Massa: “Hizmetçilik Dönemi Bitti!”

Felipe Massa, sezonun ilk yarışı Avustralya’da daha ilk turda yarış dışı kalarak üzülmesine rağmen Williams ile başladığı yeni dönemden çok mutlu olduğunu söyledi.

Ferrari’de uzun süre yarışan ve 2008’de şampiyonluğu kılpayı kaçıran Massa, özellikle Fernando Alonso’nun Ferrari’ye gelmesinden sonra zor bir dönem geçirdi.

Nicola Pohl’a konuşan Massa “Size tek bir şey söyleyeceğim. Hizmetçilik dönemi artık sona erdi! Williams takımda liderlik rolünde bulunmamı istiyor.”

“Takım içerisinde bazen, o an anlayamadığınız bazı şeyleri yapmanız gerekir. Ancak kazanamıyorsanız o zaman yarış pilotu değilsinizdir.” dedi.

Massa ayrıca Williams’ta bulduğu ortamdan ve özellikle de Mercedes motorunun gücünden çok memnun olduğunu söyledi.

Massa “Mutluyum, bu doğru. Bu yolda devam ettiğim için memnunum. Araç iyi hissettiriyor.”

“Williams’ın Mercedes motorlarına geçmesi başarının ilk adımı oldu. Aracın güçlü olduğunu hissediyorum ve tekrar kazanmaya açım.” dedi.

Avustralya’da çok kısa süren yarışını değerlendiren Massa “Açıkçası büyük hayalkırıklığı yaşıyorum çünkü bugün podyuma çıkabileceğim bir araca sahiptim. Ancak ilk turdaki kaza yarışımı mahvetti.”

“Sakin bir başlangıç yapmaya çalıştım ve hiç risk almadım ancak Kobayashi’nin çok geç fren yapmasıyla artık bir şey yapabileceğim durumda değildim.” dedi.


Yorumlar

“Massa: “Hizmetçilik Dönemi Bitti!”” için 34 yanıt

  1. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Şimdi dedikoduculuk ve arkadan konuşma dönemi başladı demek ki. Bu takım 2008’de Raikonen’in önünde giderken seni ikinci pilot yapmadı, 2009’da da Raikonen’den iyi gidiyordun. Alonso seni her konuda ikiye katladı, o çalışıyorken sen yatıyordun, kaytarıyordun. Seni o kadar süre tuttuklarına dua et, sana gösterilen tolerans takım arihinde başka kimseye gösterilmedi

  2. Nerden öğrendiği meçhul, kim kulağına fısıldamış o da bilinmiyor. Bir 2. Pilot olmaktan bahsediyor. Kim bu ekikfkfjrk pilot, hizmetci diyorsun, beşi altısını sayıyor gerisi yok. Devlet Bahcelinin massanin demecine ithafen yorumu 😀

  3. emrecanzilfi avatarı

    Yaptığı açıklama geçirdiği zor zamanların patlamasıdır bence. Yok efendim zorla mı tuttular, yok efendim bedava yarıştı sanki gibi söylemler oldukça çocukça. Kim bilebilir ki o sözleşmede neler yazılıydı? Kim bilebilir takım içerisindeki davranışlar nasıldı. Yapılanlar oldukça açık. Ayrıca birşey dikkatimi çekti, alonsoyla ilgili tek bir kelime dahi etmemişken neden sanki öyle yapmış gibi yorumlar dolup taşmış acaba burada?

    “Bottas tokatlasın seni de gör”,”Fark yedin, şimdi konuşuyorsun”,”Değerin artık 0″ gibi demeçler oldukça fazla ama anlam veremediğim bir diğer olay ise şu, kendi pilotunla kendi takımınla uğraşman gerekirken neden massa’nın söyledikleri bu kadar batıyor anlamıyorum. Bak alonso ilk yarışta darmaduman etti raikkonen’i, hami yarış dışı kaldı, McLaren oldukça iyi. Oldukça fazla da konu var üzerine adam gibi tartışılacak. Neden massa? Bu olayları yaşayan bilen Massa’nın ta kendisi. Eğer ki gereğinden fazla yada doğru olmayan, gerçeği yansıtmayan birşey söyleyecek olursa zaten ferrari’den karşı açıklama gelecektir. Geldi mi şimdiye kadar? Demek ki aslında egosu yüksek kişilerce körü körüne savunulan insanlar da durumun farkında. O yüzden bence önce birşeyleri beklemeli yada kafasında tartabilmeli insan.

  4. Vatteri Bottas ufak tecrübe hatalarını bertaraf ederse emin olun Massayı en azından puantaj olarak yenecektir. Belki Williams sene içinde 1 yarış kazanırsa kazanan Massa olur ama puantaja geldiğimiz vakit Bottas istikrarıyla Massayı alt eder.

    Felipe Massa Brezilyanın hükümet desteği ve Bernie Ecclestone’un bu desteği kaybetmemek adına F1’de tuttuğu yetenekli ama kazadan sonra son derece istikrarsız bir pilottur. Misal geçen sene Ferraride Raikkonenin başladığı yerde yarışa başlasa emin olun 11. bitirirdi. Hadi Riccardo ihraç edildi diyelim 10. bitirirdi. Ne Toro Rossoları geçebilir ne de yavaş araçla onları arkasında tutabilirdi. Geçmişte örnekleri çok.
    Massa iyi pilot güzel pilot ama dolduruşa gelen bir pilot. Bu Ferrari 2012 faciasından sonra neden tahammül etti? sen kaza yaptıktan sonra yeni sezona genç bir pilotla başlayabilirdi. hiç olmadı barrichello ile 1 yıllık sözleşme yapabilirdi. Ama sana inanıp 2010 yılında senle başladılar. 3 yıllıkta anlaşma yaptılar. Daha doğrusu 3 sezon. 2012 de doldu opsiyonda kullandılar. Hal böyleyken şöyle diyebilirdin. Ferrari bana zor günlerimde yardımcı oldu, o ailede 10 yılımı geçirdim neredeyse sauberle birlikte . Bazı anlar çok büyük hatalarım oldu az da olsa takımımında hataları oldu. Onlara kızgın değilim ama 2010 da çok kırılmıştım.O günler geçti yeni takımımla beraber önüme bakıyorum. Ferrarinin üstümdeki emeği için herşeye rağmen minnettarım diyebilirdi.
    Bu açıklamadan sonra artık Ferrari taraftarının Massa ile gönül köprüsü kopmuştur. Sergio Perezde 2012 de Alonsoyu kayırıp durduk dedi, özgüvenle salladı da salladı ama 2013 te Mclarende rezil kepaze oldu. Gideceği daha Korede belliydi. yarım sezon bile barınamadı. Mclaren hemen kapı önüne koydu.
    Şimdi Force Indiaya gitti Hulkenberge karşıda rezil olacak. Gutierrez bundan iyi pilot. Carlos Slimi ütmek için Ecclestoneun formula 1 de tuttuğu bir pilot perez.
    Massa’nın sonu da eğer Williams sezon içinde geride kalırsa ve Bottas açık bir fark koyarsa Pereze benzeyecek. İyi pilot bahane ürettirir kötü pilot bahane üretir. Bırak bu işleri takın altın dişleri Massa.

  5. Gözümde 2.sınıf pilottu.Bu açıklama ile tamamen değersiz oldu.Sırf Ferrari yi tuttuğum için değil.Hangi pilot olursa olsun takımından ayrıldıktan sonra böyle açıklamalar yapmamalı.Etik gelmiyor bana.İyi yada kötü Massa bir çok sene çalıştı bu takımda.Mekanikerler mühendisler ona hizmet ederken onun hizmetçisimiydi.Sanki beleşe çalıştı haspam.Umarım bu senede bi halt edemezsin

  6. 2000’li yıllardan beri takip ederim F1’i arkadaşlar. Şimdiye kadar hiç bir pilottan bu kadar tiksinmemiştim. Massa’yı da severdim şu açıklamayı yapıncaya kadar. Altta yorumlarda bir kaç söz etmiştim. Bu kadar kurnazlık olmaz. Kusura bakmayın Williams’da diğer takımlara göre iyi aracı bulunca bir tarafları kalktı Massa’nın. Daha iki üç yarış podyuma çıksın zamanında karaktersizliğinden yalayıp yuttuğu neleri neleri söyler bu adam. Hani kendi diyordu ya paralı pilotlar Fahişelere benzer diye, demek ki sadece paralı pilotlar için geçerli bişey değilmiş.

  7. kan_mevsimi07 avatarı
    kan_mevsimi07

    Alonso cu arkadaşların nasılda zoruna gitmiş olmalı ki hakaretlerin biri bin parça.
    massa kötü bi takıma gitsin de alonso da tur bindirsin bu sahne ne kadar da çok hoşunuza giderdi dimi…
    amaaa..
    bunun tersi olma ihtimali olan bi sezon içindeyiz nitekim zıplamanızın tek sebebi bu sanırım.

    1. emrecanzilfi avatarı

      Ağzına sağlık…

  8. Bir yarışçı kendine bundan daha büyük nasıl hakaret edebilir ki.

  9. sanki seni zorla tuttular ferrari de…hey yavrum heyyy…Allah tan bı wıllıams a gecebıldın yok caterham a tavdın dostum.

  10. Massa yanlis yapiyor.ilkbaslardaki bi kac yorumunu hepimiz makul karsiladik.ama isi uzatiyor.1-2 konusup bitiriceksin sonra yeni takiminla ilgili konus onundeki yarislardan falan bahset.uzattinmi antipatik oluyorsun birak artik gecmisi

  11. Zorla tutan mı vardı küçük enişte ?

  12. ya su pilotlar arasında senden kazması yok emin ol bottasın sezon sonuna kadar arkasında kalıcaksın hizmetçi diyosun ama büyük bi katkında olmadı hani hep yavastın bırak artık ferrari hakkında konuşmayı kendini küçültüyosun git gide :))

  13. sen sonunda bottas seni madar edec ek o zaman görüelim seninle koçum!

  14. Bottas’tan da bir darbe yiyip kariyerini bitirecen.

    fazla konuşmaya gerek yok

    2009 Temmuz’daki kazada bittin malesef

  15. madem öyle önceden ayrılsaydın hizmetçi yapıldığın takımlardan, kovulmayı neden bekledin diye sorarlar adama ki soranda olmuş gördüğüm kadarıyla… her sene “belki bu sene Alonso’yu geçerim” umudu ile sezona başlayıp, ardından farkı yedikten sonra “hizmetçi” rolüne bürünen birisi için gerçekten çok iddialı sözler… kötü pilot demiyorum ama, Bottas da kötü pilot değil bence, Massa erken konuşmasa fena olmaz 😛

  16. Lafla peynir gemisi yürümez aslanım.
    Şimdi icraat zamanı
    Şimdi tokatlama zamanı.
    Ayağına kuvvet.

  17. çok iyi olmana rağmen ve hizmetçilik görevi olduğunu anlamana rağmen ve kendin değilde ferrari senin hizmetçiliğini dahi kabul etmeyip Raikonen ile anlaşma yapıp seni kapı dışarı edene kadar tek kelime etmeyen birisi olarak ve şu anda hala o konuyu gündem de tutuyorsan,
    Karaktersizliğin en güzel örneğini sergiliyorsundur , Herkes şu hayatta kendine bir rol seçer ve cezasını çeker,ki sen Tabldot dağıtırken sana kapılarını açıp seni yarış pilotu yapan takımı kötülemen ancak senin karakterinde biri yapar silik.

  18. Massa o kadar yıl ekmek yedin ama hala sallıyosun ferrariye sen alonsoya turmu bindiriyodun ki hizmetçi oldun yok aga . alonso 1.5 saniye yavaş araçla şampiyonluk mücadelesi verirken sen alonsoya yaklaşamıyodun bile neyin hizmetçiliği bu iyiki almanyada bi yol verdin ya sırtını dayamışsın ona konuşuyosun yoksa bahanen ne olcaktı merak ediyorum keza yarışı tekrer izlemeni öneririm alonso takım emri olmasada seni geçicekti senle oynuyodu resmen ister farkı 3 sn yapıyodu ister 0.3 sn sadece takıma HİZMET eden iki pilot olduğunuz için alonsonun seni temizce geçmesi gerekiyodu çünkü sen kendini kanıtlamak için zafer için her yol mübahtır moduna girip bi çuval inciri berbat edecektin sen o yarışa kadar mücadele içindemiydin HAYIR ferrari sana şampiyonluk mücadelesi vermemi dedi HAYIR sana alonsoyla aynı aracı verdi multi 21 olayına girmedi daha sezonun 2. yarışında senin kanadını alıp alonsoya takmadı startlarda yavaş kal diye debriyajınla oynamadı sana türlü oyunlar kurmadı e o zaman sorarlar adama sen niye hezimete uğradın ? ferrari senin hızlı olman için her şeyi yaptı sen ferrari için ne yaptın takımlar şampiyonasında destek çıktınmı HAYIR ferrari senden 1 gün bişey istedi hemen hizmetçi oldun sen şuan griddeysen ferrari referansı sayesinde bu , yoksa paralı pilotlar seni yerdi ferrari o kazadan sonra seni o koltuğa oturtmuş 5 sene senin eline bakmış adeta 2. aracını hibe etmiş sen hala hizmetçiyim ayaklarındasın o zaman ferrari köle alonso köle adam kariyerinin en verimli yıllarını hiç etmişler hala utanmadan konuşuyosun bu arada bottasa dikkat et alonso sana 2 gömlek fazlaydı ama bu çocuğa madara olursan acımazlar işte o zaman tam köle olursun bottasın kumaşı iyi

    1. yavaş gel 🙂 1,5 saniye yavaş olan araç geçen sene williams felandı. caterhamlar bile 2-2,5 saniye yiyodu 🙂 at ma demiyorum at ama iyi at 🙂

      1. hobi olarak yine at diyorsun : ))

      2. sen hangi yıldan bahsediyosun sert çocuk

  19. Bir hizmetçinin görevi efendisine hizmet etmektir

  20. F1 de liderliği oynayan takımlarda her zaman 2.pilot ve takım emirleri vardır.Bunlar bazen basına yolu ile ortaya çıkabildiği gibi bazende telsizlerden gelen direktiflerle meydana çıkar.

    Mesela beni en çok şaşırtan Mercedesin tavrıdır.Gerçekten hani olayı net bir şekilde kendi aralarında çözmüşler gibi görünüyor bu konuda ve bunu medenice tartışıyorlar esasında herkes Redbull un takım gücünden bahseder ama Mercedesin takım gücü ve disiplini apayrı bir klasmandadır.

    Onun dışında F1 deki en sıkıntılı nokta 2 süper pilotun aynı takımda olmasıdır.Mesela Hamilton-Button olsun Alonso-Hamilton veya ALonso-Raikonen gibi bu durumlarda ise takımlar performans analizi yaparak yarışlardaki ortalamaya göre yarış içi stratejilerde bir pilotu diğerinden hafif bir şekilde arkaya iter.Ama bu tabiki 2.pilot olduğunu anlamına gelmez yani genelde takım arkadaşının önünde olan pilota biraz fazla ağırlık verilir.

    Massa nın bu açıklamaları normal neticede senelerce 2.pilot olarak görev yaptı ve bazı tatsız deneyimler yaşadı.F1 de ekmek aslanın ağzında tabirinin olduğu bir yerde kafasına eseni hemde Ferrari gibi takımda yapması düşünülemezdi oda bu konulara katlandı ve sabrının sonu olarak Williams dan teklif alarak takımda deneyimli birisi olarak işe başladı.

    1. Mercedes ve sepang’ı unutmuşa benziyorsun 🙂

  21. vw-tdi-power avatarı

    Massa’nın kendine güveninin geldiğini görmek güzel, onun adına çok seviniyorum.

    Ben güveniyorum ona bu sene, aracı gerçekten iyi. Ama Bottas tokatlarsa o zaman fena 😀

  22. froster2006 avatarı

    İlgin olan kimse zorla onu orada tutmuyordu ve kal deselerdi kalmıyacakmı idi orada .

    Her sezon ancal alonsonun yarısı kadar puan toplayabilen birisi için şaşırtıcı sözler.Yaşının olgunluğunu göstersin ,bu ona çok şey kaybettiriyor.

  23. Ferrarideki konumunu bu kadar belli etmene gerek yoktu 🙂

  24. Ferrari seni göndermese kendi tabirinle hala hizmetçiliğe devam edecektin ama. Yok ben memnun değilim deyip başka bir takıma gideyim demiyecektin. Şimdi gördün tabi Ferrari’nin zayıf olduğunu kendini bişey sandın. Alonso’da Raikonen de sezonun sonunda senin önünde olacaklardır merak etme. Kaç aydır atıp tutmuyordun, şimdi cesaretin gelmiş. Çakalsın başka birşey değil

  25. ferrari fanı olmama ragmen arkasındayım massa nın. konuş anasını satam. sonucta adam yasadı herseyi . olayın icinde neyin ne oldugnu biliyo.

  26. Bottlas seni bir dağıtsın da seneye bırak sporu

    1. massa ile testlerde 0,4 -0,7 arası fark olan(yarış sim.) babam değildi 😉 Araç iyi, gelişim sürekli olursa takımda, massa sezonu ilk 4’te belki ilk 3 te bitirecektir.

  27. Massa’nın hırsı gittikçe açığa çıkan ifadelerle gün be gün önümüze haber olarak geliyor. Yakındır, Alonso hakkında çarpıcı sözlerle görebiliriz Massa efendiyi.

    Mercedes motoru hakkında söyledikleri ilk yarış baz alındığında artık gerçekten de öte.

    1. Nebuchadnezzar avatarı
      Nebuchadnezzar

      Konunun Alonsoyla alakası yok.Konuşacaksa takımı hakkında konuşacaktır. Tıpkı diğer brezilyalı ( rubensin) geçmişte yaptığı gibi.
      Ayrıca Massa Bu takımda sadece Alonso ile yarışmadı.MSC var Rai var.

      Massa burada 2.pilotlara hizmetçi demek istiyor ki bu durum pek çok değişik tabirlerle karşımıza çıkmıştı.Hatırlarsan 2010 yılında suzukada horner buttona kurbanlık kuzu demişti.
      F1 de 2. pilotluk uygulaması vardır ve 2. pilot durumlarına da birçok isimler veriliyordur.Massaya göre bu durum hizmetçiliktir , hornere göre kuzuluktur , bir başkasına göre ayakçılıktır , bir başkasına göre hademeliktir odacılıktır vesaire devam eder gider.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir