürücü ve belki de en hızlımız. En azından bazıları öyle görüyor.”

“Geçen sene Lotus ile şampiyonluk mücadelesi verdi ve bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum çünkü Lotus’un o kadar güçlü olduğunu sanmıyorum.”

“Takımda çok güçlü bir rakibim var ve ister inanın, ister inanmayın bundan çok mutluyum.” dedi.

Alonso ayrıca, pek bir şeyin olmadığı kış döneminde yeni takım arkadaşıyla aralarının pek iyi olmadığı iddialarını kabul etmiyor.

Alonso “Bu benim için rutin bir şey. Ferrari’ye geldiğimden beri hep söylendi. Felipe’de de zor anlar yaşayacağım söyleniyordu.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso: “Rekabetçi Bir Takım Arkadaşım Var ve Bundan Mutluyum”” için 58 yanıt

  1. Murat AYDIN avatarı

    Ya f1 dibe vurmuş siz hala Kimi mi Alonso mu bunun kavgasını veriyorsunuz. Bu iki pilotun kendilerini ispatlamaya ihtiyaçları mı var? Bir sonraki yarışta hangi araçların yarışı bitirebileceğini hangilerinin yolda kalacağını hangilerinde ne problem olacağını biliyor muyuz da konuşuyoruz? 2012’de Maldonado İspanya’da birinci olduğunda yere göğe sığdıramıyorlardı o hafta. Sonrasında esamesi bile okunmadı. Magnussen ilk yarışta podyuma çıktı hemen kahraman ilan edildi. Geçiniz efendim bunları. Sezon uzun. Bakalım neler göreceğiz.

  2. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
    2 Ekmek 1 Camel

    Sezon başlamadan önce tüm pilot ve takım taraftarlaro OO0Ooo lala Kimi ve Alonso kapışması izleyeceğiz herkes tadını çıkarsın havalarındaydı;

    Sezon başladı çoğu arkadaş yine senaryolarını yazmaya başladı ;

    Oooo Alonso en iyi yendim modunda olacak, klasik laf ebelikleri yapmaya başladı, yok Rai nin mezarını kazıyor, yok yalan övgüler yağdırıyor..

    Hani hepimiz muhteşem sezonun tadını çıkarıcaktık, güle oynaya ? ne oldu ya vallahi fesattan çatlayacaksınız ya bi rahat durun.

  3. vw-tdi-power avatarı

    Neden bilmiyorum ama başlığı görünce aklıma Serdar Ortaç’lı karikatür geldi 😀

    Raikkonen bu sene Alonso’yu zorlar mı ? Elbette. Ama geçebilir mi ? Emin değilim.

  4. İyi geceler Alonsodan nefret ederim öncelikle bunu belirteyim. Sebep sadece Alonsonun çok politik bir adam olduğundandır Yoksa pilotluğuna bir şey diyemem hele ilk tur olarak bakarsak olaya ondan hızlısı ondan saldırganı da yoktur padokta… Ama Gerçek bir Kimi hayranı olarak bu yıl maalesef Alonsoyu Ferrarinin ön plana çıkaracağını düşünüyorum. F1i sadece Kimi için izleyen biri olarak bu yarışta yeni Kimi yeni bir ışık gördüm adı MAGNUSSEN… Ama Kimi gidene kadar hatta ölene buzadamın yerini biri alabilirmi ? Hayır…

  5. Cidden şu ilk yarıştan sonra sinirimden ağlıyacaktım. Ben bi alonso taraftarı olarak alonsonun kaç yıl daha yarışacagını bilemiyorum. VE alonso bu yıllarını hep arkalarda sorunlu arabalarla geçirdi. Ferrari gibi bi takımın 5 yıldır yok rüzgar tüneli yok şu yok bu mazeretler uyduruyolar. Bu ferraride çalışanların kafası çalışmıyo mu? Hiç mi iyi araba yapılmaz ya. Hep bi bahane hep bi bahane bıktım artık. Formula zevkim kalmadı artık. Ben illaki alonso şampiyon olsun demiyorum ama şampiyonluk için kafa kafaya yarışırken kaybetsin şampiyonluğu daha sezonun ortasında değil. Birilerinin sorun yasaması bekliyoruz fark kapabilmek için, bekleme kardeşim ÇALIŞ ÇALIŞ biz kaç sezon geliştirme yarışında iyi olduk. Hiç mi muhendis yok kafası çalışan.

  6. Arkadaslar su sundan iyi bu bundan iyi söylemlerini bir kenara bırakmalı.NEDEN Mİ:
    Bakın altında iyi bir arac olunca magnussen diye bir cocuk dunya sampıyonlarının önunde yarıs bitirebiliyor.HİÇ dünya sampıyonlugu olmayan bir pilot yarısı acık ara kazanıyor.Günümüzde en hızlısı ıle en yavası arasında 0.2 veya 0.3 saniye olan aynı beceride insanlardan bahsediyoruz.Artık olay aracta bitiyor ki bunu anlamayan kaldı mı hala bilemem.Eski dönemler bitti.Pİlotaj 3 uncu belki 4 uncu pilanda bu kurallarla kimsenin kimseye yetenek üstünlügü taslamaya yetkisi ve cüretinin olacagını olsa bile ınandırıcı olmayacagını yarıs sonuclarına bakarak görebilirsiniz.

    1. biz burda zaten mclaren pilotlarıyla ferrari pilotlarını veya caterham pilotlarını karşılaştırmıyoruz. aracı aynı olan pilotlar karşılaştırılır. şunu kavrayın artık. magnussen 3. bitirdi diye tabiki alo ve rai’den iyi değil, bunu söyleyen de yok zaten. magnussen’i button ile karşılaştırırsın, alonsoyu rai ile. tüm rekabet sonuçlarını toplarsın eline bir tablo çıkar. burdan da tüm pilotları değerlendirirsin.

  7. yenerse en hızlılardan birini, yenilirse de en hızlılardan birine yenilmiş olacak… olayı buraya getiriyor… ki aslında bir çok açıdan doğru…

    araç böyle performans eksikliği çekmeye devam eder ve dengesiz olursa Alonso ağır basacaktır bence, umarım geliştirirler aracı…

  8. bu haftaki performansa göre değerlendirme yapmak adaletsizce bir yaklaşım olur. sonuçta Ferrari takımıda açıkladı ki kiminin aracında problem vardı. bununla beraber sıralamada trafikte kaldı. insanın canı sıkıldığında daha çok hata yapar. elbette bu bir mazeret değil. fakat yarıştada güvenlik aracı kimiye yaramadı alonso önde olduğu için. ayrıca son pite alma olayında button gibi davransalardı bir kaç puan daha alınabilirdi. neyse tüm bu olanlar geçmişte kaldı.
    kim iyi kim kötü bunu kimse bilemez. bu sene ne olur bunuda şimdiden kimse bilemez. her konuda olduğu gibi sonuç Allahın taktirindedir. bunuda çok çalışmak ve iyi niyet olumlu etkiler. kimiye düşen iyi niyetli kalması ki bu konuda zerre şüphemiz yok ve çok çalışmasıdır. dualarımız kimi ile…

    1. FerrariFanTR avatarı

      Dualarım FERRARI ile

  9. Ferrari’de pilotlardan başka konuşacak bir şey olmadığı anlaşıldı.

    Kimin nerede olduğu, kimin rekabetçi olduğu belli. Sezon sonuna varmadan net anlaşılacaktır.

    1. kim nerede kim rekabetçi açıklayın da bilelim. mütemadiyen yazıyorsunuz açık ve imasız yazarsanız düşüncenizi tam öğrenelim. 20 yıllık bir f1 fanı olarak şahsınızın düşüncelerinin objektif olacağına inancım tamdır. her ne kadar burada beğen ikonunun yanında beğenmeme ikonu varken aldığınız artılardan daha çok genelde eksi alıyordunuz ama…onuda bu sitedeki arkadaşların f1 i çok fazla bilmemesine bağlıyorum. yoksa neden neredeyse her yorumda bir insan üstelik 20 yıllık bir f1 duayeni iken artıdan daha çok eksi alır ki? cahillik işte…

      1. Benim duayen olmam için 20 yıl daha F1 izlemem gerekir. Çünkü detaylı takip etmeyen birisiyim. Live timing patates olunca bir çok kişi yarım kaldı, ama ben hiç farketmedim. Yarışı TV’den çerezim eşliğinde izlerim, garajdaki mühendis paniğiyle değil. Bu yüzden o arkadaşlara göre epey eksiğim vardır.

        Ferrari hakkında iyi şeyler duymadık. Çözülebilecek sorunların yanında çözümü imkansız veya çok zor sorunları var gibi görünüyor. Fazla ağırlık veya motor gücü eksikliği bunlardan. Net bilgimiz olamadığı için spekülasyonlar üzerinden konuşuyoruz ki F1’de bunlar genelde doğru çıkıyor.

        Mercedes’in iyi başladığı açık, Mclaren ve Williams da arkasında aynı ayarda görünüyor. Red Bull hala muamma, ancak Ferrari de en iyi ihtimalle Mclaren ile aynı seviyede gibi görünüyor. Fren blokajı gibi sorunlar çözülebilecek sorunlardır diye düşünüyorum. Geriye performans eksikliği kalacaktır.

        Beğenmeme ikonuna gelince, hakkıyla kullanılsa gerçekten kullanışlı olabilirdi, ancak taraftarın olduğu yerde nefret de oluyor. Haber takipçilerinin çoğunluğu Alonso ve Raikkonen taraftarlarından oluşuyor ve durum bunlardan birisi hakkında taraftarın hoşuna gitmeyen bir şeyi yazmayı gerektirirse nefretle birlikte anında -1 alıyorsunuz. Çünkü taraftarlara göre kendi tuttukları takım veya pilot bir hata yaptıysa, kötü çıktıysa bu konuşulmamalıdır. Sadece başarılar konuşulmalıdır.

        1. peki Ferrari pilotları ile alakalı düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim?

          1. Nico Rosberg’e vasat diyordum, yanıldığım geçen sene ortaya çıktı.

            2005’ten bu yana hızlı olanın Kimi olmadığını söylüyorum, 2007’de Ferrari’nin hayal kırıklığı yaşadığını düşünüyorum. İstikrar tamam, ama hız? Bu sene araçların sıkıntı çıkarmadığı yarışlarda haklı olduğum ortaya çıkacak diye düşünüyorum.

            Bence hızlı olan MP4-20 idi.

            1. Raikkonen F1 Team avatarı
              Raikkonen F1 Team

              Bu yorumdan yola çıkarsak Lotus e20 ve e21 de hızlı mıydı? Ya da aracın lastik kullanımı mı Kimi’yi iyi gösterdi size göre?

              1. Grosjean’ın yaptıklarına bakın, Lotus’un ne kadar hızlı olduğu ortadaydı. Lotus diye yavaş olacak diyebir şey yok, Petrov podyum aldı o takımla.

            2. Peki Kimi’nin birçok takım arkadaşı oldu mp4_20 de biliyorsun Montoya da yarışmiştı ve bu Montoya dehşet hızlı araba ile neden bir Webber bile olamadı vasat performanslar ortaya koydu?
              Şundan eminimki F1 de ne olursa olsun pilot kayırmayacak tek takım Mclaren dir, Montoya için buradan yola çıkmak yanlış olacaktır.

              Kimi monza da tek pit stratejisi ile polü almıştır bunun gbi birçok performansı vardır bunlar pilotun hız potansiyeli hakkında bize fikir verebilir diye düşünüyorum.

              Bana göre Kimi ile Alonso’nun eksi ve artı yönleri tam ters yönde seyrediyor.Birbirine çok zıt iki karakter ve pilot

  10. Alonso ve Kimi sürüş stilleri ve aracı kullanışları bakımından aynı zamanda yarışı okumaları farklı olan pilotlardır ikisininde bir çok farklı yönü var hangisi iyi hangisi kötü ayrımı yapılması bence gereksiz bir durum yorumlara baktığımda iki pilotun aksi bir taraftar savaşının olduğunu görüyorum.

    Alonsonun bu konudaki açıklamaları manidar neticede Alonso Rekabeti seven bir pilot ve ekip arkadaşı ne kadar zorlu olursa o kadar kendini geliştirebileceğini bilen birisi.Raikonende genelde sakin ve sessiz oluşu aynı zamanda işine konsantre olması ile bilinen bir pilot dediğim gibi ikiside oldukça farklı karakteristik özelliklere sahip pilotlar.Ferrari adına hangisi ipi göğüslerse ğögüslesin 2.olan pilot asla yenilmiş olmayacaktır.Raikonen Alonso geçtiğinde veya Alonso Raikoneni geçtiğinde bunun anlamı biri diğerinden kötü değildir.Bu bir derbi maçı gibi düşünen kazanmakta var kaybetmekte ama her zaman kazanan nasıl futbolun güzelliği ise burda da her zaman kazanan rekabet ve takıma olan katkısıdır.

    O yüzden o bunu yeter şu bunu yener mantığını pilotlar ve takımlar ne derece öneme alıp tartışıyorsa benim tavsiyem sizlerinde öyle tartışması unutmayın aynı gemide yol alıyorsunuz limana varmak içinde aynı gemide çalışmak zorundasınız.

  11. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Şu anda yapılmakta olan yorumların hepsi boş.

    Zira Ferrari otomobili şu anda rekabetçi olmaktan çok uzak.

    Bulunduğumuz zaman içerisinde Ferrari pilotlarını konuşacak bir durum söz konusu değil. Bu iki pilotun “pilotluklarını” tartışmak zaten en baştan saçmadır. Bu ikisi o kadar iyi pilotlar ki, Ferrari, sadece aracın düzlük hızını ve dengesini pilotlarının istediği hale getirmesi durumunda bile podyumlar görecektir. Gerisi total anlamda otomobilin hızını arttırmakla gelir.

    Şu anda Ferrari adına pilotları konuşmak yapılacak en aptalca şey olur. Otomobilde ciddi sıkıntılar olduğu ortada. Özellikle Kimi’nin, otomobili sürmekte dahi zorlanırken 7. bitirmesi kendi doğal yeteneği ve diğerlerinin yaşadığı kaza ve dayanıklılık sorunlarının sonucudur. Herkesin bitireceğini varsayacağımız bir yarışta Alonso ancak 8. Kimi ise ancak 11. filan olabilirdi.

    Yine de aceleci şekilde “bu sezon bitti” tarzında yaklaşmamak lazım. Öncelikle Avustralya eşsiz bir pist dolayısıyla henüz güç dengesini tam olarak bilemeyiz. Mercedes’in lider olduğunu biliyoruz. Ama mesela otomobil ile şu anda nispeten daha iyi bir ilişki yakalamış olan Alonso’nun yarışına baktığımız zaman, yaşanan tüm sıkıntılar, pit-stop zamanlamaları (Ferrari strateji olarak da iyi bir yarış çıkaramadı) vs. ile düşündüğümüzde McLaren pilotlarının inanılmaz gerisinde kalmadı. Hulkenberg’in arkasında düzlük süratinden mütevellit çok zaman kaybettiğini de söylemek lazım.

    1. Diğer konuda belirtmek istediğim tam da buydu.Ferrari zar zor puan alırken iki pilotu tartışmak veya kehanette bulunmanın anlamı yok. Kaldı ki dediğin gibi; ikisinin de kalitesini tartışamaya gerek bile yok.

  12. arif çelik avatarı

    Sürekli öküz altında buzağı arıyorsunuz arkadaşlar Alonso dediğiniz adam grıdde en iyi pilottur ve her yönüylede belli bir iq nün üzeride zekidir de.yarıştığı takım arkadaşlarını bizlerden daha iyi analiz edeceğide kesindir. Şu an f1 de vasat pilot yok zaten araç iyi olduğunda ricardoda magnussende gösteriyor kendini ancak eksik olduğu yönleri vardır belki.zira milyon $ bir sektör içinde hiç bir takım aptal değildir.

  13. https://www.trf1.net/formula1_haberler/25753-alonso-massa-en-pilotlardan-birisi.html

    bu haberler çıktığında kimse çıkıp demekki öyleymiş demedi, hayırdır?

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/19546-alonso-massa-dan-hizli-olan-fazla-pilot-yok.html

    espn’den bir başka haber; alonso raikkonen’in massa’dan daha hızlı olduğunu düşünmüyor;

    http://en.espnf1.com/ferrari/motorsport/story/129073.html

    Alonso feels Raikkonen is no quicker than Massa

    “For next year, with Kimi I think we can do a very good championship for Ferrari, trying to again score as many points as possible,” Alonso said. “But I think in terms of the speed I think Felipe is not any slower, when they were racing together Felipe was as quick as Kimi anyway, so if we have a competitive car we will enjoy the season and we will do very good things. If we don’t have a competitive car it will be very similar to this season I think.”

    “hız anlamında felipe kimi’den yavaş değil, beraber yarışıyorlardı ve felipe kimi kadar hızlıydı. aracımız iyi olursa, sezon güzel olacak, ancak kötü olursa muhtemelen 2013 gibi olacak”

    1. kardeş sen alonso en iyisi diyorsan, seni bağlar, herkesin iyi gördüğü ve sevdiği pilot vardır, taraftar olmak demek, illaki heryönüyle taraftarı olunanın yaptıklarını benimsemek veya onu göklere çıkarmak değildir, aşırı fanatiklik yapmamak lazım alonsonun bu spordaki siyasetini sevmiyorum, sempatide duymuyorum ama kinde duymam, banane yani, kimi en iyisi de demem ama bana göre onun gibi doğal yeteneğe sahip bir pilot yok şuan, diğer pilotlar yeteneksiz mi ? hayır başka pilotlarında, başka yönleri var ,kimi ye en yakın isimde Hamilton dur ,yetenek olarak neyse uzamasın fazla, yabancı sitelerde kimi raikonenin 2007 ve 2009 sezonuna ait detaylı yazılar var, hatta bir tanesi baya etkili ,shumi den bahsediyor dönen tezgahlardan, bir ara ekleyecektim ama shumi nin Mercedes yılları baya olgunlaşmış geldi bana ,takdir ettim, şimdide zaten kaza geçirdi, o konular açılmaz, kısaca geçmiştede tartıştık, sürekli bu konuların tartışılması enteresan , senin kimi yi anlatışına göre bu adamın taksi şoförlüğü yapması lazım ,fakat koskoca Ferrari gönderdiği pilotu geri alıyorsa vardır bir sebebi demek lazım ,kol bozuk dememek lazım

      1. kol bozuk dediğim bunlar işte. alonso en iyisi demediğim gibi kimi’de en kötüsü demedim. aslında hiçbir pilota “en iyisi” kavramı “yabıştırılamaz” 🙂 birinin kazandığı yerde diğeri eksik. en iyi iki pilot diyeceksek, hamilton ve alonso derim. bunun üzerine de fazla tartışmak gereksiz.

        ben olan biteni söylüyorum, kimi’nin doğal hızı diye birşey bence yok. en azından şuan. spa’da farklı(ydı) evet, o da öncedendi. doğal hızı ne kadar olursa olsun, ortada öyle turlar var ki şimdiye kadar atılan, kimi ömrü boyunca atamaz derim ben.

        o tezgahları çok duydum. takımın senelik 50 milyon verdiği adama tezgah kurması saçmalıktan da öte birşey. kimi yavaştı, yavaş kaldı. onları uyduran adamlar zaten her zaman uydurur. öyle uydururlar ki inanasın gelir 🙂

        bunlar kol’daki problemler işte, örnek alonso hakkında bu tür sorunları ne zaman duydun? adam oturuyor koltuğa işini yapıyor, kimi? motivasyonu bozuldu, lastiği ısıtamadı, direksiyon uymadı, araç uymadı, santander kimi sürerken pisti altından kaydırdı, güncellemeler massa’ya göre yapıldı, şimdi 2014’de de araç kayıyor diyorlar. aynı araç olmasına rağmen. 2 pilot aynı şekilde sürecek değil. birinde kayar birinde kaymaz. gördün biri çıktı DRS bozuk dedi vesaire vesaire. bunlar hep pilotunun yenildiğini kabullenemeyen insanların uydurmaları.

        1. bir de fanatiklik yapmamak lazım demişsin, evet, sıralama konu olunca bir çok pilota geçilen, bu sene de “sıralamada yavaş” denilen alonso’ya geçilecek olan kimi’de doğal yetenek var, bu da kimsede yok diyorsun. nerde bu yetenek neden çıkmıyor sıralamalarda?

          kimi’nin bir sürüş tarzı yok, daha tüm site kimi nasıl araç sever bilmiyoruz. birileri önden keskin falan diye birşeyler diyor ama anlayamadım ne demek istediklerini. bir tarzı yok, yağmur yağmaya başladı mı sesi çıkmıyor, aşırı agresif bir durumu yok, karşısına biraz zorlayan pilot geldiğinde ilk pes eden kimi oluyor. savaşçı ruh yok. alonso dediğin, hamilton dediğin adamlar geçilmeyi gurur meselesi yapıyor. kimi’nin umrunda değil.

          şu kimi geri döndükten sonra gelişti diyenlerin hepsini geç, ben kimi’nin 2009 ve öncesi çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.

          1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
            Berkhan Oğulcan Akçay

            “Kimi’nin bir sürüş tarzı yok”.

            F1 bilgisi bu olsa gerek.

            1. bir açıkla yahu bilelim o zaman neymiş kimi’nin sürüş tarzı.

              button arkadan kaymayı sevmez, hamilton arkadan kaymayı sever, schumi arkadan kaymayı sever, raikkonen ne sever? ne sevdiğim umrumda değil!

              sezon başında iddialı konuşuyordun, bir tur izleyip analiz edecek kapasite yoksa benle sürüş hakkında tartışamazsın.

        2. Kaptan Mağara Adamı avatarı
          Kaptan Mağara Adamı

          Kardeşim ne yani Kimi Uydurıyor mu ? Arabasında zaten sıknıtı olmasa Aynı virajda hep aynı hatayı sence yapar mı ? Kaldı ki farkıdnaysan Kimi Raikkonen çok az basit hata tabiri dediğimiz hatalardan dolayı kaza veya pist dışı ziyaretleri yapan pilotlardan bi tanesi.. Kusura Bakma saygısızlık yapmak istemem ama bence Kimi ‘ye karşı çok Mesafelisin. Koskaca Ferrari açıklama yaptı Kimi ‘nin arabasında sorun var çözmemiz lazım hatta Dominic bile açıladı Kimi nin sorunlarını çözmek önceliğimiz diye.. Bunlar yalan mı söylüyor da Sen doğruyu söylüyorsun. Ayrıca Alonso yıllarca işini yapmış diyorsun ? ne yapmış ? Sürekli şampiyonayı 2. bitirmekden başka ? BU sana başarılı geliyor olabilir.. Efendım işte bu araçla destan yazdı diyebilirsin ama zaten Ferrari gibi bir takım tüm imkanlkarını Alonsoya harcamışdı.. Massayı yanında uşak bile yaptılar utanmadan.. Her türlü imkan Alosnoda vardı.. Bırak da o kadarını yapsın.. Saygılar..

          1. aynı 2 aracı 2 pilot tamamen aynı şekilde kullanamaz. alonso’nun rai’den daha yetenekli olduğunu düşündüğümü sağır sultan duymuştur artık. alonso bir araçta problem yaşamıyor diye aynı problemi de kimi yaşayamaz diye birşey yok. aynı 2012’deki direksiyon sorunu gibi. 2 tane aynı araç vardı gro da da kimide de, direksiyonla sorunu olan sadece kimi idi. 2008deki lastik ısıtma sorunu da tek kimi’de vardı.

            yani araç arkadan kaydığı zaman bu sorun kimi’nin aracının “daha kötü” yada farklı olduğundan değil, alonso ile kimi’nin farklı pilotlar olduklarındandır.

  14. “O çok hızlı bir sürücü ve belki de en hızlımız. En azından bazıları öyle görüyor.”

    alonso yenilmeye karşı zeminde hazırlıyor olabilir ,gerçekleride söylüyor olabilir ,neticede olumlu bakıyorum ,yalnız şuan Ferrari kötü ve ilerleyen yarışlarda, Ferrari öne çıkmaya başlarsa ve rekabet içine girilirse, ben alonso dan bu olumlu söylemlerin yerini ,olumsuz söylemlere bırakacağını kestiriyorum ,iş ciddileşince kılıçlar çekilecektir

  15. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Klasik Alonso övgüleri..Buzağı aramaya gerek yok.Alonso herkese en iyi diyor.Alonso herkese övgüler yağdırıyor.
    Kimselerin beğenmediği Massaya yaptığı övgüleri, Massa karısından bile duymamıştır.:)

    Raikkonen F1 e lotusla döndüğünde de en güzel övgüleri Alonso yapmıştı.
    Hamiltona yaptığı övgüleri bahsetmeye gerek yok hepimiz defalarca okuduk.Lewis babasından bile duymamıştır bu övgüleri.

    Alonsonun tek derdi iyi bir aracının olmasıdır.Diğer konuların dert olması zaten teferruattır.

  16. Alonso kimi yi överek sezon sonun da onu yenerse en iyi pilot alonso dedirmek istiyo Bunlar alonsonun akıl oyunları ama ne yazıkki karşısındaki adam yani kimi bunları pek takmayan biri.

    1. aynen, adam massa’yla yarışırken de massa aslında süper, siz görmüyorsunuz, o çok hızlı falan diyordu. millet “alonso bırak yea” modundaydı, kimi’ye de aynı ayarı veriyor, millet de seviniyor boş boş.

      kimi yarışta önündeki kimseye 1sn’den fazla yaklaşıp DRS’i açamadı diye raikkonen’in DRS’i bozuktu diye tüm haberlerde gezinen var. adam daha DRS’in yarışta farklı kurallar dahilinde açılabildiğini bilmiyor. işte bunlar gelip pilotlar hakkında yorum yapıyor.

      1. Raikkonen F1 Team avatarı
        Raikkonen F1 Team

        Vergne’i 0.5 saniye fark ile takip ederken (lastikleri kilitleyip fark açılana kadar sen izlemiyordun herhalde. Ondan ilk hatasında Vergne’i geçmedi yani. Tamam objektif olduğun noktalar da var ama yarış içinde kimseye 1 saniye yaklaşamadı demek bu kadar tur peş peşe giden araçları görmüyorsun demektir. Hatta bir ara Hulkenberg-Alonso ikilisi , Vergne-Raikkonen ikilisini dip dibe kamerada görmekten diğerlerinin yarışta ne yaptığını göremiyorduk. Takip ettiğin kanal reklama felan girdi herhalde o arada.

        1. kimseye derken abartarak söyledim. yoksa illaki önünde araçlar vardı.

          alonso da hulk’ı geçemedi, ama bir alonso fanı çıkıp da alonso’nun DRS’i bozuk demedi. kimi’nin de bozuk falan değildi, olsa en azından bir haber çıkardı. sorun 2 ferrari’nin de düzlükte yavaş olmasıydı.

          1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
            Kaptan Mağara Adamı

            ” kimi yarışta önündeki kimseye 1sn’den fazla yaklaşıp DRS’i açamad ” Kimi’ye karşı bu akdar mesafelisin derken anlatmaya calıştıgım buydu.. O kadar kendini kaptırıyorsun ki Ne yazdıgığını bile bilmiyosun bazen. Doğrumu , yanlış mı die bakmıosun bile. Vergne , Kvayt Bottas’a geçildikden sonra diğer drs alanında açtıgı Drs… Bunları nasıl görmezden gelerek Rai hiç bi araca 1 sn bile yaklaşp drs yi açma becerisinden uzak der gibi bir imada bulunursun. Bunuda anlamış değilim.. ayrıca çok övdüğün Alonso Hulk’un arkasında Kaç kere Açıp da hiçbişey yapmadıgını hatırlatırım.. Neyse yorumlarını takip ediyorum ve senden daha Gerçekci, tarafsızlık kokusu olan yazılar bekliyorum. Amacım senı eleştirmek değil. Gerçekten. Eger sana değer vermesem bu kadar açklama zahmetıne girmem zaten.. Tekrar Saygılar.

    2. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
      2 Ekmek 1 Camel

      İiyice şaşırdınız yakından Alonso kendini ilahi bir güç ilan edecek diyeceksiniz, yok şöyle göstermeye çalışıyor, yok böyle yapmaya çalışıyor..

      YETER abartmayın artık.

  17. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
    2 Ekmek 1 Camel

    Gözlüklere hasta oldum!.

    Çokta güzel saygı duymuş Raikkonen’imize, ama ”belki de” demesi aynen bencede belki de daha hızlıdır 😉

  18. Alonso’nun Ferrari’deki ayrımcılığa tabii tutulmuş yeri konusundaki eleştirilerin aza indirgenmesi ve bu durumun içselleştirilmesinin, meşrulaştırılmasının bir başka yöntemi bu açıklama olabilir mi, çok mu komplo teorisi oldu 🙂 ?

    1. Bilmem. Sonuçta Alonso zeki adamdır. 😀

  19. Ferrari taraftarı olmak ;
    Güçlü olmayacağını bile bile yinede umut etmek
    Bu sefer belki olur diye her yarışı iple çekmek
    Yarış sonu sinirimizi üzüntümüzü bastırmak için takımla dalga geçmeye çalışmak
    Ferrarinin aptalca kaybedişlerine kızıp d smart aboneliğini iptal ettirmek

    Hem kendimiz ferrariye kızdığımız halde ferrariye laf atanlara sinir olmak

    Ne olursa olsun Kendimizi ferrariyi sevmekten alamamak

    Ne olursa olsun umarım Yine güçlü oluruz diye beklemek
    Bıkmadan usanmadan … <3 I love you Red
    I love you Ferrari .

  20. Yav Alonso sen şimdi neden böyle açıklama yapıyorsun Royalhunt dan daha iyimi bileceksin bırak allah aşkına..

    1. senden daha iyi bileceği kesin. sonuçta DRS’in nasıl kullanıldığını bilmeyen adamsın. F1 araçlarının düzlüklerde değil dönüşlerde DF ürettiğini iddia edecek seviyede F1 bilgin.

      adama çoğu bilgisiz kendi çapında sıralamada yavaş damgası vurdu. f1’deki en yakın isim mark webber bile. belki de en hızlımız dediği birinden hızlı olacak ve kendini övmüş olacak. bunu anlamak için çok büyük bir kapasiteye gerek yok. hamilton’ı övünce hemen atlayıp bakın alonso neler diyor demekki hamilton en hızlıymış demiyorsun, işine gelen şeyi söyleyince atlıyorsun değil mi 🙂

      1. Ne acin varmış ne acin varmış bitmedi bitmeyecek bitmezde

        Senin sıkıntın ne biliyormusun en başta boş konuşuyorsun, cahil insanlara ne yaparsan yap bildiğinden döndüremezsin istediğin somut kanıtı koy o yine bildiğini yapacaktır tanıdık geldi değilmi üzerine alınabilirsin.Kimi’yi sevmiyor olabilirsin çok yavaş bir pilot olduğunu düşünebilirsin buna saygım var ancak sende Kimi saplantı haline dönüşmüş büyük bir saplantı bu her yerde açığa çıkıyor.

        Şu foruma bak allah aşkına senin bir ikincin de bakış açısı olarak tek denkin Rambo aranızdaki fark o Vettelcı Sende AntiKimi cisin.Her Kimi haberinde her tartışmada sen varsın bunu anlamıyorum dikkat çekmeye falanmi çalışıyorsun anlam veremiyorum çoğu kişi de benim gibi düşünüyordur.

        Ikincisi okudugunu anlama sıkıntın çok büyük benimle ilgili yorumlarında yok downforce dönüşlerde üretilirmiş diyor bu kadar bilgisiz falan benim orada anlatmak istediğim ‘ YENI ÇAĞDA MÜHENDISLERIN VIRAJLARDA YÜKSEK DOWNFORCE ÜRETIRKEN DÜZLÜKLERDE SÜRTÜNMEYI AZALTARAK YANI PARÇALARI ESNETEREK DÜŞÜK DOWNFORCE ÜRETMEYE ÇALIŞMASINDAN’bahsetmiştim.Ancak sen bunuda yanlış anlayıp gelip burada lafımı provake ediyorsun.

        Ikincisi de Kimi’nin Drs bozuk dedim ve sende bana Kimi’nin hiçbir zaman önündeki rakibe 1sn yaklaşamadığını söylüyorsun bunu nasıl tespit ettin yoksa sendemi hissettin açıp izledinmi yarışı ben izledim Drs bölgesinde Kiminin hiçbir zaman Drs sinin açılmadığını tekrar tekrar gördüm.Takımda Kiminin birçok elektrik problemi yaşadığını söyledi.

        Haberler de gezinmem yorum atmamda seni ne kadar ilgilendirir olmuş bu kadar kafana takma beni be, ne kadar rahatsız etmişiz seni, Kimi tekrar emekli olsada seni rahat bıraksak, büyük boşluk yaşarsın bizden fazla ama üzülmene gerek yok alışırsın….

        1. kimin kimi rahatsız ettiği belli. yorumlarımda senden kaç defa bahsettim? hiç! kendi çapında laf çarpıtmışsın, geldim cevabını verdim.

          şimdi hazırlan, birşey daha öğreneceksin: F1 araçları düzlükte de DF üretmek ZORUNDALAR. düzlükte sürtünmeyi azaltacak şekilde yapılmaları demek frene bastığın anda o aracın tüm lastikleri kilitlemesi demek. o aracın 300’den 100’e 2 saniyede inmesini sağlayan düzlükte ürettiği yere basma gücüdür. yere basma gücü olmasa o araç kesinlikle frene dokunduğun anda tüm lastikleri kilitler. 300km hızla giderken geçiş manevrası yapamaz.

          yarışta kimi’nin DRS’i bozuk falan değildi. sallamaya devam et.

          1. zaten bu yüzden frenlemenin hep son anlarında lastik kilitlemeleri görürürüz. hızın yavaşlamasıyla birlikte aracın ürettiği DF miktarı azalır ve lastikler kilitlenmeye başlar.

          2. ha bir şey daha, hava dünyada rüzgar olmadığı sürece durağan bir haldedir. yani o araç düzlükte gitse de rüzgar karşıdan gelir, dönse de karşıdan gelir. çok keskin dönüşler de zaten mekanik tutuş ağırlıklı yapılır. yani araç sola dönerken rüzgar araca soldan çarpmaz, yine karşıdan çarpar.

            algılayabilecek misin bakalım, ha tamam ben yanlış anlamışım, düzlük kısmını farklı düşündüm diyecek kafa olsa, zaten böyle saçma iddialar ortaya atmazsın.

          3. Okuduğunu anlama problemi tekrar nüksetti sende

            Bak iyi oku DÜZLÜKLERDE DÜŞÜK DOWNFORCE ÜRETMEYE ÇALIŞMAK anladın sen, her zamanki gibi gazel okuma..

      2. Şunuda söylemek istiyorum senin fikirlerin farklı olabilir saygı duyuyorum benim seninle tartıştığım son Kimi haberidir birdaha seninle münakaşa etmenin bence gereksiz olduğunu düşünüyorum saygılar..

  21. Aslında Alonso, gelecekte olacakları gördüğü için şimdiden bazı şeylerin zeminini hazırlıyor bana göre 😉

    1. FerrariFanTR avatarı

      sen de mi brutus??

      neymiş o gelecekte olan ”şeyler”

  22. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
    Fer.Alo|Yavuz|

    Reyizden güzel açıklamalar…

  23. fanlarının aksine adam gibi gerçek ve dürüst bir yorum tebrikler Alonsa’ya gerektiğinde hakkınıda teslim ederiz

  24. Button’ın biraz daha başarılı versiyonu.

  25. vay vay alo ya bak sen rai belki en hızlımız demiş işte bunlar pistlerde görmek istediğimiz hareketler 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir