Lauda: “Hamilton’un Şampiyonluk Şansı Hala Çok Yüksek”

yazar:

kategori:

Niki Lauda, sezonun ilk yarışında yarış dışı kalan Lewis Hamilton’un hala şampiyon olabileceğini düşünüyor.

Lewis Hamilton pol pozisyonundan başladığı Albert Park’ta araçta çıkan sorun yüzünden henüz ilk turlarda yarış dışı kalmıştı.

Buna rağmen Niki Lauda Hamilton’un şampiyonluk şansının hala yüksek olduğunu söylüyor

“Ona (Hamilton’a) sarılıp bu sadece ilk yarıştı dedim”

“1984 yılında benimde ilk yarışım başarısızdı. Ancak sezon sounda dünya şampiyonu bendim”

Osterrich gazetesine Mercedes’in güçlü başlangıçı hakkında konuşan Lauda “Yeni motor düzenlemeleri ile birlikte güçlü takımımız ortaya çıktı” dedi.

“RedBull 2013 yılının yazında 2014’e odaklanmak yerine sezonun geri kalanı için çalıştı. Biz ise gelecek yılın otomobili üzerinde çalıştık”

 


Yorumlar

“Lauda: “Hamilton’un Şampiyonluk Şansı Hala Çok Yüksek”” için 16 yanıt

  1. Açıkçası zoruma gidiyor. Ne zoruma gidiyor biliyor musunuz? Köklü takımlar nal toplarken özellikle Mclaren ve Williams nal toplarken, yine Lotus nal toplarken hatta son 7 yıldır Ferrari nal toplarken bir yeni yetme takım ve onunla birlikte 50 yıl araçla yarışmayıp motor üreticisi olan bir takımın 4-5 senede ama anlaşma ama değil sezon domine etmesi zoruma gidiyor.
    Bakıyorsun hele Mclaren taraftarlarına çok üzülüyorum. Son 14 senede 0 şampiyonluk, sadece 1 pilotlar şampiyonluğu var. Mesela ben Renault kullanan Red Bullun değilde williamsın şampiyon olmasını isterdim. Yeni yetme 5-10 senelik takımlar artık ne dolap çevirip bu Formula 1 denen 2008’ten sonra lanetlenen sporu ayakta tutmak adına uğraşıyorlarsa birinin hakimiyeti bitiyor birininki başlıyor.
    Ekmek musaf çapsın ilk yarıştan gram keyif almadım. 9 araç yarış tamamlayamamış ama yarışta heyecan 0. Kora kor yarışırken motor patlatan olsa millet yarışın heyecanından yerinde duramaz. Ne heyecan var, ne geçiş var ne zorlama var. Geçen sene o sorunlu lastiklerle bile geçişler daha kolaydı.
    Formula 1 teknolojisini yol araçlarına adapte etme fikri kimden çıktıysa ben onun ebesinin vesikalık fotoğrafını bir yerde gördüm. Ulan yol aracı için başka seri mi yok? Gp2 de denettir, orada geliştir ama Formula 1’i v10’larla hatta v12lerle serbest bırak. v10 lar olsaydı şimdi Cosworthte yarışırdı toyotada yarışırdı. Hem üretici çok hem rekabet müthiş olurdu.
    Sesi soluğu geçtim heyecan yok. Heyecan olsun diyorsan Mercedesi sıralamaya sokmayacaksın, 22. sıradan başlatacaksın oradan yarış kazanmasını bekleyeceksin. Yoksa heyecan falan olmaz.
    yeni F1’dende gıcık kaptım kapalı kapılar ardında verilen sözlerden de bıktım. Şampiyon takımın sezonun ilk yarışından belli olmasından da bıktım. Oysa ne umutla beklemiştik sabırsızlıkla bu ilk yarışı. Ne beklediğimize değdi. ne izlemeye değdi. Ne zamanımızdan çalmaya değdi. Nereden bakarsan bak koca bir lanet sezon bizleri bekliyor.

    1. Senin elli yıldır yarışmıyor dediğin takım 1955 yılındaki Lemans yarışmasından sonra kendi isteği ve toplumsal konsensus ile 35 yıl Motorsporlarından çekilmiştir.Yarıştığı dönemde herkesi ezmiştir.Takım olarak geri gelmeyi planlarken o zamanki korkak yöneticileri yüzünden bundan çekinip Sauber ile girmiştir.20 yılda yüz zafer kazanmıştır motorları.Başarıyı hep diğerleri sahiplenmiştir.Patlayan motorlar hep ona yazılmıştır.Ama birileri gibi(Honda,Toyota,pejo,bmw,ford vs) çekip gitmemiştir.

    2. Gına geldi bu sitenin elitist tavırlarından,neymiş hep williams,ferrari,mclaren şampiyon olmalıymış neymiş köklülermiş bu nasıl bir kafa yapısı anlamıyorum begenmediğin mercedes daha bu üçlü portakal iken 1900’lü yılların başında yarışıyordu o kaza olsamasaydı tarih belkide çok farklı şekillenecekti.

      1. 1900’lü yılların başında mercedes ortada yoktu herifçioğlu. 1926’da kurulmuş bir takımı millet bilmese tekerleğin icatından beri yarışıyor diye yutturacak.

        O zaman senin beğenmediğin Fiat’ta 1899’da kuruldu 1909’da Amerikada fabrika açtı. Alfa Romeo 1910’da kuruldu bunlar Ferrarinin öncü teknolojileridir. Enzo Ferraride bu takımlarda araba süren bir adamken heves etmiş temel italyan otomotiv teknolojisini baz alarak kendi adını vermiş. Sonrada aracın pazarlaması iyi noktaya erişince tekrar Fiata devretmiş deriz o zaman.
        Elitisti falan bırak hacı. Sen yorum yazmadan az araştır. Carl benz kim Daimler kim? castrol yağ ne demek kim bulmuş bunları araştır. Adam gelmiş 1900’lerin başında yarışıyordu diyor. Sebat önemli hacı sebat. Devamlılık önemli otu b.ku bahane edip hadi eyvalalh diyip gidenleri ne yapalım?
        Biride demiş motor üreticisi olarak devam etti. Babasının hayrına devam etmedi herhalde paşa gönlü bilir gidebilirdi. Honda, Toyota, Cosworth, Renault bunlar boru üretici mi? Hem araç hem motor yamak ve onu geliştirmek müthiş bütçe istiyor. Demekki sadece motor yapmak işlerine gelmişki bunca zaman piyasaya çıkmadılar. Ne zamanki Honda Toyota vs. gitti. Cosworth tek takıma düştü. merak etmeyin size 3-4 takım veririz onlara motor satar bütçenizide oluşturursunuz denilerek F1’e araçla girdiler. Kimse babasının hayrına girmiyor. Zaten şampiyon olan Brawn Gp Bar Hondanın rezil 2008 sezonunda geliştirdiği ve emeği Bar Honda mühendislerine ait olan bir araçtı. Honda çıkınca Mercedese bol alan kaldı 2009 da motor oalrak şampiyon olduk diye tekrar F1’e döndüler.
        Bakın size iddialı bir şey söylüyorum. Farz edelimki Toyota ve Cosworth Honda gibi döndü ve farz edelimki Toyota Force Indiaya, Cosworth’de Williamsa motor oldu. Olmaz diye bir şey yok, cosworth ingiliz motor üreticisi. Ve diyelimki mercedeste bu motor sattığı takımlardan gelen para kısıtlandığı için yeterli bütçe ayıramadı, şampiyon olamadı. Sanıyor musunuz? 1 dakika formula 1’de kalır? kalmaz aga kalmaz vallahi de kalmaz billahi de kalmaz.
        Renault bak 4 takıma tedariği olduğu halde bütçe denkleştiremedi çıktı gitti.
        Yav bazı adamlar diyorki bu Ferrari neden geliştiremedi motoru. ferrarinin motor sattığı iki takıma bakın. İkiside maddi olarak çökmüş ekipler. Zannediyorum Saubere 12 milyon euroya, Marussia’da 6-7 milyon euroya veya bianchiyi yarıştırıyorsunuz diye 4-5 milyon euroya satmış olabilir. Bu Mercedesle Renault 20-25 belkide 30 milyon euroya motor satıyorlar ve mercedesin sattığı 2 takım maddi anlamda çok güçlü. Şipşak hem williams hem mclaren parayı veriyor. Force India’da 3 aşağı 5 yukarı veriyordur. Bunlardan gelen parayla motorun tillahı yapılır yaw. hem kendine yaparsın hem bunlara yaparsın. Ferrarinin işi gücü yok 2 takımdan aldığı para mercedesin 1 takıma sattığı paraya denk gelmiyor kaynak mı bulacak? bulsa bile nasıl yarışacak hazineden harcaya harcaya karun olsa dağ olsa tükenir. Ferraride bunu biliyor muhtemelen bu sene az harcama yaptı.
        Bu Ferrari başka takımlara kötü motor üretiyor bir şehir efsanesidir. Ulan Ferrari mühendisleri kendi başına mı üretiyor? her takımın mühendisi kendine üretilecek motora bakıyor. Bassınlar parayı vallahide billahide Ferrari mesela Williamsa kendi kadar güçlü motor üretir. Üretmezse zaten adam parayı vermez Ne kadar ekmek o kadar köfte. Şimdi motor üretilirken örneğin marussia mühendisleri fabrikada bu işi takip ediyor. Ferrari yetkilileri soruyor, şurasıda şöyle olsun mu? motor yağını bizimki gibi emecek ufak parça eklensin mi? ama masrafı şu kadar diyorlar, adamların bütçe düşük olduğu için kabul etmiyor. Böyle olunca yazılımda donanımda zartta zurtta hata veriyor. Ferrari motorları eşşek başı değil. Çoğu sene Toro Rosso motorları düzlükte ortalığın anasını ağlattı. Adamlar bastı parayı aldı motoru. Kimse hayrat değil yani bu işlerde neticede para konuşuyor. 2. paragraftan beri anlatmak istediğim bu. Kimse babasının hayrına iş yapmıyor.

        1. Haha, Ferrari’nin kaynakları sınırlı da diğerlerinin mi sınırsız ? Güldürdün valla.
          O kadar yazı yazmışsın ama tam anlamıyla batırmışsın yani.
          Bu kadar uzun uzun yazmak yerine sadece bu cümlelerden bahsetseydin de boşuna okuyup zaman kaybetmeseydik.

        2. http://tr.wikipedia.org/wiki/Motor_sporlar%C4%B1nda_Mercedes-Benz al senin cevabın burda,ayrıca başarısızlığa kulp bulan sensin misin başkaları mı merak ediyorum, hyperion nickli arkadaş gereken cevabı vermiş sana zaten.

  2. Araç hızlı ama dayanıksız.
    Lewis hızlı ama şanssız.
    Son yarışa kadar Lewis haberlerine bundan sonra yorum yapmama kararı aldım.ne zaman ümitlensem başına bişey geliyor çünkü.

  3. Bu herif bunamış daha 18 yarış var halen yüksek diyor sanki 5 yarış kalmış gibi bu sene şampiyonluk mercedes pilotlarından birine gidecek bunun için kayin olmak gerekmez yarış sonu 26 sn.farkı nereye sığdırabiliriz ki daha ilk yarış mantığına girmeyelim çünkü diğerleri gibi mercedesde gelişecek açık ara hızlı saf kan ingiliz atı gibi yenilmesi çok zor bir araç benden söylemesi…

  4. Arkadaş ben de pilot olarak Hamilton’ı destekliyorum gridde genel olarak baktığımızda, ama şimdi eğri oturup doğru konuşalım.
    Mercedes takımı olarak iki pilota sahipsiniz. Hamilton ve Rosberg var elinizde, ki Rosberg ilk yarışı domine edip kazanmış ve şampiyonada lider durumda. Gelip böyle Rosberg’i yok sayarcasına bi açıklama yapmanın anlamı nedir ?
    Anlıyorum Hamilton star pilotunuz ve hani ilk yarıştan sonra destek olmak istiyorsunuz ama bu açıklamalar yapılırken Rosberg’i saymamak bence Nico’ya biraz üvey evlat muamelesi yapmaktır.
    “Hamilton’ın şampiyonluk şansı hala Rosberg kadar.” de, ne bileyim “Hamilton Rosberg’le şampiyonluk için mücadele edebilir, daha sadece sezonun başındayız.” falan de. Bu tip taktiksel konuşun yani. Bana biraz Rosberg’i çok arkaya ittiler gibi geldi ama bilemiyorum. Hoş bi durum olmasa gerek…

  5. “hala” ifadesi okurken çok komik kaçıyor. yani birine hala başarabilir diyebilmek için sürecin epey ilerlemiş neredeyse sonlara yaklaşılıyor olması gerekir.

    diğer yandan Hamilton şampiyonluğun şüphesiz en büyük adayıdır.

    1. Billy Bones avatarı

      Hamilton bence gridde tek turda en hızlı pilot.Bu tartışmasız.Ancak sezonun genelinde biraz şansızlık,birazda kendi hatalarıyla 2007,10 ve 12 de boşa harcadı.Bu senelerde Alonso dan daha fazla şampiyonluk şansına sahipti.

      Ama Rosberg tek turda olmasada sezon genelinde istikrarlı bir pilot.Ve çok gelişti.Aralarında normal şartlarda çok büyük fark yok.Büyük takım,iki iyi pilot.Ama o kadar sempatik duruyorlarki bir sıkıntı çıkmasını beklemiyor insan.İkisinden birinin bu sene şampiyon olmasını isterim.

    2. Billy Bones avatarı

      Alonso ve Raikkonen nin bu ikiliden daha iyi pilot olduğuna inanmıyorum.Mercedes i durdurusa,mercedesten 0.3-0.5 hızlı olmak kaydıyla ”en az” oda,Vettel durdurur.Ferrari nin bu sene şansı 0! hangi sene kötü bir araçla başarılı oldularki?2012 diyenlere 2009 2011 derim.2012 piyango bir sezondu,lastik sezonydu.Alonso’nun aldığı tüm zaferlerde şans vardı,yağmur etkili oldu.Ne zaman hava düzeldi,hızlı araçlara geçildi.O sezon Ferrari gelişemeyerek,hatta getirdiği her parçada bir adım geriye giderek kaybetti şampiyonluğu.Rüzgar tüneli dediler,%60 dediler,Toyota dediler,Köln dediler.Dedilerde dediler.Ama araç sürekli sorunluydu.Hiç düzelmedi.Bu senede hiç biri yetmezmiş gibi 2012 2013 ü bir araya getirmişler.O senelerde düzletemedikleri araç bu senemi düzelecek?O yüzden ben bu sene bu iki pilottan birinin alacağına %1000 diyorum mucizeler olmazsa.

      1. Doğru birşeyi söylerken yanlış konulara sapmak konusunda üzerinize yok maşallah.

  6. Şimdi herşey güllük gülistanlık çok hızlısınız ancak dayanıklılık sorunlarınız hala devam ediyor,Williams Mclaren ve Ferrari gereken atılımı gösterirlerse paket olarak önünüze geçebilir, göründüğü kadarıyla pek dayanıklılık sorunları yok.

    1. Ferrari’nin hız sorunu var.Rosberg’in kimse ile yarışmadığını unutmamak gerekiyor.

      1. donnie darko avatarı

        Bu şekilde devam ederse bir kaç yarış daha kimse ile yarışmak zorunda kalmayacaklar zaten. Sadece Williams zorlayacak gibi duruyor an itibariyle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir