Button, 2014 Sonrasında Mclaren’de Kalmak İçin Çabalıyor

yazar:

kategori:

Son haberlere göre Jenson Button, 2014 sonrası için Mclaren ile anlaşmasını yenilemek için çabalıyor.

Formula 1’in en deneyimli sürücüsü olan Button’un Mclaren ile olan anlaşması bu senenin sonunda bitiyor.

Telegraph’a konuşan Button “Harika bir kariyerim oldu. Ancak ben kesinlikle son döneme geldiğimi düşünmüyorum.”

“İnsanlar 34 yaşıma geldiğimi ve anlaşmamın bittiğini, bundan sonra ne yapacağımı söylüyorlar. Diğer senelerde olduğu gibi olacak.”

“Anlaşmamın olup olmadığı önemli değil. Bir takım yeteri kadar iyi iş çıkarmadığınızı düşünüyorsa sizden kurtulur. Ancak harika iş çıkarıyorsanız sizinle 10 sene daha geçirmek ister.”

“Şu anda Mclaren’deyim ve burada mutluyum. Ne olursa olsun endişe duymayacağım.” dedi.

Uzun süre Mclaren’in gelecek sene için Fernando Alonso ile anlaşacağı iddia edilmişti. Çaylak sürücü Kevin Magnussen’in daha ilk yarışında çok iyi performans göstermesiyle birlikte, söylentilerin doğru çıkıp Alonso’nun Mclaren’e gelmesi halinde ButtonMclaren koltuğunu kaybedebilir.


Yorumlar

“Button, 2014 Sonrasında Mclaren’de Kalmak İçin Çabalıyor” için 22 yanıt

  1. McLarenForever avatarı
    McLarenForever

    2015 için Vettel’i alsak iyi olur ancak sözleşmesi var diye biliyorum bu yüzden zor. yinede tazminat filan zorlamaları lazım. 🙂

  2. mc laren geçen sezon radikal bir araç yarıştırmakla hata yaptı.bu sezon ise magnusseni yarıştırmakla doğru yaptı ancak madem magnusseni alıyorsun vandoorne u button ın yerine yarıştırmaklada yanlış yaptı.(1 tecrübeli 1 gelecek vaad eden pilot yerine 2 gelecek vaad eden pilotu tercih ederim şahsen bu politika f1 deki hiç bir takımın politikasına uymasada )mc laren gibi motor üreticisi olmayan saf kan yarış takımı olan bir takımın yapması gereken işlerden biriydi eskiden örneklerini gördüğümüz gibi.button ne uzayan nede kısalan bir pilot mecazen.vandoorne gibi bir pilot magnussenden bile iyi işler yapabilirdi ki ben vandoorne un en azından 1 sezonunun mc laren tarafından bloke edildiğini düşünüyorum.ve hala magnussen den daha iyi olduğunu savunuyorum (formula renault serisinden takip ettiğim kadarıyla).mc laren yanlış koz oynadı ha cezası olmayacak ama daha fazla getiridende mahrum olacak gibi mc laren adına.umarım yanılırım ama yanıldığımı görmem içinde vandoorne un mc laren yada başka bir takımda yarışması şart

    1. Politik zekasıyla bir takımda işlerin nasıl kotarılacağını bilen birine her zaman ihtiyaç vardır, işte Button böyle biridir. bu spor salt hız amacına dayanmıyor, sporu sadece takım bazında bile belirleyen iç dinamikler var takdir edersin. Vandoorne Vs Magnussen konusu tartışılabilir ve kanımca sonuç da alınmaz olasılıklara dayandırılacak tezlerle sürdürülebilir. Fikrine saygım sonsuz ancak bana göre de Magnussen çok daha yerinde bir tercih idi. Button’la devam kararını tartışmıyorum ki bana göre şüphesiz McLaren adına çok önemli bir pilottur Button.

  3. button mclaren’in aradığı pilotu bulması için bir yol gösterici gibi birşey. bence şuanda gayet iyi gidiyor. magnussen’in de button’ı yenmesi çok zor. arada geçerse bile bu daha çok bu senenin kuralları yüzünden olur. button sessizce işini yapıyor, millet yavaş diyor ama hamilton’dan başka kimseye yenilmedi, gereksiz kaza yapmaz, aracın alabileceği puanları alabilir, takımda gerginlik çıkarmaz. fazla para da istemez, profili biraz daha düşük diğer şampiyonlara göre. bir nevi alonso’nun bir alt versiyonu. araç tam istediği gibi olunca versiyonu yükseliyor 🙂 mclaren fanlarının adamla her seferinde dalga geçmesi de bazen abartı oluyor.

    1. her zamanki gibi yanlışlıkla evet oyu verdim yoruma cevap ver yerine.magnussenin buttonı yenmesi zor değil.sezon sonundada yenme ihtimali var.az farkla yenilse dahi çaylak bir pilotun en az 15 sezondur yarışan tecrübeli pilota az farkla karşı koyması bile takdire şayandır.psikolojik olarak insanlar çaylağın tecrübeliye yenilmesinin çok büyük ihtimal olduğunu düşünürler ama örnek olarak senin taraftarın olduğun hamiltonın çaylak sezonu mağlum.yani bekleyelim görelim mantığı hiç haz etmesemde hayatın kurallarından birisi.buttona karşı magnussen iddiası olsa evindeki button ülkesindeki buttona karşı deplasmanda oynayan kariyerinin başında olan kaybedecek çok şeyi olan magnussene oynardım

    2. lost boy minardi avatarı
      lost boy minardi

      Button’ı begenmeyenleri Kesinlikle ben de anlayamıyorum. Bence tam bir görev adamı.

  4. lost boy minardi avatarı
    lost boy minardi

    Ben hala Vettel diyorum. Gridde araç, sıra, lastik,performans, şans gibi faktörlerin hepsinin oluşturacağı kombinasyonlarla mücadele etme bakımından Vettel ve Alonso’yu Hamilton ve Raikkonen’e göre daha başarılı buluyorum. Zaten artık F1’de bu kadar çok kısıtlama varken kimin en hızlı olduğu önemli değil. Bu durumda yaşı genç olanı tercih etmek hem uzun vadeli bir yatırım hem de en büyük rakibinize gitmesini engellemiş olursunuz.

  5. Button 2-3 yıldır bu takımda İngiliz olmasından kalıyor. Bizde etkisi yok ama, ingilterede ” beyaz” bir sürücünün “satarı” korkunç.

    Çok fazla yerel etkinlik çok fazla sponsor çok fazla aristokrat beyazcılık. Londra da sanki sporcu kıtlığı var.
    Evvelki yıl çok şaşırmıştım

  6. RON DENNİS varken Alonsonun bir daha mclarene gelebilecegini kimse hayal bile etmesin.Hamiltonun pit stopu sırasında Alonsonun önünde kasıtlı olarak beklemesi sonrası ron alonsonun bas mühendisinden daha yarıs içinde telsizi elinden almış ve kovuldugunu söylemişti.Aynı sekilde Alonsoyu da acil olarak yarıs sonu görüşme odasına alıp asgılamıstı alonso da toplantıyı terkederken RONUN bagırma sesleri dısarı kadar tasıyordu.Göruntulere ulasabilirsiniz.Mclarene yarıs hayatı boyunca gelebilecek tek ve en son kişi Alonsodur.Olsa olsa HAMİLTON SÖZLESME bitiminde dönecektir ki Ron dennis in istegi bu yöndedir.

  7. Bence McLaren magnusenin bu performansindan sonra dogrudan bottas veya hulka yonelmeliler. Alonsoyu Honda istese bile Ron patron daha once Mercedesede izin vermedigi gibi yine Hondayada takimi yonetmesine izin vermeyecektir.Honda alonsoyu nekadar istesede buyuk patron istemedigi surece bu gerceklesmeyecektir…

    1. ******* (spa2000) avatarı
      ******* (spa2000)

      Ron ya Vettel’i alır ya da Vandoorne’yi oturtur koltuğa.

      Ama sponsor gelirleri için bir süperstar şartı Vettel’i öne çıkarıyor gibi.
      Tabii iyicene Kurupt moduna girmiş bir de Hamilton var.

  8. Şimdi Magnussen sağlam iş çıkardı ilk yarış ama daha çok ciddi sınavları var önünde.Dennis button ı seviyor açık şekilde.Övgüleri malumunuz.
    Lakin Mclaren in 2007 deki atağının benzeri 2015 te olacak.Böyle güçlü bir birliktelik için muhakkak gridin en popüler adamlarından birini almalılar.Alonso ismi müsait gibi ama 2007 deki olaylar küçük değildi.Dennis geri geldi oraya tükürdüğünü yalayacak adam da değildir.
    Bence Vettel i getirecekler.

  9. Button geriden başlamasaydı Magnussen’in önünde olabilirdi. Magnussen’i yargılamak için sezon sonunu beklemek gerek. Perez kötü değildi, bence Button’u açık yenebilecek birisini istiyorlar ama bulamıyorlar. Alonso? Rosberg? Hamilton? HÜLKENBERG?

    Bottas?

    1. ██████spa2000██████ avatarı
      ██████spa2000██████

      Gönlüm Hulk’tan yana diyorsun.
      Şu Malezya uçağının sırrı nasıl çözülemediyse Hulk’un Brezilya polü de hala çözülemedi.
      O gün ne yapmıştı bu adam hakikaten.

      1. polü anladıkta 3.cüye 40 saniye farkla lider olan ve sürekli mclarenleri geçen yine aynı hulk tu.2012 brezilyada.

  10. Ben McLaren’in yerinde olsam kariyerinin sonundaki Alonso yerine Vettel’i tercih ederim. Nihayetinde Ferrari’nin Alonso’dan doğacak boşluğu kiminle dolduracağını zannediyorsunuz? Tabiki Vettel. Rakibine kaptıracağına sen al. Ferrari daha önce Michael’i yollayıp Raikkonen’i , Onu da yollayıp Alonso’yu almadı mı? Er ya da geç Vettel için de Alonso’ yu gözden çıkaracaklarını benim kadar siz de biliyorsunuz.

    1. McLaren yeni ortaklık döneminde açıklamalarına bakılacak olursa pilotaj yeteneğini göz önünde bulunduracak.

  11. Son bir aylik sureçte belki 2-3 Ron Dennis roportaji çikti,bir gazeteci için ilk sorulacak soru bence Alonsonun seneye Mclarende yarisacagi soyleniyor ne dusunuyorsunuz olmali,sormaya çekiniyorlar mi yoksa Ron Dennismi bu sorunun sorulmasini istemiyor anlamis degilim…

  12. ██████spa2000██████ avatarı
    ██████spa2000██████

    McLaren aracı bir ayna. Ona baktığında kendini görüyorsun.

  13. Honda ısrarla Alonso’yu istiyor.Lewisin geleceğinide pek sanmıyorum.Alonso olmaz ise devam etsinler Button’la yola.

  14. McLaren’in Alonso veya Hamilton’ı takıma katması 2015 Honda ortaklığı dönemi için beklenen bir şey ancak bu ortaklığın ilk yıl başarısının kestirilmezliği bu pilotlar üzerinde çekince sebebi olabilir, bu yüzden mevcut iki pilot ile bir yıl daha yarışılıp Button’ı emekli ederek yerine Alonso veya Hamilton’dan birini getirebilirler.

    1. Lewis bu sezon Mercedes ile şampiyon olursa sanmıyorum ki 2016 sezonundan önce böyle bir ihtimal dogsun,diger yandan Ron Dennis varken Alonso gelir mi? onu da kestiremiyorum, en az sizler kadar ben de McLaren’nin gelecek sezon pilot kadrosunu merak ediyorum bakalım süreç nasıl gelişicek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir